reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Mi połówkowe ustalili automatycznie przy odbiorze pierwszych prenatalnych.
Miałam gdzie indziej robione, bo dr stwierdził, że po co mam płacić jak mi się należy.

reklama
Katanka prywatnie chodzę, chcial mi wypisać skierowanie tam gdzie bylam na pierwszych ale nie bylam zadowolona z lekarza i znalazłam lepsza klinike i idę prywatnie na prenatalne, będę miała 20+2 :)

Hmmmm to ciekawe, wyglada na to, ze wszystkiego sie dowiem przy najblizsze wizycie juz w gabinecie ;-) bo widze, ze to roznie jest :-) ale dzieki za odp

Morela piękne te rzeczy robisz!!

Katanka połówkowe to takie badanie jak i prenatalne w 1 szym trymestrze, mnie robi moj lekarz bo on sie tym zajmuje tez, ale w 1 szej ciazy musiałam gdzie indziej iść na to badanie bo wtedy prowadzący nie robił takiego usg.

Co do mówienia o ciazy to mam duże opory, ale coraz więcej osób wie, w pracy koleżanka jedna sie wprost zapytała bo juz widać brzuch po prostu...z rodziny tylko najbliżsi, ze znajomych to dwie pary tylko wiedza.

Katanka jezeli Twoj lekarz nie robi takich badan to musisz isc do innego i albo zaplacic przynajmniej 200zl albo dostac od swojego skierowanie

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Witam się w południe J

Wczoraj rano pisałam, że maluszek średnio często się rusza tak więc chyba poczuł się urażony bo cały dzień dawał znać o sobie i dzisiaj to samo J

Gratuluje wczorajszych wizyt, ja mam dzwonić do gin i się umawiać na koniec lutego, ale jakoś się zebrać nie mogę by zadzwonić :p

Śniło mi się dziś ze urodziłam chłopca ale z twarzą już dorosłego mężczyzny :D hehe a noc wcześniej we śnie tyle się konno najeździłam że budząc się stwierdziłam że to takie proste ;D

Hemoroidy- tez posiadam po pierwszej ciąży ale czasem zabolą a tak to siedzą cicho na razie…

Nie wiem jak to jest mieszkać z teściami, na szczęście nie miałam okazji, ale mieszkamy (jeszcze) z moimi rodzicami i 3 braci. Mamy 1 pokój w 4 i przez 3-5 m-cy pewnie jeszcze w 5 tu będziemy. Nie jest zle, bo maż mój się lepiej dogaduje z moimi rodzicami niż ja, ale wiadomo że u siebie najlepiej…także już odliczam miesiące kiedy przekroczymy próg własnego domu J Co prawda z kredytem, ale przynajmniej będziemy sami i wreszcie zaczniemy życie dla siebie J

Linoone- Witaj J

Mój Mąż też z tych co wszystko zrobi, nawet obiad lepiej ode mnie ugotuje i placka upiecze- czego ja już zrobić nie potrafię :p dom też razem z moim tatą i teściem budowali, teraz do tynków i wylewek i hydrauliki bierzemy kogoś a tak to wszystko sami J Ale to też koszty w sensie tego że mąż wraca z pracy po 15 i zaraz na budowę idzie i wraca do domu o 20…, teraz szczególnie go „ciśnie” bo wie ze maluszek kolejny , kredyt mamy więc działa J

Ból głowy- też mam od początku ciąży regularnie co 2-3 tygodnie i przez 3 dni boli :/

Lilith – ty się boisz cyca nacisnąć a ja sobie nawet tego nie wyobrażam bo tak mnie boli :p

Wendy83- jeśli to to usg na którym badane są przepływy tak jak pisze Kasia to powinien Ci je lekarza normalnie na wizycie zrobić chyba nie ? Ja chodzę prywatnie całą ciaże więc nie wiem jak to jest na nfz.. Przepływy SA bardzo ważne akurat i tego bym nie lekceważyła, ale tak jak piszesz że Twoja gin ma dobry sprzęt to na pewno Ci sprawdzi, bo mój mi zawsze sprawdza

Czosenk- uwielbiam i do wszystkiego bym dodawała :p nie wiem czy obniża ciśnienie czy nie ale ja mam po nim mega wzdęcia :p

Morela87 piękne te Twoje pudełeczka etc. J

Katanka- mi prenatalne robi mój lekarz

Mi przyszłą piłka ta do ćwiczeń J wreszcie mam na czym wygodnie siedzieć :D

Katanka na pewno wszystkiego sie dowiesz :-)

Tymuniek mi tez przyszła poduszka motherhoood ale wczoraj się poplakalam z bolu fraxyparynie, ciepłam fochem i wyrzuciłam go z lóżka.

Gramy z mężem w diablo 3:D

Chyba tez juz czuje ruchy, dzis mi ciągle cos się rusza, niemożliwe żeby to jelita :o

reklama
Fajnie, że pisałyście o pierwszych ruchach, bo już pomału zaczynam się niecierpliwić. Wiem, że większość z Was ma termin wcześniej niż ja, no ale ja już też bym chciała :)

Morela, zdolniacha z Ciebie :) Mi strasznie kręci scrapbooking, ale boje się, że nie mam tyle zdolności żeby coś ładnego skomponować.

Maziajka, Ewela gratulacje!

Inka mój mąż miał ogromny problem z hemoroidami, problem zniknął dopiero po zabiegu. Strasznie mi go wtedy było szkoda, bo to bardzo boląca sprawa. Pomagała mu maść Fitoroid, w ciąży chyba też można ją stosować,

Katanka, przede wszystkim bardzo dużo pić wody z cytryną. Można jeszcze kupić w aptece sok z żurawiny 100%

Witamy Linoone :)

Tymuniek, ale mi smaka narobiłaś. Od tygodnia mam ochote na jakieś ciasto, najlepiej takie z kremem, ale staram się powstrzymać. Ciekawe jak długo wytrzymam jeszcze :)

Zdrówka dla dzieciaczków i dla Was :)

Zapisałam się dziś na połówkowe na 07.03 , równo w 20 tydz będzie skończony. Od razu będzie 3d i mam pen driva ze sobą wziąć to mi lekarz nagra. Tylko cena zabójcza :/ Pierwsze prenatalne robiłam gdzie indziej i kosztowało tylko 95, ale po fakcie dowiedziałam się, że lekarz, który mi robił nie ma cetyfikatu.

Do góry