reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Tea ogromne gratulacje!!

Maziajka trzymam mocno kciuki za Ciebie.

Truskawka, nie bój. Wszystko pięknie u Was wyjdzie :*
Z ruchami różnie.. Widzisz w tej ciąży mocne ruchy poczułam później niż w poprzedniej a niby szybciej ma być. Tez się stresowalam ale spokojnie poczekaj jeszcze. Na dopplerze słyszysz??

Aga jak pisałam Alex. Co powinnam robić ja? Chyba leżeć od początku do końca. Chyba, że mam od lat lakarzy fo niczego, mimo iż chodzę do jednego z najlepszych szpitali w UK :) uwazanie a przesada to dwie różne sprawy. Dziękuję za miłe słowa :* i ostro to ja do nikogo tu nie pisze, bo absolutnie nie mam powodu. Bulkasia tez tak ostatnio to odebrała, cóż, może źle składam zdania,nie ukrywam :)

Co do netflexa polecam amerykański wziąść. Poczytajcie na necie, na pl i np ang. Nie ma połowy tego co na tamtym :(

Morela to jest baardzo przykre.. Ale dzieci stety niestety dorastają, mają slasne zdanie nie zawsze amdre.. Ciężko to przetrwać.. W obecnej chwili już przestaje rozumieć moja córkę. Kiedyś sobie mówiłam, że zawsze będę pamiętać jaka sama byłam a do świętości było mi daleko.. Niestety córa zaskakuje nas zupełnie innymi dziwactwami.. Może to się bierze z czasów w jakich żyliśmy my a jak jest obecnie.. Nie wiem.. Czasem brak juz sił.. I aż się łezka zakreci gdy patrzę na hej zdjęcia gdy miała 4-5 lat..

Bulkasia a jak teraz?? Są regularne czy czasem znowu się chowają??

Morela śliczne!!

Inka wow, gratuluję,pewnie sporo wyzeczen was to kosztowało. Ale jak widać wRto było.

Juz pk lekarzy. Żelazo jeszcze niższe.. Zwariujeee.. A już i tak jem 600 nie licząc witamin..
Tsh mi nie zrobi grr mimo, że zawyżone bylomjuz 7 tyg.temu.
Musze jechać do szpitala babskiego znowu..
Dostałam kartę na krew, musze się z pielęgniarka umówić kiecy podjedzie.
Zaczęłam zolknac wiec wątroba do kontroli a jeszcze boli mnie coś pod lewym zebrem.. Oby nie woreczek.
Kilka wyników źle ale do przeżycia.

Dziś wieczorem przyjeżdżają po stara sofę to ogarniamy wejście na ogród.
A jutro auto do naprawy :) dostaliśmy zamiennik merola, ujdzie. Zobaczymy co ludzie w tym widzą takiego haha. Tak więc sprzątanie jeszcze w obecnym, odkurzanie etc. Zaraz obiad i po starsza.

Co macie jutro na obiadek?? Nie mam pomysłu..

Syn przespal cała noc a ja ciągle na siku i jakieś bóle na kości lonowej ale w środku miałam i nie pospalam :(

reklama
Witam wtorkowo !
Wczoraj byłam na kursie Bezpieczny Maluch i naprawdę polecam ! Dużo przydatnych informacji przekazany w przesympatyczny sposób. Niektóre rzeczy powinien każdy przećwiczyć jak np. pierwsza pomoc w przypadku zachłyśnięcia dziecka lub wystąpi u niego bezdech. Dobrze iść z drugą połówką bo pokazują jak ratować kobietę w ciąży w danych sytuacjach.
Polecili bardzo fajną darmową aplikację dla rodziców/opiekunów pt. "Pierwsza pomoc" - sponsorowana przez Nestle, gdzie są najczęstsze sytuacje, gdzie możemy uratować dziecku życie - pokazuje krok po kroku jak powinien zachować się rodzic. Moim zdaniem super sprawa dla każdego!! A oto apka jest na androida i na to drugie :p (nie pamiętam nazwy bo zawsze korzystałam z androida)

Link do: Pierwsza Pomoc Nestlé – Aplikacje Android w Google Play

Na koniec było losowanie nagród - fajne rzeczy do wygrania, ale nie zdradzę jakie a niech będzie niespodzianka :)

A z basenem... wstyd się przyznać, ale nie poszłam :( po kursie byłam tak zmęczona, że nie dałam rady (trwał ponad 3h) do 20:40.

@curran_twins - ściągnęłam tą aplikację Wish i ogólnie fajne rzeczy tylko jak wygląda sprawa z jakością tych rzeczy ?? Zadowolona jesteś z tej bluzki? A z tym czy dasz radę z dziećmi.. Jak nie Ty to kto ?! :) Głowa do góry!

@LILITH - nie ogarnęłam, że ta chmurka to ta sama, ale z dwóch stron. Tak czy siak ta mi najbardziej podpasowała :)
Szkoda, że masz zakaz ćwiczeń :( a z tym szyciem to też się dołączam bo mam niewymiarowe poduszki i chcę na nie zrobić poszewki :) Jak będę miała jakieś problemy to pewnie tutaj na forum będę Was prosić o pomoc i radę bo totalny lamus jestem w tych sprawach :)

@Maniek07 - Ze sprawami endokrynologicznymi to tak niestety w ciąży bywa, że pojawiają się problemy, z którymi wcześniej nie miało się problemu. Z tymi bólami i leżeniem to jednak zdanie lekarza jest najważniejsze. On Ciebie widzi, bada i zna Twoją historię chorób itd. , jak nie jesteś go pewna to zawsze można skonsultować sprawę z innym specjalistą. Pamiętaj, że forum nie zastąpi Ci specjalistycznej konsultacji lekarskiej bo każda z nas jest inna i każda z nas dane schorzenie może przechodzić nieco inaczej. Także na spokojnie, nie zamartwiaj się :)

@Monti - nie słyszałam, żeby samoopalacz był przeciwwskazany w ciąży, Jedyne co wiem to okolice piersi i sutków nie powinno się smarować kremami, które nie są przeznaczone dla kobiet w ciąży. Okolice sutków są teraz bardzo wrażliwe i duża część piersi ma bardzo aktywne melanocyty (komórki produkujące melaninę - barwnik skóry), właśnie wokół brodawek. Więc tych okolic bym raczej nie smarowała.

@Żonograja - z tymi remontami i budowami to też tak mam, ale wiem, że kiedyś się doczekam własnych 4 kątów i wtedy zaszaleję :) A z tym płaceniem teściowej jak za wynajem pokoju... bardzo mnie zaskoczyłaś i naprawdę współczuję....

@AAggAA88 - pochwal się ile basenów udało Ci się zrobić ? :)

Megi1987 - badanie połówkowe to nic innego jak drugie badanie prenatalne. Nawet jak nie miałaś pierwszego to możesz spokojnie zrobić drugie (między 18-22tyg. ciąży) A z tym skierowaniem - skoro lekarz sam Ci nie mówił, że coś jest nie tak z dzieckiem (a masz prawo do takich informacji) to mógł je w ten sposób wypisać po to, abyś miała to badanie na NFZ a nie musiała wydać ponad 200 zł prywatnie. Także poszedł Ci po prostu na rękę moim zdaniem tym bardziej, że mówił, że wszystko w porządku :)

@Karo011 - gratuluję udanej imprezy urodzinowej !!

@abed - trzymam kciuki za wizytę

@Chybra - współczuję takich sąsiadów... i jak tu spokojnie dzieci wychowywać....

@tea80 - gratuluję córeczki !

@Maziajka - trzymam kciuki za tego 15 :)

@Mafu889 - napisz szybką tą pracę i miej to jak najszybciej z głowy. Podobno najtrudniej jest usiąść do pracy a później jak się wkręcisz to już pójdzie :)

@Inka1985 - ostatnia rata na mieszkanie, dziecko w drodze a Ty płaczesz ?! No co Ty ! :D

@Alex_87 - super piosenka :) Puszczę ją mężowi :)

Uff mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. :)

Co macie jutro na obiadek?? Nie mam pomysłu..
Na dziś mam de volai'e z masłem czosnkowym i serem żółtym, a jutro bez obiadu bo dużej w pracy ale mężowi klasyczne schabowe zostawiam. Bez polotu może, ale zawsze to jakiś pomysł.
Ps. Woreczek to raczej po prawej stronie?

aga wiesz co ja nie wiem gdzie lezy błąd bo ja jestem dosyć wymagającą i nie popuszczam jej mój mąż tez jak trzeba to tez potrafi ja do pionu postawić. Z problemami tez zawsze do mamci. Uparta jest jak diabli ale po kim ;D

Witam wtorkowo !
Wczoraj byłam na kursie Bezpieczny Maluch i naprawdę polecam ! Dużo przydatnych informacji przekazany w przesympatyczny sposób. Niektóre rzeczy powinien każdy przećwiczyć jak np. pierwsza pomoc w przypadku zachłyśnięcia dziecka lub wystąpi u niego bezdech. Dobrze iść z drugą połówką bo pokazują jak ratować kobietę w ciąży w danych sytuacjach.
Polecili bardzo fajną darmową aplikację dla rodziców/opiekunów pt. "Pierwsza pomoc" - sponsorowana przez Nestle, gdzie są najczęstsze sytuacje, gdzie możemy uratować dziecku życie - pokazuje krok po kroku jak powinien zachować się rodzic. Moim zdaniem super sprawa dla każdego!! A oto apka jest na androida i na to drugie [emoji14] (nie pamiętam nazwy bo zawsze korzystałam z androida)

Link do: Pierwsza Pomoc Nestlé – Aplikacje Android w Google Play

Na koniec było losowanie nagród - fajne rzeczy do wygrania, ale nie zdradzę jakie a niech będzie niespodzianka :)

A z basenem... wstyd się przyznać, ale nie poszłam :( po kursie byłam tak zmęczona, że nie dałam rady (trwał ponad 3h) do 20:40.

@curran_twins - ściągnęłam tą aplikację Wish i ogólnie fajne rzeczy tylko jak wygląda sprawa z jakością tych rzeczy ?? Zadowolona jesteś z tej bluzki? A z tym czy dasz radę z dziećmi.. Jak nie Ty to kto ?! :) Głowa do góry!

@LILITH - nie ogarnęłam, że ta chmurka to ta sama, ale z dwóch stron. Tak czy siak ta mi najbardziej podpasowała :)
Szkoda, że masz zakaz ćwiczeń :( a z tym szyciem to też się dołączam bo mam niewymiarowe poduszki i chcę na nie zrobić poszewki :) Jak będę miała jakieś problemy to pewnie tutaj na forum będę Was prosić o pomoc i radę bo totalny lamus jestem w tych sprawach :)

@Maniek07 - Ze sprawami endokrynologicznymi to tak niestety w ciąży bywa, że pojawiają się problemy, z którymi wcześniej nie miało się problemu. Z tymi bólami i leżeniem to jednak zdanie lekarza jest najważniejsze. On Ciebie widzi, bada i zna Twoją historię chorób itd. , jak nie jesteś go pewna to zawsze można skonsultować sprawę z innym specjalistą. Pamiętaj, że forum nie zastąpi Ci specjalistycznej konsultacji lekarskiej bo każda z nas jest inna i każda z nas dane schorzenie może przechodzić nieco inaczej. Także na spokojnie, nie zamartwiaj się :)

@Monti - nie słyszałam, żeby samoopalacz był przeciwwskazany w ciąży, Jedyne co wiem to okolice piersi i sutków nie powinno się smarować kremami, które nie są przeznaczone dla kobiet w ciąży. Okolice sutków są teraz bardzo wrażliwe i duża część piersi ma bardzo aktywne melanocyty (komórki produkujące melaninę - barwnik skóry), właśnie wokół brodawek. Więc tych okolic bym raczej nie smarowała.

@Żonograja - z tymi remontami i budowami to też tak mam, ale wiem, że kiedyś się doczekam własnych 4 kątów i wtedy zaszaleję :) A z tym płaceniem teściowej jak za wynajem pokoju... bardzo mnie zaskoczyłaś i naprawdę współczuję....

@AAggAA88 - pochwal się ile basenów udało Ci się zrobić ? :)

Megi1987 - badanie połówkowe to nic innego jak drugie badanie prenatalne. Nawet jak nie miałaś pierwszego to możesz spokojnie zrobić drugie (między 18-22tyg. ciąży) A z tym skierowaniem - skoro lekarz sam Ci nie mówił, że coś jest nie tak z dzieckiem (a masz prawo do takich informacji) to mógł je w ten sposób wypisać po to, abyś miała to badanie na NFZ a nie musiała wydać ponad 200 zł prywatnie. Także poszedł Ci po prostu na rękę moim zdaniem tym bardziej, że mówił, że wszystko w porządku :)

@Karo011 - gratuluję udanej imprezy urodzinowej !!

@abed - trzymam kciuki za wizytę

@Chybra - współczuję takich sąsiadów... i jak tu spokojnie dzieci wychowywać....

@tea80 - gratuluję córeczki !

@Maziajka - trzymam kciuki za tego 15 :)

@Mafu889 - napisz szybką tą pracę i miej to jak najszybciej z głowy. Podobno najtrudniej jest usiąść do pracy a później jak się wkręcisz to już pójdzie :)

@Inka1985 - ostatnia rata na mieszkanie, dziecko w drodze a Ty płaczesz ?! No co Ty ! :D

@Alex_87 - super piosenka :) Puszczę ją mężowi :)

Uff mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. :)
Kurde! Nie liczylam!! [emoji38]Plywalam sobie bardziej rekreacyjnie z moim przyjacielem na mniejszym basenie. Z duzego - zimnego w taka pogode nie korzystam, bo bym zamarzla[emoji12]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith ja mam kurczaka z warzywami orientalnymi z makaronem

f2w3rjjgy5cue5bk.png

hej ;-) wiem, ze kiedys pisalyscie o zapaleniu pecherza... Ale zanim sie dokopie, to zapytam na szybko;-) Co na to mozna w ciazy? ;-( auc

reklama
AIM wstyd się przyznać ale tego gdzie jest nie wiem. Koleżanka mnie ostrzegala, że u niej to się zaczęło ogólnym bólem przeszywajacym raz lewa raz prawa w tamtym miejscu i żeby koniecznie slrawdzic. U niej są trochę cuda z tym..
Dziękuję, mięso mm. Apetyczne i nawet można szybko zrobic, surówka do tego.

Mamusia ale się rozpisalas, każdemu coś :) dużo czasu to zajmuje a jeszcze w trakcie dziewczyny coś lubią dopisać.
Ja z szycia zielona. Sama rad potrzebuje :)

Maziajka i jak??

Morela to miałam ostatnio :( ale Wam smacznego życzę!!

Do góry