reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Bulkaasia - ambitnie, super! Ale.. Nie dziwię się - wodniki takie są [emoji6]

Tęczowa - Tobie to chyba z pół dnia przy tych pierogach zeszło [emoji44]? Podziwiam.
Co teraz będziesz wekowac lub mrozic?
Jakaś fasolka po bretonsku, bigos?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hey! Jakoś nie za dużo piszę, bo dół zimowy mnie dopada i baaaaardzo potrzebuję wiosny na prawdę.
Synuś spał u siebie kolejną całą noc, a jest to wyczyn, przed lipcem musi nauczyć się spać u siebie, nie ma zmiłuj:happy:
Jestem w trakcie załatwiania przerwania wychowawczego i ostatnio miliony telefonów wykonuję aby wszystkiego się dowiedzieć, ale na reszcie wiem, że muszę wniosek o przerwanie napisać 3 tyg przed planowanym terminem i będę się musiała jakoś w lutym do firmy wybrać aby podpisać kilka rzeczy, obgadać wniosek i odebrać pity.
Poza tym też staramy się umówić syna do poradni alergologicznej, wszędzie albo nie odb albo nie robią badań takim małym dzieciom albo jakieś inne durnoty. W pon chyba osobiście się przejdę przed ginką.
Któraś z Was pisała o strachu przed pierwszym porodem i dzieckiem. Szczerze powiem, że ja kompletnie siebie nie widziałam w tej roli, nie ma się co czarować, jest to ogromna zmiana , dla mnie to był po prostu szok, kończy się wolność, poród nie jest niczym cudownym , a nie daj boże jeszcze mieć doczynienia z depresją poporodową. Trzeba to po prostu przetrwać i być silnym . Ja się cieszę, że podjęliśmy decyzję o drugim bąku i kończymy produkcję, bez odstępstw ;-) ;)
No nic. Dobrze, że chociaż słońce jest, byle do weekendu :tak: Miłego!

Aga tak dobre kilka godzin mi zeszło ;) . Teraz to mam zlecenie na pulpety i kotlety mielone,a fasolce myślałam, bo D. baaardzo lubi . Bigos na szczęście jest zamrożony ze świąt więc jedno do przodu :)
Chybra też już marzę o wiośnie, choć ja nie mam co narzekać bo w Irlandii jak wiadomo zimy nie ma :D ale słońca ogółem mało. Ja się ratuję witaminą d3 i jest nieźle.

Aga- spoznione wszystkiego najlepszego :)

Lilith- ja ogolnie jestem zmarzlakiem, ale ostatnio to juz jest jakies apogeum. Spie pod dwiema koldrami, w dzien tez wiecznie pod kocem/koldra. Nie wyjde na dwor bez dwoch par skarpet (w tym jedne koniecznie grube-zimowe). Najgorzej ze stopami, marzna straszliwie. Musze lekarza o to zapytac przy kolejnej wizycie.

Hej dziewczyny
Aga spoznione wszystkie najlepszego!!!
Bulkaasia dla cory tez najlepszego, duza panna juz i fajnie, ze ma jakies konkretne plany na przyszłosc :)
Jestem za wątkiem o przepisach, tez czesto nie mam pomysłow na obiad, wiec chetnie sie zainspiruje :)
Lilith ogolnie u nas maz tylko chodzi i skreca kaloryfery, a ja chodze i odkrecam, bo mnie jest ciagle zimno, ale zawsze tak mialam, wiec to chyba nie od ciazy ;)
Dziewczyny dzis mam wizyte, strasznie sie denerwuje, prosze o pozywytne mysli w moim kierunku;)

Truskawka - będzie dobrze [emoji5], kciuki zacisniete [emoji110]

Chybra - koniecznie musisz wybyc z domu, i naładować akumulatorki. Może jakieś babskie spotkanie? Zima jeszcze trochę potrwa, a mile towarzystwo to najlepszy lek na smety [emoji6][emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka powodzenia!

Ahhh te ruchy cudowne, ale jak ich nie ma to stres. A juz najgorzej jak nawet słodycze nie podziałają

Jubilatom radosne 100 laaaat!!! Aga, córce Bulkaasia

Tez czekam wiosny, sama aura mi nie przeszkadza ale to ubieranie :/

Mama Muminka pierwsze dziecko to wyzwanie to prawda, ale natura robi swoje i jest cieżko i cudownie

reklama
Dziewczyny dziękuję za słowa wsparcia odnośnie moich obaw. Dzisiaj już się tak tym nie martwię i mam nadzieję, że z tym nastawieniem dotrwam do końca :)

Bulkasia - wszystkiego co najlepsze dla Twojej córki, a co do siary to w ciążach bliźniaczych siara może pojawiać się wcześniej niż w pojedynczej.

Aga Tobie co prawda spóźnione, ale szczere życzenia z okazji urodzin : zdrówka, uśmiechu, zero trosk i żadnych niedogodności w trakcie trwania ciąży (no może prócz przyjemnych kopnięć :p)

Lilith - całe życie zmarźlakiem byłam i w ciąży również jestem także nie czuj się osamotniona w tej sprawie :)

Truskawka - czekamy na zdanie relacji z wizyty

Kasiulkaa - Ja też chcę już wiosnę bo ta zima taka szara i smutna i ciągle te pluchy na zmianę z lodem na chodnikach :(

Do góry