reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga - sto lat!!!
Ostatnio tak się zastanawiam nad sprawdzalnoscia kobiecej intuicji.
Nie znam płci ale mam spore przeczucie, że będzie syn. Wy też tak mialyscie i w rezultacie Wam się sprawdziło czy może w drugą stronę??
Jedynie w sklepie ta pewność mnie opuszcza [emoji12]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Strasznie zazdroszczę Wam tych ruchów. Ja niby druga ciąża 16 tydzień zaczęłam a tu nic cisza :(

Co do wątku przepisowego jestem bardzo za! to każdemu się przydaje zawsze i w każdej porze roku. Codziennie pytanie do siebie "co dziś robimy na obiad?".

Truskawko trzymam kciuki mocno!

No i ja dalej choruje. Suchy kaszel wykańcza mnie do reszty już.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Chybra ja przerwalam.wychowawczy i chyba joanna tez wiec jak masz jakies pytania to pisz na priv zeby nie zanudzac dziewczyn chetnie pomoge jak bede mogla.

Bulkasia super core wychowalas gratulacje [emoji106]

Teczowa podziwiamja. Tez rozbie pierogi ale tylko z mezem.on ciasto i farsz i gotowanie a ja kleje ;)

Aga fajny przepis koniecznie założcie ten watek z przepisami ja tez robie makaron ze szpinakiem tylko bez sera topionego a z feta ;)

Truskawka &&&

A my mamy spacerek na ryneczek po warzywka zaliczony;) słonko sie pojawiło i jest cudnie :) młody idzie spac a ja do garów;)

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Nie wiem czy dobrze trafilam. Chciala bym porozmawiac na temat ciazy nieplanowanej.... Bardzo mnie to meczy. Mamy juz jedna dziecko. Ma niespelna roczek a ja juz zaczelam 2 trymest... Wszyscy sie ciesza aby nie ja... Ciagle mam mysli ze nie chce tego dziecka...

Aga_k_m bo się nie daje chorobie a ona co chwilą próbuje mnie podejść. Raz mam katar i odpuszcza, potem gardło boli i odpuszcza i tak że dwa tygodnie. No masakra porostu.
Zrobiłam printscreena przebudowie, się skuszę napewno.
Bułkaasia najlepszego dla córki.
Truskawka wysyłam pozytywne fluidki. Czekam na wieści.
Mamusia_Muminka ja od początku mam przeczucie na chłopaka, nie mam pojęcia dlaczego. Zobaczę 24 lutego na polowkowym.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Nie wiem czy dobrze trafilam. Chciala bym porozmawiac na temat ciazy nieplanowanej.... Bardzo mnie to meczy. Mamy juz jedna dziecko. Ma niespelna roczek a ja juz zaczelam 2 trymest... Wszyscy sie ciesza aby nie ja... Ciagle mam mysli ze nie chce tego dziecka...
Kochana! Nie wolno Ci tak myśleć! Powiedz lepiej dlaczego tak sądzisz??

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

No dobra - wątek przepisowy założony - więc prosze sypać pomysłami ;)

Misia9125 - jest Ci teraz pewnie mega ciężko, ledwo odsapnęłaś po poprzedniej ciąży , a juz w kolejnej jesteś. Nie będę Cie broń Boże oceniać z powodu braku radości, bo moja kuzynka miała taką sama sytuacje (jej córka miała 4 miesiące jak zaszła w drugą ciążę), i weź wytłumacz Maluszkowi, że jesteś zmęczona, boli Cię, itd (1 trymestr daje popalić, a niemowle jeszcze bardziej). Do tego podoszenie dziecka nie jest wskazane, a przed Wami nauka chodzenia, i w ogole.
Otoczenie się cieszy, bo nie ono jest w epicentrum sytuacji - mam nadzieję, że chociaż możesz liczyć na jakieś wsparcie u najbliższych.

Na pocieszenie powiem Ci jednak - że jak już drugi Maluszek będzie na świecie, to zmienisz nastawienie. A za 2 lata stwierdzisz, że to było idealne zagranie :D (słowa mojej wspomnianej wyżej Kuzynki). Dzieciaczki będą miały świetny kontakt ze sobą, i nie będą narzekać na nudę. Będzie dobrze!

reklama
Aaaaa moja kobieca intuicja ma 100% ale serio 100% błędów ;) u siebie/rodziny/ znajomych :D

Misia zgadzam sie z Aga, skoro nie planowałaś tak szybko, a dodatkowo nie wyszłaś z jednych pieluch kolejne mogą przytłaczać. Ale jestem pewna ze na porodówce, albo pare dni pózniej poczujesz te moc miłości. A dzieci bedą miały idelana (wg mojej opinii) różnice wieku. Trzymaj sie i jeżeli chcesz walcz o zmianę nastawienia wiosna będzie to łatwiejsze

Do góry