reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga - sto lat!!!
Ostatnio tak się zastanawiam nad sprawdzalnoscia kobiecej intuicji.
Nie znam płci ale mam spore przeczucie, że będzie syn. Wy też tak mialyscie i w rezultacie Wam się sprawdziło czy może w drugą stronę??
Jedynie w sklepie ta pewność mnie opuszcza [emoji12]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Strasznie zazdroszczę Wam tych ruchów. Ja niby druga ciąża 16 tydzień zaczęłam a tu nic cisza :(

Co do wątku przepisowego jestem bardzo za! to każdemu się przydaje zawsze i w każdej porze roku. Codziennie pytanie do siebie "co dziś robimy na obiad?".

Truskawko trzymam kciuki mocno!

No i ja dalej choruje. Suchy kaszel wykańcza mnie do reszty już.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Chybra ja przerwalam.wychowawczy i chyba joanna tez wiec jak masz jakies pytania to pisz na priv zeby nie zanudzac dziewczyn chetnie pomoge jak bede mogla.

Bulkasia super core wychowalas gratulacje [emoji106]

Teczowa podziwiamja. Tez rozbie pierogi ale tylko z mezem.on ciasto i farsz i gotowanie a ja kleje ;)

Aga fajny przepis koniecznie założcie ten watek z przepisami ja tez robie makaron ze szpinakiem tylko bez sera topionego a z feta ;)

Truskawka &&&

A my mamy spacerek na ryneczek po warzywka zaliczony;) słonko sie pojawiło i jest cudnie :) młody idzie spac a ja do garów;)

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Nie wiem czy dobrze trafilam. Chciala bym porozmawiac na temat ciazy nieplanowanej.... Bardzo mnie to meczy. Mamy juz jedna dziecko. Ma niespelna roczek a ja juz zaczelam 2 trymest... Wszyscy sie ciesza aby nie ja... Ciagle mam mysli ze nie chce tego dziecka...

Aga_k_m bo się nie daje chorobie a ona co chwilą próbuje mnie podejść. Raz mam katar i odpuszcza, potem gardło boli i odpuszcza i tak że dwa tygodnie. No masakra porostu.
Zrobiłam printscreena przebudowie, się skuszę napewno.
Bułkaasia najlepszego dla córki.
Truskawka wysyłam pozytywne fluidki. Czekam na wieści.
Mamusia_Muminka ja od początku mam przeczucie na chłopaka, nie mam pojęcia dlaczego. Zobaczę 24 lutego na polowkowym.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Nie wiem czy dobrze trafilam. Chciala bym porozmawiac na temat ciazy nieplanowanej.... Bardzo mnie to meczy. Mamy juz jedna dziecko. Ma niespelna roczek a ja juz zaczelam 2 trymest... Wszyscy sie ciesza aby nie ja... Ciagle mam mysli ze nie chce tego dziecka...
Kochana! Nie wolno Ci tak myśleć! Powiedz lepiej dlaczego tak sądzisz??

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

No dobra - wątek przepisowy założony - więc prosze sypać pomysłami ;)

Misia9125 - jest Ci teraz pewnie mega ciężko, ledwo odsapnęłaś po poprzedniej ciąży , a juz w kolejnej jesteś. Nie będę Cie broń Boże oceniać z powodu braku radości, bo moja kuzynka miała taką sama sytuacje (jej córka miała 4 miesiące jak zaszła w drugą ciążę), i weź wytłumacz Maluszkowi, że jesteś zmęczona, boli Cię, itd (1 trymestr daje popalić, a niemowle jeszcze bardziej). Do tego podoszenie dziecka nie jest wskazane, a przed Wami nauka chodzenia, i w ogole.
Otoczenie się cieszy, bo nie ono jest w epicentrum sytuacji - mam nadzieję, że chociaż możesz liczyć na jakieś wsparcie u najbliższych.

Na pocieszenie powiem Ci jednak - że jak już drugi Maluszek będzie na świecie, to zmienisz nastawienie. A za 2 lata stwierdzisz, że to było idealne zagranie :D (słowa mojej wspomnianej wyżej Kuzynki). Dzieciaczki będą miały świetny kontakt ze sobą, i nie będą narzekać na nudę. Będzie dobrze!

reklama
Aaaaa moja kobieca intuicja ma 100% ale serio 100% błędów ;) u siebie/rodziny/ znajomych :D

Misia zgadzam sie z Aga, skoro nie planowałaś tak szybko, a dodatkowo nie wyszłaś z jednych pieluch kolejne mogą przytłaczać. Ale jestem pewna ze na porodówce, albo pare dni pózniej poczujesz te moc miłości. A dzieci bedą miały idelana (wg mojej opinii) różnice wieku. Trzymaj sie i jeżeli chcesz walcz o zmianę nastawienia wiosna będzie to łatwiejsze

Do góry