reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Tęczowa robisz pierogi??? Ja uwielbiam, ale jeść, robić ich nienawidzę, zawsze mi jakieś kulfony wychodzą :)

O testach pappa nie mam zielonego pojęcia... Więc nawet się nie wypowiadam umowę :)

Kasiulka alez zazdroszczę wyraźnych ruchów dzidziusia... Moje po kilku szurnieciach cicho siedzi i nic znać nie daje...

Rota panuje chyba wszędzie, u nas niemal ma każdym kroku ktoś o tym mówi.. Staram się wystrzegać, ale jak ma mnie dopaść to pewnie dopadnie.. Taki mam organizm że mnie zaraz wszystko łapie...

reklama
Tea, masakra taki bol uszu...wspolczuje. Tez tak mysle, ze lepiej zazyc antybiotyk w takiej sytuacji. Duzo zdrowia!

Teczowa 200 pierogow?! To przeciez juz masowa produkcja jest,taka zona to skarb!;)

Tea- ja w listopadzie przechodzilam tez paskudne zapalenie gardla i ucha. Nic nie pomagalo i lekarz kazal brac antybiotyk bo bardziej zaszkodzilby dalszy rozwoj choroby niz lek, ktory ja zwalczy. Takze glowa do gory i trzymaj sie. Bole ucha i okolic sa najgorsze...
Ja dzis spokojny dzionek mam, co chwile pojawiaja sie zachcianki jedzeniowe dziwne jak na mnie, np. paprykarz, ktorego nigdy nie tykalam :) wizyta dopiero 6 lutego i juz nie moge sie doczekac.
Czas tez pomyslec o spodniach z pasem, bo ostatnio dosc mocno mi sie uwypiklil brzuszek i zostaly mi jedne legginsy :(
Jutro dzwonie do dentysty umowic sie na zdjecie kamienia bo podobno w ciazy szybciej sie odklada. Mialam piaskowanie w kwietniu ale czuje, ze faktycznie chyba trzeba bedzie powtorzyc. Ech.
No i doczytalam o pierogach.... na swoje nieszczescie :) od razu mi sie zachcialo ;)

zonagraja a no robię i to ostatnio nawet często, bo mięso mi nie wchodzi i pierogi ruskie wcinam. Tym razem robię z mięsem i ruskie . Zaprosiłabym, ale kurde nie opłaca się :D jak będę w Polsce chętne zapraszam. Wprawę mam :D
Pola to jest celowe zagranie, ponieważ: przewiduję to na 2 dni obiadu , a reszta do zamrożenia :D

Melduję się po wizycie. Sorki, że tak późno, ale jeszcze po południu miałam wizytę z córką u ortodonty. Do tego zaczęła mnie boleć głowa w drodze powrotnej, teraz już prawie całkiem odpuściło.

Z maluchem wszystko ok. Ma 8 cm, już myślałam, że coś jest nie tak, bo dzidź wcale się nie ruszał na badaniu. Ale widziała pykające serduszko, na szczęście.

Zastanawia mnie za to moje ciśnienie, było 135/66. W poprzednich ciążach i w ogóle miałam zawsze koło 120/80.
A jak przyjechałam do domu, to z ciekawości zmierzyłam i było 111/66.
Nie wiem czy się martwić i iść do lekarza czy na razie tylko kontrolować.

Z takich lepszych wieści, to pochwalę się, że podpisaliśmy z mężem umowę przedwstępną na kupno domu. Pewnie do końca lutego będziemy czekać na odpowiedź z banku, ale na 95% powinna być pozytywna.
Będziemy kupować dom do remontu, także jak coś, to pewnie przeprowadzka w wakacje. Będzie się działo.

Aim, Tea - zdrówka obu życzę [emoji5].
Dziewczyny pisały o antybiotykach, także tylko mogę się pod tym podpisać - należy wybrać mniejsze zło.
Tea a masz może w domu taka roślinę "anginke"? , przy bólach uszu działa czasami cuda.
Gorzej jeżeli to wszystko zatokowe.. Bo nie wiadomo co pierwsze leczyć i gdzie uderzyć.

Aim - Ciebie pouczać nie będę, ale mogę tylko przypomnieć o nawadnianiu. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Joanna - gratuluję wizyty [emoji5]. U mnie na prenatalnych też dziec spokojnie siedział - dopiero dawka glukozy lekko jego/ją pobudzila [emoji6]. Także polecam przed usg wszamac coś słodkiego.
No i gratuluję podpisanej umowy - oby przedwstępna okazała się ostateczną, trzymam za to kciuki [emoji110]

Tęczowa - ojjj. Współczuję rozlaki, z początku będzie się ciąglo, ale później już szybko zleci.
Najważniejsze, że będziesz miała w końcu fachowa opiekę i spokój na duchu.
Z tymi pierogami to podziwiam - ostatnio na L4 zrobiłam chyba ponad 80 i miałam dość (o 200 nawet nie chce myśleć.. Z tydzień musiałabym się mentalnie przygotowywać). Ale takie dobre wyszły, że pewnie za jakiś czas znowu zrobię podejście.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Joanna super wiesci czelalam na Twoj odzew:) gratuluje.podpisania.umowy jest co.swietowac ja dokladnier rok.temu tez podpisalam.swoj.akt i do.dzis sie urzadzamy;)ale przeprowadzka.byla na cito w.2 miesiace z betonow musieliamy zrobic stan uzytecznosci by mozna bylo mieszkac ale udalo.sie:)
Lilith super ze nowe miejsce nowy dom daje taka fajna energie i na pewno wiecej miejsca bedzie a poki co i tak mialabys córe przy sobie to spokojnie masz czas na remonty i urzadzanie.

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
zonagraja a no robię i to ostatnio nawet często, bo mięso mi nie wchodzi i pierogi ruskie wcinam. Tym razem robię z mięsem i ruskie . Zaprosiłabym, ale kurde nie opłaca się :D jak będę w Polsce chętne zapraszam. Wprawę mam :D
Pola to jest celowe zagranie, ponieważ: przewiduję to na 2 dni obiadu , a reszta do zamrożenia :D

Ja na pierogi zawsze chętna :) może nauczysz mnie by mi takie kulfony nie wychodziły :)

Joanna super wieści :) te o dzidziuś, i te o domku... Aż zazdroszczę... :)

A ja jutro idę do kina :)... Na bajkę... Także będzie szał :)

Do góry