reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

AIM bardzo dziękuję, nie będę się stresować na zapas.

Truskawka mam podobnie jak Aga. Cześć jest fizjologiczna i nie należy się martwić.
Mam anemię za to do leczenia.
Moczu bym nie bagatelizowala na pewno. Co z nim nie tak?? Bakterie, białko??

Witaj Megi, Mamusia dobrze Ci napisała.
Może masz ataki paniki?

Liluli kciukasy i pisz czy się potwierdziło.

reklama
Lilith to jak lubisz schabowego to zapraszam dzis do mnie mam z buraczkami i ziemniakami:-).

Co do obiadow ja lubie gotowac ale czesto brak mi pomyslow przewaznie sobie juz w poniedzialek planuje mniej wiecej jadlospis.

Jutro gotuje ogorkowa na 2 dni bedzie a na drugie jutro salatka z kurczakiem z folii a w sr moze nalesniki.Na czwartek zrobie cos z makaronem chinskim:-)bo dawno mam smaka.

Truskawka a co tam konkretnie masz zlego?

Wspolczuje Lilith choroby mlodego...:-( moj strasznie goraczkuje nawet ponad 40 niejednokrotnie przy glupiej infekcji ale na drugi dzien nic mu nie ma.
Dzis tez jest jakis pokladajacy temp 37.5 katar i glowa go boli...

010igov35ye70zfx.png

Truskawka - ja takich norm nie widziałam, ale moje wyniki też były ostatnio poza wskazaną normą, i gin powiedziała, że w ciąży tak sie dzieje.. Ale moje wyniki niw odchodził drastycznie od tych wskaznikowych norm.
Także lepiej to skonsultować z ginem i może lekarzem 1 kontaktu.

Witaj Megi [emoji5]
A masz problemy kardiologiczne? Bądź w rodzinie takie problemy występują?
Jeżeli nie. To zazwyczaj odwiedza się stomatologa i okuliste.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja mama ma bajpasy,siostra tez ma jakies problemy.A wade wzroku mam wiec po co ten okulista.A dentyste przekladam ze strachu,jak ostatnio mi wyrywali zeba polaczonego z zatoka myslalam ze spadne z fotela,wiec sie boje bo to tez zab gorny jest.

:) dobrze wiedzieć o zmianie nazewnictwa.
A no taki zaskok, zmieniło się to razem z ustrojem ;) za PRL-u była służba, także prawie świeża sprawa :D ale luz, nawet Konstanty debil w tv mówi służba. Ciężko raczej będzie więc o jakąś dobrą zmianę jak gość nawet sam nie ogarnia czym zarządza :/ ok, koniec tematu bo się niepotrzebnie nakręcam :p

Megi zdrowe zeby w ciazy sa wazne zreszta jak o nie teraz nie zadbasz to po ciazy i karmieniu moga sie totalnie posypac..warto skorzystac z leczenia w ciazy bo ma sie wszystko za darmo leczenie kanalowe,plomby swiatloutwardzalne itp
Co.do kardiologa musisz miec skierowanie porozmawiaj z ginem o tym.
Ja ide do dentysty neurochirurga i stomatologa.

010igov35ye70zfx.png

Jako fit mama się chwale ( :p ) że 35 min ćwiczeń zaliczone a teraz lecę robić obiad :D zauważyłam że wbrew temu co wcześniej słyszałam wcale rozciąganie teraz nie przychodzi mi łatwiej niż wcześniej. Wręcz jest totalnie na odwrót. Nigdy jeszcze nie byłam tak "zastaną". Mało sobie ostatnio krzywdy nie zrobiłam rozkraczając się "po staremu" a tu zonk i ból bo mięśnie skurczone do potęgi :/

Moja mama ma bajpasy,siostra tez ma jakies problemy.A wade wzroku mam wiec po co ten okulista.A dentyste przekladam ze strachu,jak ostatnio mi wyrywali zeba polaczonego z zatoka myslalam ze spadne z fotela,wiec sie boje bo to tez zab gorny jest.

Skoro masz w rodzinie tego typu schorzenia to musisz mieć konsultację kardiologiczną przed porodem.

Pytasz się po co okulista - zbada Cię w kierunku nadciśnienia i cukrzycy. Badanie dna oka nie jest inwazyjne, nie boli a może wykryć wcześnie schorzenie, o którym nie miałaś pojęcia a w ciąży uległo nasileniu.

Co do zębów to jeżeli masz w którymś z zębów próchnicę to jest to siedlisko bakterii, które wraz z krwią mogą się dostać do płodu i mu zaszkodzić. Wie

Mogę zrobić foto tabeli bo akurat mam taką fajną z tym.

Czy o tą tabelkę Ci chodziło ??
Tabela norm w ciąży.png

Załączniki

• Tabela norm w ciąży.png
    Tabela norm w ciąży.png
    65,9 KB · Wyświetleń: 336
reklama
Do góry