reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczyny :-p aż mi głupio że tak zadko do Was pisze.
ja w ciągu nocy potrafię wypić cała butelkę wody. Także odczuwam czasem stawianie Macicy.
Dalej nie czuje ruchów maluszka. Mam nadzieję, że niedługo poczuje :)
Wy już znacie płeć a ja dalej nie wiem czy z dzidzia wszystko ok. A do 20 tyg jeszcze tyyyyle czasu :frown:
mdłości też mam, wymiotuje codziennie rano.

Dziewczyny jak u Was z infekcjami? Do mnie znowu się przyplatalo jakieś dziadostwo. Lekarz zawsze przepisywal mi clotrimazolum tabletki dopochwowe? Myślicie że można? Do położnej nie mogę się dodzwonić a mam w domu jedno całe opakowanie, trochę się boję brać na własną rękę.

reklama
Dostawałam w każdej ciąży.
Na początku prosiłam o mniejsza dawkę bo się bałam i osobiście preferuje w kremie.

AIM, mam pytanie odnośnie spojenia lonowego.
Czy jest możliwe bym mogła już coś zacząć odczuwać, że zaczyna się rozchodzic? I czy możliwe jest to na boku łona a nie na środku? Bardzo mnie dziś boli czasem promieniuje na prawe biodro, na kość, która boli juz od dłuższego czasu. Może to głupie ale wole zapytać czy coś wiesz o tym.. Kości mam kiepskie ale regularnie sprawdzane w szpitalu teraz jeszcze przez konsultantke w babskim.
Dobra wiadomość z ćwiczeniami :)

Wendy ciasta zabójcze, dobrze że w tej ciąży mam wstręt do słodkiego. Normalnie nie przepadam, chyba że mam ochotę ale moim duuzo piekę.

Podziwiam u nas dwudaniowka by nie przeszła, jadamy obiado kolacje :)

AIM gratulacje :)

Ja kawke pije raz dziennie słaba do sniadanka, bez tego niestety nie funkcjonuje jak normalny człowiek ;p

Kurcze dziewczyny mam złe wyniki morfologii i mocz tez nie jest za super :/ dawno nie mialam tyle na czerwono zaznaczonych badań, czy w ciazy sa moze jakies inne normy? cos mi kiedys takiego lekarz mowil, ale teraz sie zaczełam martwic :(

Czesc jestem nowa, termin mam na lipiec,mam nadzieje ze dobrze trafilam.U mnie narazie jest ok,gorzej ze stresem.A powiedzcie czy przed porodem trzeba pojsc na konsultacje kardiologiczna itp.

AIM, mam pytanie odnośnie spojenia lonowego.
Czy jest możliwe bym mogła już coś zacząć odczuwać, że zaczyna się rozchodzic? I czy możliwe jest to na boku łona a nie na środku? Bardzo mnie dziś boli czasem promieniuje na prawe biodro, na kość, która boli juz od dłuższego czasu. Może to głupie ale wole zapytać czy coś wiesz o tym.. Kości mam kiepskie ale regularnie sprawdzane w szpitalu teraz jeszcze przez konsultantke w babskim.
Aż taka super obeznana nie jestem jednak ja bym bardziej to wiązała z więzadłami niż spojeniem łonowym tym bardziej jeśli to jest ból nie na środku.
Kurcze dziewczyny mam złe wyniki morfologii i mocz tez nie jest za super :/ dawno nie mialam tyle na czerwono zaznaczonych badań, czy w ciazy sa moze jakies inne normy? cos mi kiedys takiego lekarz mowil, ale teraz sie zaczełam martwic :(
Tak są inne, znaczy może nie tyle inne sztywne normy co są naturalne zmiany że pewnych rzeczy jest więcej a innych mniej. Mogę zrobić foto tabeli bo akurat mam taką fajną z tym. Nie wiem co ty tam masz źle ale jest też coś takiego jak fizjologiczna niedokrwistość ciężarnych, bo m in w ciąży bardziej się zwiększa ilość osocza niż krwinek i jakby liczyć stosunek na sztywno to wychodzi niedobór krwinek ale to tylko "na niby" bo to normalne zjawisko, to też trzeba o tym pamiętać.

Truskawka - ja takich norm nie widziałam, ale moje wyniki też były ostatnio poza wskazaną normą, i gin powiedziała, że w ciąży tak sie dzieje.. Ale moje wyniki niw odchodził drastycznie od tych wskaznikowych norm.
Także lepiej to skonsultować z ginem i może lekarzem 1 kontaktu.

Witaj Megi [emoji5]
A masz problemy kardiologiczne? Bądź w rodzinie takie problemy występują?
Jeżeli nie. To zazwyczaj odwiedza się stomatologa i okuliste.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

A powiedzcie czy przed porodem trzeba pojsc na konsultacje kardiologiczna itp.

Jeżeli pytasz o to pod kątem objawów typu kołatanie serca, nierówne bicie i uczucie duszności to są to objawy, które występują w ciąży i jeżeli nie są zbyt często i nie powodują omdleń to nie ma powodu do niepokoju. W przypadku schorzeń kardiologicznych - jak najbardziej wskazana konsultacja kardiologiczna - tak jak napisała Aga_k_m.

Aż taka super obeznana nie jestem jednak ja bym bardziej to wiązała z więzadłami niż spojeniem łonowym tym bardziej jeśli to jest ból nie na środku.
Potwierdzam, spojenie łonowe jest bardziej na środku i w przypadku rozejścia się go właśnie w tym miejscu boli.
Aim, jeżeli mogę spytać pracujesz w służbie zdrowia ?? Oczywiście nie musisz odpowiadać :)

Co masz złego w morfologii i moczu ??
W morfologii spadek Hb, Hct i erytrocytów jest jak najbardziej naturalny i wiąże się to z produkcją większej objętości krwi w stosunku do ilości "zawieszonych" w nich krwinek.
Co do moczu ciała ketonowe i mała ilość białka również może wystąpić i nie jest to jakaś patologia. Lepiej jednak wtedy dużo pić :)

reklama
Ja tez juz moge wypic kawke. Ale nie pije codziennie,choc wczesniej zdarzalo mi sie wypijac nawet 3-4.

Gratuluje udanych wizyt [emoji5]
Ja wlasnie siedze w poczekalni i stres mnie zzera.
Odebralam wynik pappy i wszystko jest ok.
Ciekawe czy potwierdzi sie dzisiaj ze bedzie synus [emoji57]

xnw43e3k256g9p2p.png

Do góry