reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Znów mnie nie było trochę ale u nas panuje taki zmutowany wirus,że jak córka przyniosła ze szkoły i zarazila synka to dopiero dziś kończymy antybiotyk w zastrzyku,drugi już,plus sterydy,a on jeszcze do końca nie wyzdrowial,na szczęście dziś trochę odzyl i wraca do siebie,powoli też wraca apetyt bo tydzień nie jadł.Jeszcze Tak chory nie był nigdy,a teraz ja załapałam,katar mnie męczy,mam Tak zamykany nos ze nie mogę oddychać,biorę doraźnie krople do nosa,niby się nie powinno bo oburzają śluzowke ale mam nadzieję z e parę kropelek krzywdy dziecku nie zrobi,dostałam antybiotyk ale nie chce brać na zwykle przeziębienie.
Czytałam ze niektóre z was już czują ruchy,ja mam nadzieję w trzeciej ciąży też poczuje wcześniej,jak odczycie tygodnie,już skończone np.14+3 to 14 tydzień czy zaczete?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Truskawka ja kupiłam sobie dwa lata temu ipl remingtona, ciemne włoski na nogach zniknęły, zostały pojedyncze ciemne i kępki jasnych. Super sprawa.
Już doczytałam że ty też. Mi pod pachami słabo działa bo mam tam jasne włoski.
Aim z tym depilatorem to obstawiam że chodzi o to że jak ktoś ma wrażliwa skórę i używa go np. Po raz pierwszy i całą nogę od razu to może się zrobić stan zapalny. Co innego gdy wyrwiesz penseta 10 włosków a co innego gdy 10000. Myślę że dla osób które regularnie używają nie ma takiego zagrożenia.
Za to przed ciąża wypadały mi włosy strasznie, a obecnie przestały :)
Co do celulitu to ja jestem tluaciutka ale celulitu mam malutki, póki co.
Ewcia moja firma zatrudnia ponad 20 osób i nadal mi płacą, w terminie jak na umowie.
Tea zdrowia dla rodzinki.
Przyszła paczka z ciazowymi ciuchami. Zaraz rozpakuje, oby coś fajnego było.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie ,
co zaglądam to nowe strony ;), ale to dobrze piszcie, ja czytam.
Lilith jak ja Cię rozumiem z tymi lekarzami :/ z tym, że ja mieszkam w Irlandii... moje tsh w grudniu 0,31! Pani konsultant ze szpitala niby wysłała pismo do endokrynologa...minęło ponad miesiąc i nadal cisza... zmniejszyłam dawkę jodu i mam ich w poważaniu :/
Wyobraź sobie, że mi kazali odłożyć clexane i luteinę, bo skoro udało mi się przejść 12 tc to już nic mi nie grozi! noo i recept na leki już nie dostanę, więc jestem już zdecydowana, że lecę do Polski i tam zostaję do porodu, bo tutaj umrę ze strachu i osiwieję z niemocy

Ja tak samo - trzymam się skończonych tygodni.

Tea - zdrówka dla Rodzinki.
Tobie na katar mogę polecić inhalacje. Zamiast kropli do nosa - możesz sobie wkropic sól fizjologiczna, ew. możesz stosować nasivin dla niemowląt, bądź *spam*.

Nam duża ulgę przynosi delikatne skropienie Oil olbasem (dosłownie parę kropel) poduszki przed snem.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Tea, ja liczę skończone tygodnie :-)
I zdrówka dla Was :-)

Tęczowa, współczuję podejścia lekarzy...

Tak piszecie o ubraniach ciążowych, a ja mam opory z jakimkolwiek zamówieniem. Może dlatego, że póki co mieszczę się w dotychczasowe ubrania choć nie ukrywam, że jeszcze chwila i będę musiała rozejrzeć się za spodniami, ale mam straszne opory...
Co do wyprawki sporo czasu jest, ale może po 30tc coś kupię... A będę musiała wszystko od podstaw kupować, bo po Miłoszku wszystkiego się pozbyłam...

A z ciekawości jest któraś dziewczyna, która nie chce znać płci?

Dzień dzisiaj straaaaaszny... Nic mi się nie chce. Dobrze, że mąż posprzątal, to mogę sobie pozwolić. Obiad też jest.
Leżę i na przemian czytam książkę i Was :-)
W ogóle, to od kilku dni jestem jakas taka "wymięta"
A spanie w dzień w tej ciąży, to moje drugie imię :p

Ewcia dziękuję :* niestety to walka z wiatrakami. Nie uznają badań z Polski, bo uważają je za niewiarygodne, choć diagnozy podsunęłam pod nos! sami tych badań nie wykonują, bo nawet nie wiedzą co to za badania więc sama rozumiesz. W aspekcie medycyny to oni tutaj są sto lat za murzynami, a Polska jednak poziom trzyma i bądź co bądź dba o tego pacjenta
Leż i leń się póki można :)

Tęczowa - znajoma miała 3 ciąże prowadzone w Irlandii, i rzeczywiście oni w większości bagatelizuja każdy problem (choćby z cc - ja w Pl miałam wskazanie do cc przy wadzie ok. -5, a jej przy -8 nawet do cc nie uwzględniono).
Wracaj do Nas, spokój i konkretne podejście do ciężarnej jest najważniejsze [emoji5]

Ewcia - płeć jest mi w sumie obojętna [emoji3], ale dobrze by było mieć wcześniej przygotowane ciuszki i gadżety pod właściwą płeć [emoji6].

Jutro idę do gina, ale na 99% jestem pewna, że nie podejmie próby zadeklarowania płci - moja gin w tym temacie jest mega ostrożna [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga tutaj ciąże prowadzone są wg jednego schematu, nie ważne czy miałaś jakiekolwiek problemy z ciążami w przeszłości czy nie.
co do cc to ja też mam wskazanie, bo choruję na SM. Zgadnij co mi powiedziała lekarka?...że ona nie widzi wskazań do cc i chce żebym rodziła naturalnie bez względu na wszystko :/
Masz rację, nie ma co sie zastanawiać, bo najważniejsze jest tutaj bezpieczeństwo i życie dziecka :)
Aga może akurat się dowiesz ;) może Pani doktor jednak zdradzi...

Ostatnia edycja:
reklama
Tęczową współczuję tej niepewnosci co do lekarzy. Wracaj do PL.
Rozpakowałam paczkę. 11 nowych rzeczy z matkami za 234,5. Dżinsowe spodenki, cienkie bezowe letnie spodnie, jeszcze długie dżinsy i szare w kant. O dziwo długie spodnie nawet ok na długość. Do tego stanik do karmienia i 6 bluzek. Na razie wszystko za duże, te pasy w spodniach mi się marszcza. Bluzki też fajne, tylko jedna ma z przodu poliestrowa wstawke a tak to bawełna i wiskoza. Dziewczyna sprzedała bo kupiła za małe. Także zakupy stacjonarne kiepsko poszły ale nadrobiłam internetowymi :)
Z ta płcią to właśnie dobrze wiedzieć przy kupowaniu wyprawki, planuje ja robić dopiero w kwietniu. Wózek kupią mi rodzice :) jak chłopak to dziadek, a jak dziewczynka to babcia stawia. Tzn ja wybieram, oni płacą :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry