reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
AIM, w sumie... Dopytam jeszcze doktorka na wizycie :-)
Czytając to sądziłam, że może że względu na prąd :-D

Maziajka, rozumiem, że przelew za L4? Często się spozniaja?
Ostatnio czytałam, że jeżeli firma zatrudnia ponad 20 osób, to po tych trzydziestu paru dniach w dalszym ciągu pracodawca wypłaca z tym, że ZUS potem mu zwraca. Ciekawe....

Aga_k o tej samej piszę, mając na myśli sensitiv ;-) ale ona i do mycia i smarowania. Wcześniej do buźki stosowałam oilatum teraz też tym mleczkiem

Maziajka - ja z płatnościami za L4 i później z macierzyńskim miałam mega problemy w poprzedniej pracy. Moi szefowie dostawali z ZUSu kasę dla mnie, ale zamiast mi ją przekazać to obracali nią w firmie. Tyle dobrze, że nie byłam co miesiąc uzależniona od tej kasy... Bo rodząc w maju, w listopadzie mi dopiero kasę przywieźli (kwiecień - listopad). Ale tu już PIP swoje zadziałał.
Nie życzę Ci podobnych przeżyć.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja polecam peeling firmy pat&tub uwielbiam go. Skład naturalny

Ja po drugiej ciąży mam straszne rozstępy ( w pierwszej ciąży nie miałam). Jakby to nie patrzeć zostają blizny fakt ze blade, ale ta skóra zle wyglada jak to z bliznami. Nie jest elastyczna i jędrna

Dziewczyny co do alergiii i sterydow używające je bardzo ostrożnie i w najgorszych przypadkach. Dużo dermatologów je przypisuje, efekt w zasadzie natychmiastowy. Trafiłam kiedyś so rewelacyjnej lekarki z CZD ona ogólnie mówi ze doprowadzenie skory po sterydach jest gorsze niż z atopowych/ alergicznych plam. One ścieniaja skore!! A problem wielokrotnie nawraca. Ostatecznie wiele złego z ich stosowania moze wynikać

W obecnej firmie też nie spodziewam się żadnych "przypalow" [emoji6].
Pamiętam jednak sytuację, gdy miałam opiekę nad młodą jak miała ospe, to cześć wynagrodzenia przelała mi firma, a część ZUS, więc mimo wszystko popytam.

Witam się, również megaaa niewysoana..

Śmieszne jest to,że ja mam właśnie polska lekarke GP albo uwaga.. Pl murzyna lekarza. Ale akurat mi się spieszylo, by załatwić to jak najszybciej a nie czekać dwa tygodnie. Mam taką przychkdnie z problemami., i normalnie mam fajnych lekarzy, nawet ciapatych - bez obrazy. Ten był jakiś dodatkowy, tego typu co wpada i robi max 10h na tydzień etc. Taki mi się trafił jak na złość..
Zobaczę co położna dziś powie.

Mam rozstępy mega po 1 ciąży.. O dziwomz synem nic, teraz widzę znowu będą. Zawsze w dziewczecych ciazach mi się pogarsza wszystko..

Jadę do psycha teraz, potem po dres wiec znowu zalatany dzień. Syn rano nie zrobił siku do probowki grrr, może jutro się uda..

Aga. Nam pomógł ten krem, baaardzo Ci dziękuję!!!!

reklama
Serio Lilith? To się bardzo cieszę [emoji3][emoji3][emoji3]. I ta cena..
Rzeczywiście masz niezły dobór lekarzy [emoji23]. Mam nadzieję, że ten wczorajszy to wyjątek od reguły, i więcej się na niego nie natkniesz.

Kasiulku - ja uważam na te kremy /maści sterydowe. Używam je tylko w zaostrzonych stanach, i jak jest poprawa - wracamy do emolientow. Malutka tubka starcza nam na ok.rok. Także nie jest źle.
Ale dziękuję za czujność i troskę [emoji8]

Do góry