reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej mi plec powiedziala juz po 11 tyg ale to tak hipotetycznie tylkp teraz w 12 tez na 100% pewny nie byl ale chlopa to raczej szybciej poznac, choc mam nadzieje jak u Kasiulki ze z chlopa zrobi sie dziołcha hihi.
A ja biore femibion natal.i wydaje mi sie ze tam tez jest jod, ktory tez jest zawsze wskazaniem dla kobiet w ciazy :)
Wlasnie czekam znow do ginka z wynikamo krwi wszystkonok.hemoglob.12,8 niezle a glukoza 82 wiec chyba nie ma tragedi :)

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć :)
To moja pierwsza ciąża i dobrze tak sobie poczytac co ciekawego tu piszecie, pewnie znajde wiele odp. Na moje pytania :)
Ja właśnie kończę 14 tydzień i juz nie moge sie doczekać kiedy poznam płeć mojej fasolki :))

Witam Was dziewczynki, Wstałam rano z uśmiechem na twarzy , aż się chce ;) . Jeszcze tydzień w pracy i na zwolnienie, ale wiem, że już tego chce. Chce poświećić się po tym wszystkim dla mnie i dla Tośki ;) Czas zacząć się cieszyć stanem błogosławionym. Buziaki dla Was i miłego dnia . <3, :)

Czesc dziewczyny

Witam nowe mamusie.

Co Do szyjki chcialam tylko powiedziec ze ja poprostu mialam w poprzedniej ciazy problemy z szyjka bo brzuch Mi sie stawial i ciagnienie w dol mialam od 17 tyg i dlatego trzeba uwazac bo jak sie to Raz mialo to w 80% w nastepnej ciazy sie powtorzy. Teraz w 16 tyg sie zaczelo u mnie Co niejest dobre i w niemczech granica jest 3cm.ja mam 3.3 i w poprzedniej ciazy drastycznie w ciagu 2 tyg skrocila Mi sie o 1cm.ja niechce nikogo straszyc czy cos. Jak niemialyscie z tym Problemow to Raczej Teraz tez niebedzie.moj lekarz poprostu Co wizyte sprawdza wszystko i wole dnuchac na zimne

Karolina chyba niepogratulowalam coreczki

Ja niemam jakos takiego cisnienia na poznanie plci.wazne by zdrowe Baby a Reszta okaze sie w czasie. Wiadomo fajnie by bylo wiedziec ale nic na sile

Lilith ciesze sie ogromnie ze wszystko dobrze. Kiedy Masz polowkowe?
f2w3flw15r2h1ssa.png

Dziewczyny piszę do Was z prośbą o poradę,bo już sama nie wiem co mam robić i jaką decyzję podjąć :(
Chodzi generalnie o to,że jakiś rok temu robiłam prawo jazdy ale 2 razy nie zdałam i można powiedzieć,że się poddałam i już więcej nie poszłam na egzamin,bo 2 razy trafiłam na takiego buca okropnego,który mnie egzaminował :( zniesmaczona postanowiłam już nie iść na egzamin i nie wydawać zbędnej kasy na takich ludzi :(
Jednak nie ukrywam,że szczególnie teraz kiedy jestem w ciąży potrzebne jest prawko a jak urodzę to już w ogóle wygoda gdzieś jechać z dzieckiem jak mąż w pracy.
Mąż namawia mnie żebym poszła jeszcze raz na kurs i jak się sprężę to w ok miesiąc góra dwa zrobie prawko a na razie jestem w 3 miesiącu i nic po mnie jeszcze nie widać zero brzuszka :)
Sama nie wiem dlatego chciałabym poznać wasze zdanie co sądzicie o robieniu prawka w ciąży czy to nie za duży stres i w ogóle .... ?? W sumie dobrze się czuję a i tak siedzę całymi dniami w domu już na zwolnieniu :) Może mąż ma rację ...??
Chciałabym aby ktoś obcy spojrzał na tą sprawę i podpowiedział co by zrobił w mojej sytuacji...
Mojej mamy na razie nie pytam,bo wiem,że będzie przeciwna :(

Agnes jestes na l4 ja bym nie ryzykowala...co jak Cie skontroluja? Rozne rzeczy sie moga stac na jazdach etc a jak sie potem wytlumaczysz.Samo robienie prawka w ciazy w niczym nie przeszkadza ale juz na.l4 tak..

Karolina.gratuluje corki-)

010igov35ye70zfx.png

Agness - dobrze rozumiem Twoją sytuację [emoji5]. Serio. Zanim sprezylam się z prawem jazdy, miałam za sobą kurs zrobiony prawie 7 lat wcześniej i kilka niefortunnych egzaminów na koncie (robiłam kurs u siebie w mieście, a zdawałam gdzie indziej - nie znałam placu egzaminacyjnego ani miasta, więc było troszkę kiepsko). Do tego zawsze lepiej czułam się na miejscu pasażera - jako nastolatka miałam wypadek w mama, i dość mocno to we mnie siedziało.. Stąd nie spieszylo mi się. A porażkę przyjelam jako znak - że może lepiej, abym nie stwarzala swoją osobą zagrożenia na drodze.
W każdym bądź razie wzięłam sie w końcu w garść (po tych 7 latach). Wypytalam czy mam na nowo robić kurs po takiej różnicy czasu (okazało się, że nie), musiałam tylko przejść się do starostwa i wypełnić wniosek i heja.. Zdałam testy, wykupiłam dodatkowe godziny w dwóch różnych szkołach jazdy (na początku po 2), i po tych próbach zdecydowałam się na konkretnego instruktora, z którym wyjezdzilam jeszcze kilka ładnych godzin. Fajnie, bo przerabial ze mną wszelkie trasy egzaminacyjne. I udało się za 1 razem.
Mój mąż jak tylko odebrałam prawko kupił mi autko i puścił na głęboką wodę. Na początku było ciężko - ale.. Teraz jest dobrze [emoji5].
Stąd polecam jak najbardziej nie zwlekać, tylko.. Działać. Popytaj o super instruktora, który Cie świetnie przygotuje do egzaminu - podejdź do niego i zdaj [emoji6]. Trzymam kciuki [emoji5]

Jeżeli na L4 nie jest wskazane leżenie - to mimo wszystko bym spróbowała. Jeżeli jazdy będą zbyt stresowe, to..wówczas może rzeczywiście wstrzymać akcje. Zobaczysz sama co i jak [emoji6]
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maziajka ma racje. Ostatnio czytalam ze nawet robienie intensywnego kursu z jezyka angielskiego w celu przygotowania do egzaminu moze byc na l4 podstawa do wstrzymania wyplaty zasilku chorobowego (wpadl mi gdzies ostatnio w rece taki wyrok sadu jak rozgladalam sie co mozna a czego nie na l4). Nie czytalam o prawie jazdy ale pewnie jest ryzyko podobnego podejscia.

A ja mam jeszcze inne pytanie- do kiedy bierzecie kwas foliowy? Do ktorego tygodnia?

Ostatnia edycja:
Do góry