reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Nie biorę, pytałam czy mam ale gin powiedziała że nie. Dała mi właśnie 3 dni żeby się polepszyło- jeżeli w pon nie będzie wyraźnie lepiej to będziemy wtedy kombinować co dalej mi dawać.

reklama
Lilith u mnie pojawiły się golegliwosci że strony przewodu pokarmowego. Od kilku dni mi się odbija i zatwardzenie. Myślisz że zupa pomoże? To taka jak na diecie kapuscianej?
Aim współczuję dolegliwości, raz w życiu miałam zapalenie pęcherza, ale z innymi objawami-ból i krew w moczu, ale nie w takiej ilości na pewno. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
Kurcze chyba też powinnam nad lista się zastanowić. Dla mnie to wciąż nierealne chyba jednak. I najpierw muszę zrobić miejsce na te wszystkie rzeczy.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja na.chwile moja siostra od 1 w nocy rodzi ! Zaraz do niej z mama jedziemy ale ze malemu w taki mroz sie chce wylazic:p

010igov35ye70zfx.png

Hej :)

Chyba wypróbuję tej zupki, bo ostatnio też mam problem z tych stron..

Aim- szczęście w nieszczęściu że stało się to wczoraj ale zawsze też możesz jechać na IP i zbadają. Wiem, że to nie to samo co swój lekarz ginekolog ale zawsze coś.

Witam nową mamę :)

Maziajka - no to gratulacje dla siostry, bobasom chyba nie przeszkadzają mrozy :D

Mam dylemat, pierwsza ciąża zakończyła się cc z powodu sciesnionej miednicy i w trakcie próby SN małemu zanikalo tętno.
W Polsce lekarz powiedział, aby przygotować się na drugie cc bo często jest tak ze drugie dziecko rodzi się większe a miednica się nie poszerzy.
Z drugiej strony chciałabym spróbować SN, a tu twierdzą że to nie jest żadne ryzyko.
A wiem że mam prawo wyboru, synek ma 1,8 mcy więc nie wiem czy to nie za wcześnie :( co o tym myślicie?

Lilth ja super. Ogólnie szkoda, ze tak ułożyło sie to łożysko, ale tylko szkoda. Nie jest mi smutno, nie martwię sie. Ale energii mam za 3 szkoda, ze nie mogę jej wykorzystać ;)
A Ty masz problemy z glukoza? Bo to z krwi Ci wyszło tak? W uk z tego co sie orientuje nie macie obciążenia
Najgorsze w żelazie te zaparcia i pózniej hemoroidy... Ja nie miałam nigdy suplementowanego, ale hemoroidy po porodzie, a i owszem. Do bani, w maju tez mi wyszedł od intensywnych ćwiczeń :/

Aim współczuje, ale to musi byc nieprzyjemne

Maziajka juz awansem gratuluje tytułu cioci

Truskawka dobrze, ze dłuższy weekend. Masz szanse poleżeć w łożku?

Ania to juz musisz słuchać siebie i lekarza. Mojej bardzo dobrej koleżance pierwszy poród zatrzymał sie na 7 cm i koniec, podobnie jak u Ciebie. Spadek tętna, mega skurcze ktore nie dawały rozwarcia, skończyło sie cc. Teraz rok i 9 mcy pózniej kolejny poród. Lekarze namawiali, żeby cc ale ona bardzo chciała SN. Lekarz wrecz powiedział, ze umywa ręce od jej decyzji. Niestety sytuacja sie powtórzyła tylko doszło do 8cm... Ona szczęśliwa i tak bo spróbowała i robiła to w zgodzie z sobą. Podejrzewają sie przez jej budowę macicy (dwudrożny?! Chyba nie pomyliłam) skurcze zle sie rozkładały i mimo, ze silne nie dawały rozwarcia. Planuje 3cie dziecko kiedyś i mówi, ze juz wie ze nie uda jej sie SN

Jak tu dziś ciuchutko.

Maziajka jak siostra?? Juz urodziła pewnie :)

Kasiulka tu robia obciazenie tylko jak trzeba, np.historia w rodzinie albo źle wyniki. Wczoraj polozna mówiła, że cukier mam Oki ale chcą zrobić bo mam mega obciążenie i złe się czuje do tego tycie. Zdziwiła mnie tylko lekarka, że tak wcześnie. Po robią po 20tc np.28.
Z energią to szkoda takhmm może sprobojesz coś uszyć? Zawsze to jakaś robota ale na siedząco? Musi być ciężko tak nie móc skorzystać, irytujace. Mi nerwy puszczają jak nie mam co do ogarnięcia.
Hemo mimo diet etc wychodzą u mnie niestety, głównie po porodzie lub w końcówkach. Przed cc mam zwiekszana ilość żelaza dramatycznie i to nie pomaga..

Truskawka listę będę robić od razu chyba z zaznaczaniem co chce. Wklejalam wam na zdjęciach, głównie wiem jaki Bujak krzesełko etc. Za dużo nie kupuje, wole dokupić..Nie jak poprzednio. Kupować zacznę juz bo nie ma szans czekać w maju juz chce mieć luz a nie daj jakieś problemy z szyjka czy coś to porobione. No i chce czekać na okazję. Np.bujaczek mogę mieć używany ale chcę trafić do odbioru u nas. Gondole tez bo i tak na krótko to posłuży.
Tylko jakoś zabrać się za to ciężko i zdecydować od czego zacząć.

Misia na zatwardzenie powinna pomoc, świetnie umnie zaskakuje w każdej ciazy. Ale na odbijanie nie wiem.. Boli Cie tez brzuch? Bo po kapusciance może rozbolec dodatkowo choć u mnie, mimo bardzo wrażliwego żołądka nic takiego się nie dzieje.. Po prostu ładnie mnie oczyszcza..

Ania co do porodu.. Omine szczegółów ale Judyta moja nie chciała w ogóle wejść do kanału. Moja szyjka nie współpracowała do tego, ponad tydzień wywoływania codzienniego a potem prawie 2 doby poród zakończony cc. Jak byłam z synem w ciazy lekarka mówiła, że może być podobnie ale mogę próbować sn. Nie zdecydowalam się.. Za to wiem, że w 36tc szyjka była jeszcze nienaruszona zupełnie.. Czyli potwierdzenie tego co w 1. Po 2 cc rodziłam na wywołaniu core ale maleńka była.. Jednak skurcze i oarcie było i trzeba tylko uważać, żeby blizna nie poszła. Miałam mówić jak poczuje jakiekolwiek bole juz przy skurczach początkowych a wywoływanie jednak daje dużo silniejsze.
Teraz będę miała 3cc ale mówią, że mogę podejść do sn. Jednak wiem.. Ze na oewno poszloby coś nie tak.. Ostatnio nie urodziłam łożyska wiec i tak stół. Nie widzę już sensu zadreczania się.. Bo jednak odczuwam taki.. Hmm niedosyt.. Jakieś niespełnienie jakbym gorsza była ale z drugiej strony po co ryzykować? Jeszcze jak może to maluchowi zaszkodzić to juz wogole, lepiej zrobić cc.

Kasiulka to ja bardzo proszę o odrobinę powera, bo niby łażę i nawet normalnie funkcjonuje ale pod przymusem strasznym.
Lilith no właśnie nie boli mnie brzuch, odbija mi się jak za dużo zjem, bo mogę teraz mało a często, ale czasem się zapomnę.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka ciociu gratuluję :) dzielnej mamusi oczywiście głównie :)

Ja dziś znów pół dnia nieprzytomna, że ból głowy powrócił :( leżę i przewracam się z boku na bok... Nie no masakra jakaś! 3 kiedy się to cholerstwo skończy...

reklama
Do góry