reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
A ja mam przerwę w sprzątaniu u młodego w pokoju,robię przegląd wszystkiego [emoji6] i standardowo jak ma mi pomagać to wtedy najlepiej się bawi i przy okazji robi bałagan [emoji23]

W ferie planujemy remont, malowanie i kilka drobnych zmian i do tego czasu musze się pozbyć wszystkiego co zbędne. .. będzie ciężko ale jak mus to mus

Wczoraj kupiłam pierwszą bluzkę ciążową [emoji6] zalando przywiozlo i sukienkę oversize, bo brzuszek juz mam "na moje oko" całkiem całkiem [emoji38]

Ale dobrze mi się leży. .. niestety wracam sprzątać

Aha83 ja też porządkuje ubranka córki wymieniam na większe w komodzie.
Jutro mam nadzieje ze chociaż do 7 pospimy, ale i tak bezcenna była pobudka córki w nowy rok po 6 pomimo tego że do 23 sylwestrowo się bawiła :-)

Dziewczyny z wysokim ciśnieniem- macie zalecana kontrolę cisnienia w domu codziennie?

Karuzela jak na razie jescze u mnie ok, ale w poprzednich ciążach miałam 4 razy dzinnie: po wstaniu, w południe, ok 17 i ok 22
Dziś dostałam juz karteczkę do wypełniania, ale bez zalecenia ze codziennie

Karuzela ja codziennie mierze, a nawet powinnam częściej ale zapominam ;)
Dostałam dzisiaj pochwalona przez lekarza :) za tsh, cukier i cisnienie. Wszystko się poprawiło, ale do kardiologa i tak mam iść.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Pytam bo ja miałam zalecenia 2xdziennie a teraz mam 3 dziennie i zalecenie badan i wizyty u hipertensjologa. Tylko ja nie jestem na dopegycie i w domu mam w normie a w sytuacjach stresowych wyzsze czy w gabinecie to nawet 165/100... taki przypadek ze mnie :-/

Ta zupa to kapusta, cebula, wywar i pomidory zwykle bez skórki albo w puszce. Pychaaa. Działa cuda u mnie przy zelazie, który wiadomo zatwardza a zmagalam się już z hemoroidami.. Wybaczcie..
Aa jeszcze daje wiadomo czosnek, pieprz, ziele ang. Liść laurowy etc.

Żonagraja dobrze, że nic się nie stało. Z najstarsza tez zaliczyłam mocny uoadek w 5m ciazy w zimie. Trzeba baardzo uważać.

Aga pięknie tam u Ciebie!! Lubie takie klimaty.. Tęsknię tez za moimi górami,,

AIM, pecherz nic strasznego. Boli jak cholera ale wykeczysz raz dwa. Ciesze się, że z dzidziusiem wszystko dobrze a Ty na pewno wytrwasz wszystko :)

Megan śliczne wyniki. Nie będę rozpisywać czy tamte cyfry w normie, bo ogólny wynik świetny.
Mój dzis tez przyszedł listownie..w końcu..

Witam nowa mamę :)

Aga prezent zajebisty! Mój to byłby wniebowziety.

Kasiulka nie martw się, nawet jak się nie podniesie. To nic strasznego, dasz sobie radę :* dobrze, że reszta pod kontrolą.
Jak Ty się czujesz?

Wendy nic się nie stało, wiem ze to omylkowe :) z tel łatwo coś nacisnąć.

Przyszło mi dzis pilne wezwanie na glukozę oo. Polozna moja przesunęła bo na 10 a wtedy mam innego lekarza i nie mogę przełożyć. Zaś 11 mam dentystę i polozna, wiec anulowala z 11 i idę 9.1 pierw na glukozę a później do mojej położnej. Od razu sprawdzę jak tsh. Pewnie zas żelazo powtórzy.
Ciekaweczy dadzą mi lukozade.
W poniedziałek kończę 16 tydzień wow.. Juz 17 zacznę a dopiero co czekalam na 12. Juz się boje ważenia. Cwicze dzielnie ile dam radę ale znowu zalatana jestem..

Na wekeend chce przysiąść listę rzeczy do kupienia kupić i rozłożyć jakoś z sensem. Mąż ma wyjąć ciuszki pomcoreczce i zobaczę co tam już nagromadzilam.
Wole ciuchy praktycznie niż wydziwiawcze, choc takie słodkie są te sukienki :)

O kurcze powiem wam że dobrze że mi się to zaczęło wczoraj i mogłam od razu to skonsultować z gin bo dziś po nocy podpaska cala zakrwawiona jakbym okres miała jakbym to teraz dopiero dostała to bym już chyba zeszła zupełnie że stresu :/

reklama
Hej dziewczyny
Ja jestem taka przeziębiona ze szok, fatalnie sie czuje. To juz 3 przeziębienie w ciazy, byle do wiosny ehh :/

Karuzela ja niby tez mam zalecone codzienne badanie ciśnienia ale zapominam u mierze co kilka dni, ale mam niskie cały czas, wiec na razie sie nie martwię.

AIM faktycznie nie ciekawie z tym pęcherzem, nie dobrze ze tyle krwi, a bierzesz coś oprócz urofuraginy?

Lilith ja mam listę na kompie i wklejam sobie linki jak coś ładnego znajdę ale do kupowania jeszcze dalekoo :)

Do góry