reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Witam lipcowe mamusie:) Mam 25 lat. Dopiero to nasze pierwsze tygodnie a tyle tu już do czytania, że szok. To będzie nasze drugie dziecko... Pierwsze urodziłam cc w kwietniu tego roku córeczka... Chcieliśmy drugie szybko, lekarz pozwolił więc w październiku zabraliśmy się do pracy... Po paru dniach już czułam się jakoś nieswojo.... testy na początku pokazywały jasne kreski, kolejnego dnia ciemniejsze ( te drugie oczywiście) .... potwierdzoną ciążę mam od 14 listopada ( wtedy był 5t3d)

Vicarika - no nie? Bez serca... A ja niedosc, ze ostatnie minuty w pracy, to obiad jeszcze trzeba będzie pierw zrobić żeby go zjeść [emoji14]

Misia91 - witaj [emoji3]. Ale Wam się szybciutko udało - super! Gratulacje [emoji3]
Rok różnicy między dziećmi - będzie troszkę ciężko na początku (tymbardziej, że teraz przed Wami etap przemieszczania się, wdrapywania, nauka chodzenia - a dzwigac nie wolno), ale dasz radę [emoji106][emoji2]. Dzieciaczki będą miały rewelacyjny kontakt z sobą [emoji2]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

aga_k_m tak chodziło nam właśnie o tą małą różnicę wieku, wiem , że nie będzie łatwo ale damy radę :) same plusy tej ciąży widze.... moja córeczka dzięki temu będzie rok dłużej w domu a nie w żłobku....

Idź Ty z tymi ziemniakami... [emoji14][emoji14][emoji14]. Ssanie mi się włączylo. A takie ziemniaki to bym zjadła pokrojone jak na frytki i do tego śmietanka [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ziemniaki:D:p ja w ciąży jadlabym je w każdej postaci i niemal w każdej ilośći- uspokajają mój żołądek, wiec choć popołudniami mam spokój od wymiotów :) chociaż.... ostatnio nawet rano się już trochę uspokoilo....( mam nadzieję , ze nie zapeszę )

Witam lipcowe mamusie:) Mam 25 lat. Dopiero to nasze pierwsze tygodnie a tyle tu już do czytania, że szok. To będzie nasze drugie dziecko... Pierwsze urodziłam cc w kwietniu tego roku córeczka... Chcieliśmy drugie szybko, lekarz pozwolił więc w październiku zabraliśmy się do pracy... Po paru dniach już czułam się jakoś nieswojo.... testy na początku pokazywały jasne kreski, kolejnego dnia ciemniejsze ( te drugie oczywiście) .... potwierdzoną ciążę mam od 14 listopada ( wtedy był 5t3d)

Witamy :) Bardzo szybko zdecydowaliście się na drugiego maluszka, ja bym się chyba bała ...
Mam 7 letnią córkę , a mimo to boję się co będzie jak się drugie urodzi ...:-p

Aga ja kroje na talarki i z cebula praze a normalnie to jwszcze z boczkiem..ale dzis tylko ziemniaki zjadlam cebule wywalilam no i do tego kefir.

Misia gratuluje ale bedziesz miala fajna roznice:-)

010igov3fkey3mez.png

Hej wszystkim.
Współczuję żył, u mnie leci elegancko.
Jeśli chodzi o mdłości to się chyba w końcu pojawiły, ale tylko jak o czymś pomyślę z samym jedzeniem nie mam problemów.
Dzisiaj mam chęć na sajgonki i w ogóle orientalne i pikantne mi podchodzi.
Tea gratulacje. Jesteś medyczna zagadka. Oby to był koniec Twoich przygód i reszta minęła spokojnie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka mi sie wydaje ze raz na pare dni to za mało. Ja mierze 4razy dziennie

Misia super!! Ale jak bardzo szybko mogłaś zajść w ciaze. U mnie miesiączka dopiero 2 mce po odstawieniu ssaków od cyca. Jednego karmiłam 11 mcy a drugiego 15 mcy. Czyli w pierwszym przypadku @13 mcy po porodzie w drugim 17. Tez chciałam rok różnicy ale jak widać u mnie zupełnie nie możliwe

reklama
Kasiulka gestoza raczej jak sie przypaleta to po 20 tc, wtedy tez pewnie będę codziennie mierzyć. A Ty tez masz problem z ciśnieniem?

Misia witamy :) faktycznie mała różnica ale przynajmniej dzieciaczki bedą razem rosły i zajmowały sie sobą w późniejszym etapie :)

Do góry