reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Miałam przez pare dobrych lat swojego życia. Brałam leki. 1 sza ciaze tez z lekami zaczęłam, ale im dalej tym były niższe. Od tego czasu mam w zasadzie w normie. Potrafię mieć wyskoki ale to bardzo sporadyczne. Kontrolować jednak muszę w ciąży

reklama
Witam nowa mamuske
Ja po pracy,mala odebralam i lecimy troche na dwor bo sloneczko jeszcze swieci
Dziewczyny jak wysokie macie cisnienie w Ciazy? Bo ja ostatnio mialam 150/90 i to juz dla mnie wysoko bylo az czulam jak Mi serce wyskoczyc ma.u nas w rodzinie sami nadcisnienowcy ale u mnie narazie ok

f2w3flw15r2h1ssa.png

Tea80 Szkoda tego jednego maluszka.. za to ten drugi tak mocno walczy ze musi być dobrze :)

Dziś rano trochę mnie mdlilo a później już nic . Czuje się fajnie oby to tylko nie była cisza przed burza..:)

Witam nowe mamy ;)
Misia rzeczywiście mała różnica, fajnie ze taka mala ;) ja z bratem tez mamy mała różnice i kontakt mamy super ;)
U moich dzieci będzie 2lata i 2 miesiące ;)

p19u3e3k9ugosgbi.png

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, mam 24 lata, według moich obliczeń termin porodu wychodzi na 27 lipca. Będzie to moje pierwsze dziecko, trochę się stresuję dlatego od razu po zrobieniu testu umówiłam się do lekarza, dopiero zaczęłam przeglądać różne fora i teraz się zastanawiam czy wizyta u lekarza 26 listopada czyli w najbliższą sobotę to nie za wcześnie. A wy kiedy miałyście swoje pierwsze wizyty?

Aga, mogę ci przybić piątkę z ciśnieniem ;) u mnie standardowe to 90/60, każde wyższe to oznaka stresu ;) jak leżałam w szpitalu to pielęgniarki z początku się mnie pytały czy się dobrze czuję ;)

Anna, ja z OM mam termin na 29.07 a już byłam u lekarza, był już pęcherzyk ;) z tym, że jestem po poronieniu i mam z góry ciążę zagrożoną, więc leżę cały czas... powinno być już coś widać ;)

Anna - witaj [emoji2]
jeżeli nic się nie dzieje (żadnych mocnych boli, plamienia) ja bym poczekala do 7 tc. Wówczas napewno będzie wszystko widoczne, a i serduszko posłuchasz.
Ale to jest moja druga ciąża, i "biorę ją" na spokojnie. W 1 ciąży byłam najpierw tydzień po zrobieniu testu - nic oczywiście nie było widać, i musiałam się pojawić znowu po 2 tygodniach [emoji6]

Patimyszko - ja żeby mieć 120/70 to muszę wypić z 4-5 kaw [emoji6]. A, że kawy (poza okresem ciążowym) lubię, to nie stresuje się delektujac kolejną [emoji6]
No i muszę uważać na czosnek - strasznie szybko mi obniża ciśnienie, i pojawia się stan migrenowy.
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)
Co do zwolnien to ja tez dostałam, mimo, ze nawet zarodka nie było widac, zwolnienie z kodem B. ale u mnie lekarz sie chyba bał, zreszta ciaza zagrozona.

Co do pobierania krwi to jestem weteranka, w pierwszej ciazy trafiłam przy porodzie na oiom, wiec krew ze 2 razy dziennie przez 10 dni, pozniej sie leczyłam i tez non stop krew. Teraz leczenie od roku czasu zeby zajsc w ciaze wiec krew tez non stop, smieje sie, ze zyly pokute jak u narkomanki, tym bardziej, ze zawsze daje z lewej ręki, z prawej duzo bardziej mnie boli.

Jezuu u mnie jutro wizyta, wiec juz dzis poł nocy nie spałam, teraz rece mi sie trzesą, jeszcze siedze z młodym w domu i nie mam opieki na jutro dla dziecka :/ ale napewno nie wytrzymam dluzej i nie bede przekadac wizyty chocbym miala jutro młodego do gina targac.

Morela87 czyli miałas gestoze tak jak ja. U mnie tez białkomocz, mega obrzek- ponad 5 kg wody uzbierałam. Cisnienie 220/100, od razu cc i oiom. Mnie lekarz mowi, ze to sie napewno drugi raz powtórzy :/ w ogole odradzal mi druga ciaze wlasnie z tego względu.
Mi też mówi, że to się może powtórzyć Tymbardziej że teraz leczę się na nadciśnienie tętnicze.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Do góry