reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

No tak, On dowiedział się o ciąży w dniu swoich urodzin, a dostaniemy Dzidzi na moje :laugh2: Ja jestem z 4. lipca, termin mam na 10. A wszyscy mielibyśmy największą niespodziankę, gdyby los nas obdarował Zosią (Ty masz, prawda? :)), bo Ukochany ma dwóch synów z pierwszego małżeństwa, ale sam się śmieje, że u nich tylko testosteron w rodzinie ;)

Trzymam kciuki za Ciebie, wierzę, że wszystko będzie w porządku :)
To u nas prawie tak samo! Moj mial urodziny wczoraj i chcialam mu zrobic niespodzianke wlasnie na urodziny, ale ze od 6 listopada juz mnie mdli to stwierdzilam ze ciezko bedzie to ukryc i powiedzialam mu wczesniej. Za to ja mam urodziny 25 lipca :)
Tak czytam Was i czytam i bardzo się dziwię co niektórym. Mówię tu o dziewczynach które zwlekają z pierwszą wizytą u ginekologa, a przecież żeby właśnie zapobiec poronieniu i zwyczajnie zobaczyc czy wszystko w porządku, zrobic podstawowe badania, powinno się wybrac do ginekologa dwa tygodnie od zatrzymania okresu, czyli gdzieś około 6 tygodnia. Naprawdę bardzo dziwię się dziewczynom, które zwlekają do 7-8 tygodnia.
Idąc dwa tygodnie od daty spodziewanego okresu możemy dowiedziec się czy ciąża jest prawidłowo umiejscowiona itd. a jak jeszcze nie biję serduszko umawiamy się za dwa tygodnie.
Naprawdę ja wolę pójśc tak jak idę 5 t 5d niż bym miała czekac w niepewności do 8 tygodnia.
Ja mam wizytę praktycznie za chwilę a wydaję mi się, że już nie wiadomo ile czekam. :yes:
Ania uwierz mi, ze ja bardzo bym chciala isc juz do gina, ale tu w Hiszpanii w 8 tyg dopiero zakladaja karte ciazy a pierwsze usg jest w 12 tyg. Wcale mi sie nie usmiecha tyle czekac. Ale tez z drugiej strony wiem, ze w pierwszej ciazy jak bardzo bolal mnie brzuch to wyslali mnie na patalogie ciazy w 6 tyg zeby stwierdzic czy wszystko ok.

Zreszta ja mam takie uczucie i w pierwszej ciazy tez tak mialam, ze skoro tak ciezko mi bylo zajsc to skoro juz sie udalo to znaczy, ze dzidzia jest silna, tak sobie wmawiam. Z Susanna tak bylo, ze ona zawsze super tylko mnie chciala wykonczyc i na koniec zafudowala mi cesarke emergency.

reklama
Ja swoją pierwszą wizytę będę miała w poniedziałek i będzie to 5t 4 d, liczę się z tym że serduszka nie będzie widać ale ze względu na to że mam fizyczna pracę chce sprawdzić czy wszystko jest dobrze ;)
A ja właśnie nastawiam się na serduszko, bo znam kilka dziewczyn które było na pierwszej wizycie i od razu serduszko słyszały, także jest możliwe, że już usłyszymy Dobra Dziewczyna. A kiedy Ty idziesz> Ja 23.11

Wróciłam ... Wyszłam z domu o 7:40 w laboratorium byłam już o 7:49 a wyszłam o 9: 50 . Masakra , jeszcze mi krew nie chciała lecieć i kolejne wkłucia. Ale dobra wiadomość jest taka , że zrobiłam maślane oczka i o 15 moge iść po wynik bety , nie musze czekać do poniedziałku . Mam stresa :D .
Przecież wszystko będzie dobrze :)

Ania@ - będąc w 1 ciąży, zaliczyłam gina kilka dni po zrobieniu testu, na którym miałam mocne II. Na usg nie bardzo było wówczas co oglądać, nawet książeczki nie miałam założonej. Kazała mi się pojawić za 2 tyg - i to wówczas był ten 7 tc, na którym już można było wszystko określić.
Teraz jestem starsza, nie mam na koncie żadnych poronien, i zwyczajnie nie chce się denerwować. Rok temu byłam u tej samej gin na badaniach. Powiedziałam jej o planach dzudziusiowych. Powiedziała mi to co teraz czynię. Po II mam się pojawić po 2 pełnych tygodniach. Drugi test robiłam 6.11, ide 21.11.
Różnica pomiędzy 5 a 7-8 tc polega na tym, że więcej wiesz z tych ostatnich usg.

Każda z nas miała inne przejścia czy doświadczenia ciążowe - nie neguj innych zachowań, które różnią się od Twoich [emoji2].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Arrow to raczej nie mozliwe bysmy byly w tym samym.momencie bo ja mam termin na 1.07 wiec ponad tydzien roznicy.

Ania ja uwazam ze jesli nic nie.boli.nie.ma.krwawien itp to spokojnie.mozna do 7-8 tc zaczekac.Ja pierwsze usg w 1 ciazy mialam w 12 tc..,takiego mialam gina i wczesniej mi nie chcial zrobic.

010igov3fkey3mez.png

reklama
Arrow to raczej nie mozliwe bysmy byly w tym samym.momencie bo ja mam termin na 1.07 wiec ponad tydzien roznicy.

Ania ja uwazam ze jesli nic nie.boli.nie.ma.krwawien itp to spokojnie.mozna do 7-8 tc zaczekac.Ja pierwsze usg w 1 ciazy mialam w 12 tc..,takiego mialam gina i wczesniej mi nie chcial zrobic.

010igov3fkey3mez.png
Podejrzewam że różnica jest dlatego że ja mam długie nieregularne cykle. Kalkulator internetowy to tylko aplikacja, dopiero na usg dowiem się naprawdę który to tydzień. :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry