reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziewczyn jakie macie detektory ja mam FETAL DOPPLER JPD10056, znalazłam serduszko było ponad 130, tylko nie wiem skąd mam mieć pewność że to mój wielkośc. tydzień temu w sobotę na wizycie było 117 więc by się zgadzało. tylko czy to możliwe że już w 7 tygodniu detektory można wykryć? :-D

reklama
@sylver80 no super niespodziankę zrobiłaś Ukochanemu, ja w poniedziałek pójdę na BHCG i zobaczę ile ja mam potem za dwa lub trzy dni powtórzę
Mam nadzieje że zagościmy tu na dłużej

No tak, On dowiedział się o ciąży w dniu swoich urodzin, a dostaniemy Dzidzi na moje :laugh2: Ja jestem z 4. lipca, termin mam na 10. A wszyscy mielibyśmy największą niespodziankę, gdyby los nas obdarował Zosią (Ty masz, prawda? :)), bo Ukochany ma dwóch synów z pierwszego małżeństwa, ale sam się śmieje, że u nich tylko testosteron w rodzinie ;)

Trzymam kciuki za Ciebie, wierzę, że wszystko będzie w porządku :)

Tak czytam Was i czytam i bardzo się dziwię co niektórym. Mówię tu o dziewczynach które zwlekają z pierwszą wizytą u ginekologa, a przecież żeby właśnie zapobiec poronieniu i zwyczajnie zobaczyc czy wszystko w porządku, zrobic podstawowe badania, powinno się wybrac do ginekologa dwa tygodnie od zatrzymania okresu, czyli gdzieś około 6 tygodnia. Naprawdę bardzo dziwię się dziewczynom, które zwlekają do 7-8 tygodnia.
Idąc dwa tygodnie od daty spodziewanego okresu możemy dowiedziec się czy ciąża jest prawidłowo umiejscowiona itd. a jak jeszcze nie biję serduszko umawiamy się za dwa tygodnie.
Naprawdę ja wolę pójśc tak jak idę 5 t 5d niż bym miała czekac w niepewności do 8 tygodnia.
Ja mam wizytę praktycznie za chwilę a wydaję mi się, że już nie wiadomo ile czekam. :yes:

Witaj,
No tak zycie lubi pisac nam rozna historie. Moj najstarszy syn tez Nikodem 13 lat :) a teraz tez to moja 3 ciaza :) tylko ze tydzien wczesniejsza niz Twoja :)

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Super! A drugie dziecię to synek czy córcia? My marzymy o Zosi, ale coś mi się wydaje, że chłopiec będzie Mam ochotę na steki, ostre przyprawy itp, słodkie może nie istnieć... Ale zdrówko najważniejsze :biggrin2:

Kurczę nie nadążam za Wami :) wczoraj w pracy miałam mały kocioł. Trochę się z denerwowalam ale już jest ok. W pracy nikt nie wie że jestem w ciazy. Oprócz kiero. I staram się nie przemeczac, nic nie robie co zaczyna wkurzac innych.. Ale nie mogę im powiedzieć dopóki nie usłyszę serduszka i nie będę wiedziała na 100 % ze jest ok. Jeszcze tylko weekend w pracy a potem uciekam na urlop az do wizyty (29.11)... wole sie nie stresowac. A swoją drogą.. uważacie że jak powinnam się zachować kiedy poniekąd moja podwladna na mnie wrzeszczy rzucając k**** ze czegoś nie zrobiłam, tzn ona mnie prosiła a ja zapomnialam. ?? Pracuje w salonie odziezowym i jestem zastępcą kierownika. Moja podwladna jest decoratorem. Utrzymuje dobre stosunki z moją kierownicZka. Ona tez. A moja kierowniczka znając sprawę nie staje po żadnej stronie. Mówi ogólnie ze Nie życzy sobie psucia atmosfery i ze od teraz mamy zapisywać jeżeli chcemy żeby ktoś inny coś zrobił... wydaje mi sie ze tu chodzi o to ze dziewczyny widzą że nic Nie robię i to było poniekąd ich wyladowanie złości.. Ale nie mogę im powiedzieć. Czy powinnam jakoś zareagować i zgłosić wyżej zachowanie podwladnej czy plac? Nie mam ochoty się z nią kłócić. :)
Nie wiem czy to spowodowane moim stresem w pracy czy może coś jest nie tak ale dziwnie się czuję. Mam takie parcie zeby (przepraszam za wyrazenie) puścić bąka ale nie mogę im odczuwam lekki ból z przodu przez to. Czy to są zaparcia? To moja pierwsza ciąża boje się o wszystko...
Fajnie że jesteście i ze mogę Wam się wygadać. :)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj zaczelam 9 tc ale oczywiscie suwaczek poki co stoi:-)

010igov3fkey3mez.png
Ja znalazlam stronkę która chyba najbardziej realnie oblicza mi wiek ciazy i chyba jest tak samo jak u Ciebie :)
Screenshot_2016-11-19-09-07-41.png

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• Screenshot_2016-11-19-09-07-41.png
    Screenshot_2016-11-19-09-07-41.png
    51,2 KB · Wyświetleń: 493
Dobradziewczyno - ja śpię jak "zabita". Padam wieczorem i budzę się dopiero ok. 5:00 (w tygodniu) a dziś wyjątkowo o 6:00, zaliczyłam wc i już zasnąć nie mogłam.

Jestem w tej lepszej sytuacji, że mam starsze dziecko, które nie budzi się w nocy, więc nic ani nikt mi nie przerywa snu [emoji2].
Współczuję Ci tych nocnych pobudek - i pociesze...ze za jakiś czas każda z nas będzie w tej "niedoli" [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Młody ma rok i 7 mc, są noce że budzi się raz a są noce że śpi jak zabity, mam nadzieję że moje nocki będą lepiej wyglądać teraz a później to każda z nas będzie mieć kochany powód aby wstać :)

Tak czytam Was i czytam i bardzo się dziwię co niektórym. Mówię tu o dziewczynach które zwlekają z pierwszą wizytą u ginekologa, a przecież żeby właśnie zapobiec poronieniu i zwyczajnie zobaczyc czy wszystko w porządku, zrobic podstawowe badania, powinno się wybrac do ginekologa dwa tygodnie od zatrzymania okresu, czyli gdzieś około 6 tygodnia. Naprawdę bardzo dziwię się dziewczynom, które zwlekają do 7-8 tygodnia.
Idąc dwa tygodnie od daty spodziewanego okresu możemy dowiedziec się czy ciąża jest prawidłowo umiejscowiona itd. a jak jeszcze nie biję serduszko umawiamy się za dwa tygodnie.
Naprawdę ja wolę pójśc tak jak idę 5 t 5d niż bym miała czekac w niepewności do 8 tygodnia.
Ja mam wizytę praktycznie za chwilę a wydaję mi się, że już nie wiadomo ile czekam. :yes:
Ja swoją pierwszą wizytę będę miała w poniedziałek i będzie to 5t 4 d, liczę się z tym że serduszka nie będzie widać ale ze względu na to że mam fizyczna pracę chce sprawdzić czy wszystko jest dobrze ;)

reklama
Wróciłam ... Wyszłam z domu o 7:40 w laboratorium byłam już o 7:49 a wyszłam o 9: 50 . Masakra , jeszcze mi krew nie chciała lecieć i kolejne wkłucia. Ale dobra wiadomość jest taka , że zrobiłam maślane oczka i o 15 moge iść po wynik bety , nie musze czekać do poniedziałku . Mam stresa :D .

Do góry