reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Mumusia_Muminka wydawało się,że już mi wszelkie mdłości minely aleostatnio znow mam i mdlosci i wymioty. Dzis poki co jest spokojnie.

Lilith zdrówka i odpocznij troszkę.

Kasiulka u mnie nie w każdej przychodni można sobie wkropić cytryne,a glukozę cytrynowa tylko soja trzeba mie.
Biedny maluszek,ale najważniejsze ze wszystko już dobrze :)

reklama
ewcia3004 ja jak miałam to mnie tak swędziało...... nie da się tego nie zauważyć. i upławy o konsystencji ściętego kefiru ;> to było najgorsze doświadczenie ginekologiczne w moim życiu. :D
maziajka nie wiem - tak sądzę że nie da się tego pomylić, bo ja miałam raz i rozwinęło mi się to w ciągu jednej dniówki w pracy, to była masakra [6 lat temu:D] więc mam nikłe doświadczenie - jedno, ale mocne :D

Nika999 jakiej emerytki! mój pies dożył 16 :p

Linoone gratuluję chłopaka :D

bulkaasia mam ogromną nadzieję że wszystko będzie dobrze, musi być :* trzymamy za Ciebie kciuki!

ja byłam u gina, pytałam o to co mi się stało, wyglądało to tak:

Ja: Panie Doktorze, jak się rano obudziłam to mi się tak spiął brzuch i jak dotknęłam, to była taka górka! to jest to stawianie się macicy? to jest niebezpieczne?
Doktor: To jest ok.

więc generalnie się za wiele nie dowiedziałam, potem powiedział że to mi się mogło dziecko wypiąć.

w ogóle cały dzień dziś czułam jakby mnie wręcz po kroczu kopała, mówię mu to, oglądamy usg a ona mi densi na szyjce :o kopie mnie cały czas tam, a główke ma obok pępka :D

szyjka piękna, wody piękne, łożysko piękne, nic tylko jeść pączki!

bulkaasia, matko, tak strasznie Ci współczuję... nie wiem co napisać. Dziewczyny mają racje, musisz być dobrej myśli i wierzyć, że będzie dobrze.. Wiem, że łatwo tak mówić, ale staraj się myśleć pozytywnie.. Trzymam kciuki za obie dziewczyny!

Teraz to mi się głupio zrobiło z moimi wynikami i moją radością.. u mnie wszystko ok, wszystkie pomiary w normie, synek okaz zdrowia, a u innych mamuś takie wiadomości... To takie niesprawiedliwe.
ja byłam u gina, pytałam o to co mi się stało, wyglądało to tak:
Ja: Panie Doktorze, jak się rano obudziłam to mi się tak spiął brzuch i jak dotknęłam, to była taka górka! to jest to stawianie się macicy? to jest niebezpieczne?
Doktor: To jest ok.
u mnie dziś dokładnie taka sama rozmowa! ;) mój dr powiedział że takie napięcia są normalne i mam się nie przejmować i tyle. No to się nie przejmuje.

U mnie dzidź leży głową w dół, szyjka długa i zamknięta. Dr powiedział że jest strasznie aktywny, bo faktycznie, cały czas machał kończynami. No i nie dał sobie popatrzeć na buźkę, bo cały czas zasłaniał ją albo jedną albo drugą rączką ;) Na zdjęciu 3D zrobił typowego facepalma! Mąż skomentował, że to reakcja na schizy i wszelkie wątpliwości mamusi dotyczące jego stanu zdrowia :p

A z gorszych wiadomości, to za miesiąc mnie czeka test obciążenia glukozą.. czyli pewnie ze 3h spędzę w przychodni. Grrr, na samą myśl o takiej stracie czasu robi mi się słabo ;)

Ostatnia edycja:
Ewcia nie wiem czy we wczesnym stadium ale jak rozchylisz wargi sromowe i staniesz w rozkroku widac normanie jakby grzybnie. U mnie bez zapachu. Swedzenie i serowata wydzielina

Linonne gartulacje!

Pumalova a to nie dzieciatko sie wypielo?
Gratuluje

Bulkaasia sciskam w tym smutku... mam nadzieje ze bedzie przelom

Glukoze zawsze pilam zwykla bez wkrapinia
cytryny. Syfskie to ale bez przesady i latwe jak dla mnie do wypicia. Pozniej obrzydliwie sie odbija. Ale ta cytrynowa superancka

Inka to dobrze ze dobrze

Dziekuje za slowa wsparcia. Wszystkie badania malego Tadzia wychodza dobrze

Linoone ja wzięłam na test ze sobą mamę i przegadałyśmy 2h :D

Kasiulka! własnie nie wiem, bo wcześniej nie czułam czegoś takiego, a że akurat była wizyta to spytałam. najwyraźniej :) trzymamy kciuki za Tadzia

Pumelova, dobry pomysł, może też zabiorę mamę albo siostrę :D

Kasiulka, niby wiedziałam że mnie to czeka, ale jakoś nie chciałam o tym myśleć ;) no ale cóż, trzeba będzie zrobić i jakoś to przeżyć.

Linone no to gratki synka imie wybrane:-)?

Truskawka u nas dokladnie tak samo starszy syn teraz bedzie corcia:-) wisienka a raczwj Jagodka na torcie:p

Bulkasia nie wiem co poradzic..cokolwiek napisze bedzie bezsensu:-(.Trzymam kciuki ! Badz silna!

Jeju zjadlam drugiego paczka ze smietana i polewa toffi niebo w gebie.Mloda mnie tak kopie chyba jej smakowalo....mecz sie zaczyna zaraz mi chlopy tv zajma...dobrze ze 2 bedzie corka:p bo bym oglupiala:p

010igov35ye70zfx.png

reklama
Bulkaasia - tak bardzo mi przykro ze musisz sie tak zamartwiac :( trzymam dalej kciuki zeby wszystko bylo dobrze ! :* baaa musi byc dobrze ! Byle do wtorku trzymaj sie jakos :*

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry