reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Hejka

Witam niedzielnie !
Wczoraj byłam na USG połówkowym i z dzieckiem wszystko w porządku :) płeć zgodziła się zgodnie z wcześniejszą intuicją :D - będzie syn :)
Niestety teraz mogę być mniej aktywna na forum bo doszły mi dodatkowe obowiązki, dlatego rzadko mogę dawać wpisy.

Megan22 - jeśli to pocieszy Twoją koleżankę to znam przypadki mniejszych dzieci, które wyszły ze wcześniactwa i cieszą się radosnym dzieciństwem i rosną prawidłowo.

Integral - jeżeli jest to ostry ból, który nie przechodzi nawet po lekach rozkurczowych typu no-spa to lepiej by to było sprawdzić.
Ja też miałam ostatnio bóle po prawej stronie - myślałam,że wyrostek bo tak bardzo bolało i to jeszcze w danej lokalizacji. Teraz ból mi się zlokalizował konkretniej z tyłu pleców i jutro jadę na badania dodatkowe w kierunku diagnostyki chorób układu moczowego. Także lepiej czegoś takiego nie bagatelizować.

Gratulujęudanej wizyty i potwierdzenia plci-super ze synek :)

Hej dziewczyny :) wybaczcie jesli ktos cos do mnie pisal a ja nie odpisalam ale dzisiaj tez tylko wchodze zeby dac znac , że kolezanki synek nie dał rady :( dziewczyna w moim wieku (23lata) i takie cos ich spotkalo... Nawet sobie tego nie wyobrazam :(

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo współczuję Twojej kolezance utraty dziecka wiem że i Tobie jest z tym
ciężko:-( :( Ja to przechodzilam 3miesiace temu. Znajoma miała termin na styczeń ale zrobili jej cesarke kilka miesięcy wcześniej i synek żył 5h. Nie wiem jak ona dała radę to udźwignąć-pierwsze dziecko bardzo wyczekiwane-dla mnie to był ogromny szok przez 2 miesiące:(

Megan tak mi przykro.. Nie spodziewałam się takiej nowiny, jeszcze tak wcześnie..

Mamusia gratuluję udanej wizyty i potwierdzonego synka :)

Misia jak dobrze, że jestes, tesknilysmy!

Integra daj znać co i jak. Milczysz, wiec pewnie pojechalas.

Moja córeczka dziś szaleje. Juz od wczoraj czuje jak wali nawet jak chodzę, kucam czy coś robię. Dziś to już wogole szał. Czuje ja w zasadzie większość czasu..
Wyczytałam kiexys, że nie tylko ruchy rzadsze są złe ale i częstsze.. Ale może ona już podrosla i to naturalne? Dwa tyg temu było już prawie 400g to teraz pewnie z pół kg będzie :)
Zamiast się cieszyć to już panikuje hihi.

Ale to częstsze lub rzadsze niż zwykle, a my jesteśmy na etapie że dopiero teraz będzie wychodzić jak jest to zwykle właśnie :) więc może taki ruchliwy egzemplarz ci się trafił ;)

Hejka. Nadrabiam i nadrabiam a wątku zakupowym jestem na 90 stronie dopiero. Już nigdzie nie wyjeżdżam więcej :)
Megan bardzo przykre wieści ;( mam nadzieję że nasze dzieciaki do 36 będą grzecznie czekać.
Lilith nie mogę się doczekać takich intensywnych ruchów.
Dziś dzień leniwy, zaczęłam o 12. Nie spałam do 4, przez mojego męża. Poszedł na wódkę na miasto i miał wrócić wcześnie, no to czekam. O 2 myślę sobie, no kurcze zadzwonię i sprawdzę czy ok. A on nie odbiera, no to czarne myśli już w głowie. A głupek nie słyszał bo wyciszyć telefon. Wrócił o 4 radosny, to mu przywitanie zgotowalam chlodniutkie. Nie jestem zbyt zaborcza, może na noc nie wracać, ale mam o tym wiedzieć bo inaczej mi się włącza tryb 'martwię się' i 'na pewno coś się stalo'. No to się wam nagadałam.
Po za tym glut jest jak był, i pewnie do środy jeszcze mnie pomęczyć. Zawsze mi się sprawdza że leczony trwa 7 dni a nieleczony tydzień. Najważniejsze że nie przechodzi w nic gorszego. Na razie mam zaliczone 5 rolek papieru i 3 paki chusteczek. Skóra z nosa już zeszła :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Mumusia Muminka gratuluję że wszystko w porządku i potwierdzenia płci:) [emoji8] [emoji7]

Megan przykro z powodu koleżanki...[emoji26]

Lilith ja mam to samo a dopiero drugi tydzień czuje ruchy, mało źle, dużo, też się przejmuję:D

Misia współczuję kataru. Mój mąż postanowił nie pić alkoholu jak jestem w ciąży, po tym jak musiał mnie 3 razy na IP wiezc. Chce być zawsze gotowy [emoji14] dla mnie spoko, przynajmniej mnie nie denerwuje jak się upija [emoji12] [emoji2]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia_Muminka gratuluję :)

Ja jeszcze słabo czuje ruchy, w nocy jak się budzę to więcej.

Pumelova mój mąż to samo, tez nie pije a jak ostatnio kolega się pyta jak to nie pijesz zona juz w ciąży to możesz (wcześniej nie pił jak się staraliśmy ) to powiedział ze teraz musi być zawsze w gotowości wiec i ja się z tego cieszę :D

Mamusia_Muminka gratuluję :)

Ja jeszcze słabo czuje ruchy, w nocy jak się budzę to więcej.

Pumelova mój mąż to samo, tez nie pije a jak ostatnio kolega się pyta jak to nie pijesz zona juz w ciąży to możesz (wcześniej nie pił jak się staraliśmy ) to powiedział ze teraz musi być zawsze w gotowości wiec i ja się z tego cieszę :D
No i super :D ostatnio byli u nas znajomi i mój wypił gdzieś mniej więcej całe piwo (zaczął sam produkować i częstowal znajomych różnymi gatunkami) i już miał banie [emoji1] [emoji43]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry