reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Hejka

Witam niedzielnie !
Wczoraj byłam na USG połówkowym i z dzieckiem wszystko w porządku :) płeć zgodziła się zgodnie z wcześniejszą intuicją :D - będzie syn :)
Niestety teraz mogę być mniej aktywna na forum bo doszły mi dodatkowe obowiązki, dlatego rzadko mogę dawać wpisy.

Megan22 - jeśli to pocieszy Twoją koleżankę to znam przypadki mniejszych dzieci, które wyszły ze wcześniactwa i cieszą się radosnym dzieciństwem i rosną prawidłowo.

Integral - jeżeli jest to ostry ból, który nie przechodzi nawet po lekach rozkurczowych typu no-spa to lepiej by to było sprawdzić.
Ja też miałam ostatnio bóle po prawej stronie - myślałam,że wyrostek bo tak bardzo bolało i to jeszcze w danej lokalizacji. Teraz ból mi się zlokalizował konkretniej z tyłu pleców i jutro jadę na badania dodatkowe w kierunku diagnostyki chorób układu moczowego. Także lepiej czegoś takiego nie bagatelizować.

Gratulujęudanej wizyty i potwierdzenia plci-super ze synek :)

Hej dziewczyny :) wybaczcie jesli ktos cos do mnie pisal a ja nie odpisalam ale dzisiaj tez tylko wchodze zeby dac znac , że kolezanki synek nie dał rady :( dziewczyna w moim wieku (23lata) i takie cos ich spotkalo... Nawet sobie tego nie wyobrazam :(

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo współczuję Twojej kolezance utraty dziecka wiem że i Tobie jest z tym
ciężko:-( :( Ja to przechodzilam 3miesiace temu. Znajoma miała termin na styczeń ale zrobili jej cesarke kilka miesięcy wcześniej i synek żył 5h. Nie wiem jak ona dała radę to udźwignąć-pierwsze dziecko bardzo wyczekiwane-dla mnie to był ogromny szok przez 2 miesiące:(

Megan tak mi przykro.. Nie spodziewałam się takiej nowiny, jeszcze tak wcześnie..

Mamusia gratuluję udanej wizyty i potwierdzonego synka :)

Misia jak dobrze, że jestes, tesknilysmy!

Integra daj znać co i jak. Milczysz, wiec pewnie pojechalas.

Moja córeczka dziś szaleje. Juz od wczoraj czuje jak wali nawet jak chodzę, kucam czy coś robię. Dziś to już wogole szał. Czuje ja w zasadzie większość czasu..
Wyczytałam kiexys, że nie tylko ruchy rzadsze są złe ale i częstsze.. Ale może ona już podrosla i to naturalne? Dwa tyg temu było już prawie 400g to teraz pewnie z pół kg będzie :)
Zamiast się cieszyć to już panikuje hihi.

Ale to częstsze lub rzadsze niż zwykle, a my jesteśmy na etapie że dopiero teraz będzie wychodzić jak jest to zwykle właśnie :) więc może taki ruchliwy egzemplarz ci się trafił ;)

Hejka. Nadrabiam i nadrabiam a wątku zakupowym jestem na 90 stronie dopiero. Już nigdzie nie wyjeżdżam więcej :)
Megan bardzo przykre wieści ;( mam nadzieję że nasze dzieciaki do 36 będą grzecznie czekać.
Lilith nie mogę się doczekać takich intensywnych ruchów.
Dziś dzień leniwy, zaczęłam o 12. Nie spałam do 4, przez mojego męża. Poszedł na wódkę na miasto i miał wrócić wcześnie, no to czekam. O 2 myślę sobie, no kurcze zadzwonię i sprawdzę czy ok. A on nie odbiera, no to czarne myśli już w głowie. A głupek nie słyszał bo wyciszyć telefon. Wrócił o 4 radosny, to mu przywitanie zgotowalam chlodniutkie. Nie jestem zbyt zaborcza, może na noc nie wracać, ale mam o tym wiedzieć bo inaczej mi się włącza tryb 'martwię się' i 'na pewno coś się stalo'. No to się wam nagadałam.
Po za tym glut jest jak był, i pewnie do środy jeszcze mnie pomęczyć. Zawsze mi się sprawdza że leczony trwa 7 dni a nieleczony tydzień. Najważniejsze że nie przechodzi w nic gorszego. Na razie mam zaliczone 5 rolek papieru i 3 paki chusteczek. Skóra z nosa już zeszła :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Mumusia Muminka gratuluję że wszystko w porządku i potwierdzenia płci:) [emoji8] [emoji7]

Megan przykro z powodu koleżanki...[emoji26]

Lilith ja mam to samo a dopiero drugi tydzień czuje ruchy, mało źle, dużo, też się przejmuję:D

Misia współczuję kataru. Mój mąż postanowił nie pić alkoholu jak jestem w ciąży, po tym jak musiał mnie 3 razy na IP wiezc. Chce być zawsze gotowy [emoji14] dla mnie spoko, przynajmniej mnie nie denerwuje jak się upija [emoji12] [emoji2]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia_Muminka gratuluję :)

Ja jeszcze słabo czuje ruchy, w nocy jak się budzę to więcej.

Pumelova mój mąż to samo, tez nie pije a jak ostatnio kolega się pyta jak to nie pijesz zona juz w ciąży to możesz (wcześniej nie pił jak się staraliśmy ) to powiedział ze teraz musi być zawsze w gotowości wiec i ja się z tego cieszę :D

Mamusia_Muminka gratuluję :)

Ja jeszcze słabo czuje ruchy, w nocy jak się budzę to więcej.

Pumelova mój mąż to samo, tez nie pije a jak ostatnio kolega się pyta jak to nie pijesz zona juz w ciąży to możesz (wcześniej nie pił jak się staraliśmy ) to powiedział ze teraz musi być zawsze w gotowości wiec i ja się z tego cieszę :D
No i super :D ostatnio byli u nas znajomi i mój wypił gdzieś mniej więcej całe piwo (zaczął sam produkować i częstowal znajomych różnymi gatunkami) i już miał banie [emoji1] [emoji43]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry