reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hejka

Morela , Katanka gratki wizyt!!:-)

Alex a ktory masz tydzien? U mnie leci juz 22tc a mdlosci sie zdarzaja juz sie pogodzilam, ze to sie skonczy dopiero po porodzie:p

Aga i jak tam w karpaczu co tam porabiacie? Jakies masaze, spa?:D
Malina tez mi sie nie podoba ale to tak w temacie " naturalnych" imion:-)dla mnie Jagoda i Kalina sa tak super.A Kalina to chyba od jakis 15 lat jak uslyszalam to imie w serialu" pensjonat pod roza"

Truskawka a moze to Braxtony Hixy czy jak to sie tam.pisze.U mnie sie chyba zaczynaja ale mi juz leci 22 tc.

Pogoda cos sie skiepscila:-(.Ja juz obiad gotuje dzis pieczarkowa i leniwe.

010igov35ye70zfx.png

reklama
Wiesz co , zgadzam sie z Tobą że takie wieksze mogą miec swoje widzimisie swoj plan dnia itp ale dla mnie to nie przeszkoda [emoji123] powiedzmy ze "wychowałam" pare dzieciaczków w rodzinie i to od maluskiego , az do 6latki:D + zajmowałam sie dzieciaczkami i zajmuje jako niania :D także już nic mnie nie zaskoczy[emoji14]mimo, że to bedzie moje pierwsze[emoji14]dlatego mam ksywke ciocia Madzia [emoji41] tak tak twórcza ksywa[emoji14]odkąd skonczyłam 16 lat to co chwile jakiś dzieciaczek sie przewijał u mnie pod opieke:p z chrześniaczką to już wgl przerobiłam jak i cale dnie tak i nocki[emoji14]wydaje mi sie , że ze swoim bedzie duzo latwiej wszystko zoorganizować itp tego właśnie chce sie dowiedzieć :D jak to bedzie[emoji14]poza tym mama jest przedszkolanką w grupie maluszków , to chyba po kims mam to zamiłowanie i podejscie do dzieci [emoji23][emoji23]

A tak wgl mam wolne i czemu nie spie :o uwielbiam to kiedy mam wolne i potrafie wstać po 7 i wszystko pięknie a jak trzeba wstac do pracy 7.30 to ledwo żywa sie podnosze [emoji23][emoji23] Miłego dnia :***

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj ciociu Madziu, z tej strony ciocia Aga/Agata. Widze, ze mamy podobne doswiadcznia[emoji38]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nieskromnie pochwale sie ze wyjące dziecie jakby obdzierali go ze skory nie bylo przeszkodą zeby wsadzić do wózka [emoji41] chociaz okej z Mikim mialam raz tak , ze byl upał , zaczynał wtedy chodzić wiec wyciągałam go w parku zeby mógl sobie potrenować , ja mialam drugi dzien okresu i oczywiscie jak juz widzial ze chce go wlozyc do wozka to zaczynal sie ryk , wyginanie.. Ze mnie sie lało , brzuch mi mial zaraz eksplodować wiec 5 min go niosłam na rękach ale po tych 5 min hop do wózka [emoji41] i w tyłku mialam ze sie gapią , ze pot ze mnie cieknie ale sie udało :D a za minute ten zapomniał ze wgl taka sytuacja miala miejsce :D bylo z kilka razy ze jak go wlozylam to non stop sie darł ale wtedy szukałam czegoś co go zaciekawi albo po prostu byl spiacy i marudny:p on ogolnie jeszcze jak w gondoli leżal to po 15 min panicz marudził bo mu sie nie podobało[emoji14]ale jakos nigdy nie wplyneło to na to ze musialam zmieniac plany czy cos[emoji14]na wszystko bylam przygotowana przy kazdym wyjsciu:p ktos powie : moze nie warto tak męczyć dziecko i nieść go na tych rękach ? Ale okej siebie tez mam zamęczyć? Jak ide sama , cisne wózek , niose malego ? Noł wej:p a ja go wsadze do wózka i krzywda mu sie nie dzieje to o co kaman:p poza tym widać jak ladnie sobie z terroryzował mame :D i ona dobrze o tym wie[emoji14]I NIE , NIE JESTEM TYRANEM:D jestem wrazliwa , kochana wyrozumiala i milutka:D ale swoje podejscie mam :D tyle , bo sie rozpisałam niepotrzebnie haha

Megan szczerze? Inne podejscie ma sie do swoich a inne do cudzych dzieci. I nikt mi nie wmowi ze tak nie jest. mysle ze jak mialabym obce dziecko pod opieka to tez nie przejmowalabym sie ze wyje,tylko z usmiechem na twarzy wsadzilabym do wozka. A swoje? A swoje jednak wzielabym na rece mimo bolu kregoslupa (nie mowie nawet o takiej konkretnej sytuacji jak ta, ktora opisalas, tylko ogolnie o stawianiu swojego komfortu na pierwszym miejscu, czy przy swoim dziecku-komfortu dziecka);) oczywiscie ja planujac drugie dziecko tez sobie mowilam, ze teraz to bedzie tak i tak, ale juz widze ze komfort/samopoczucie dziecka jest u mnie na pierwszym miejscu.

Truskawka tez tak czasem mamy, ze wolimy zrezygnowac z jakiegos wyjscia jak cora ma "gorszy okres", bo potem tylko nerwy czy stres ( nie mowie o pojsciu np. Na plac zabaw, tylko o czyms co dziecko nudzi np zakupy ubraniowe.)

Ostatnia edycja:
Megan co do zakupów to jak młody był mały to czesto z nim wychodziłam nawet sama na zakupy ciuszkowe, mieszkalismy blisko galerii wiec nieraz na spacerek jeszcze zachaczałam o galerie ;p ale teraz mu sie zaczał okres uciekania, po prostu ucieka i sie chowa po sklepie, ostatnio poszłam z nim do małych delikatesów u siebie na wsi to mi probował uciec ze sklepu na ulice, kasjerka go złapała w ostatniej chwili, wiec teraz juz z nim nie jezdze do sklepu ;p

Maziajka tak to chyba te skurcze o ktorych napisałas, natomiast mam je od 2 tygodni juz czyli od 16 tc :/ jutro usg, martwie sie o szyjke.

Pola ja sie podpisuje rekami i nogami. Ze swoim dzieckiem zawsze bedzie inaczej, chocby sie ktos opiekował setką cudzych. Dodam jeszcze od siebie, ze dla mnie jest tez istotny komfort ludzi w okół, w sensie idziemy do drogiej restauracji z młodym a on lata i sie drze miedzy stolikami- to nie jest fajne i dla nas i dla innych ludzi, ktorzy chca w spokoju zjesc. Wiec albo idziemy tam sami albo idziemy do takiej w ktorej sa inne dzieci i to nikomu nie przeszkadza, np. pizzeria czy po prostu do maca ;)

Pola ja sie podpisuje rekami i nogami. Ze swoim dzieckiem zawsze bedzie inaczej, chocby sie ktos opiekował setką cudzych. Dodam jeszcze od siebie, ze dla mnie jest tez istotny komfort ludzi w okół, w sensie idziemy do drogiej restauracji z młodym a on lata i sie drze miedzy stolikami- to nie jest fajne i dla nas i dla innych ludzi, ktorzy chca w spokoju zjesc. Wiec albo idziemy tam sami albo idziemy do takiej w ktorej sa inne dzieci i to nikomu nie przeszkadza, np. pizzeria czy po prostu do maca ;)
Truskawka popieram:) ja zawsze przed rezerwacja sprawdzam czy w restauracji jest kacik dla dzieci;)

Dzień dobry:D
Kurczę ja wstaje o 6, robię koktajl, kanapki mężowi i idę spać dalej :D i tak codziennie:D właśnie wstalam po raz drugi bo juz glodna jestem a tu 4 nowe strony :o

Pumelova integral zacne plany macie i tego sie trzymajcie ja yez planowalam rok,po,roku miec dzieciako bo z drugim 12 lat czekalam i teraz to przepasc miedzy nimi ale nie udalo sie i pomimo intemaywnych staran chyba za bardzo sie spinalismy i bedzie roznica 2i pol,roku ale wazne ze w koncu sie udalo:)
Megan racja jezeli czlowiek,zorganizowany to nic mu nie stoi na,przeszkodzie nawet gromada dzieci fajnie ze takie masz podejscie tak trzymac nie ma rzeczy nie mozliwych sa tylko,ludzie ktorzy nie potrafia ich ogarnac oczywiscie nie mowie tu o powaznych dylematach czyvzyciowych dramatach tylko o zwyklych przyziemnych sprawach ;)
Morela wypoczywaj ile sie da :)
Katanka super wiesci :)
Lilith bidulo zdrowka dla Dexa bidak sie umeczy.a lobuzica Cie cwiczy nie ma co. Dobrze ze juz ok. Ja tez uwielbiam Ikea ;)
Linoone udanego wypoczynku.
Lilith wspolczuje tych boli musisz koniecznie zabrac sie za nie,po,porodzie !
Ewella Twoj maz,to,ewenement moj tez lubi ale w polowie ma,juz dosc mnie i Ikei ;)
A i zapomnialam,napisac ze caly dzien glowa mnie bolala wrocilam,do,domu i wypilam,pol szklanki wody z pol lyzeczki soli i wyobrazcie sobie ze bol minal,jestem w szoku ale zadzialalo :)
zonagraja Ty masz takie bole czeste pij i sprobuj a,noz pomoze :)mozna,dodac cytryny ale mi akurat wyszla wiec pomeczylam,po,lyku sama wode.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png
Chyba sie zle zrozumiałyśmy, nie napisałam ze planuje rok po roku:D tylko nie chce dużej przerwy a co bedzie to nie wiadomo :-) tak do 3 lat przerwy max bo jakbym chciała trójkę to żebym zdarzyla puki jestem plodna ;D ale wiadomo jak to z planowaniem :-) gdyby poszlo jakbym chciała to by mi już biegalo ;-)

Hejka! Piszę teraz bo za chwilę jak ogarnę siebie i córe to jedziemy na badania i potem o 12.00 wizyta u gina. Także trzymajcie kciuki tym razem za mnie:D

Morela cieszę się że dzidziuś zdrowy- a łożysko ma jeszcze czas więc spokojnie-myśl pozytywnie ;)

Katanka gratuluję udanej wizyty!

Linoone ale masz fajnie-udanego wypoczynku.
Trzymam kciuki!

Witam się z rana :) Tak, tak dopiero wstałam, chociaż wiem, że niektóre z was już dawno na pełnych obrotach. Śniło mi się dziś mnóstwo głupot. Najpierw, że miałam synka i chodziłam ze szwagierką po lumpeksach, później miałam czworaczki, dwie parki :) później coś mnie strasznie wkurzyło i obudziłam się w podłym nastroju, jeszcze na dodatek deszcz pada :/
Dziewczyny, wy też macie takie problemy z kurierek in post. Od dwóch dni siedzę udupiona w domu i czekam na niego, a codziennie paczka wraca na magazyn :/ nikt tu nawet nie przyjechał, no masakra jakaś :/ i jeszcze pytają czy nie mogłabym odebrać osobiście od nich. Taaa jasne, już pędzę 30 km po paczkę za którą zapłaciłam przesyłkę kurierską :/

Ja jedyny problem to mam z firma KEX ale nie nazwałabym ich firma kurierska ;-) a reszta bez zarzutów, nie wychodzę z domu wiec od listopada zamawiam cos kurierem srednio 2 razy w tygodniu i problem byl tylko z kexem ;-)

Nianie!
A co sadzicie na temat zachowania dzieci gdy zostajecie z nimi same a sytuacji gdy pojawia sie mama...
Nie da sie nie zauwazyc jak dziecko sie w sekunde zmienia. Jaki sie robi z niego diabelek.
Z blizniakami na poczatku bylo nie zle, ale mama przeszla nagle na wychowawczy (bylysmy we dwie) i to bylo najgorsze posuniecie. Gorzej niz zle...non stop ryk, wymuszanie...

Z wlasnymi dziecmi wcale nie bedzie latwiej. Musimy byc twarde, zdecydowane, ciepliwe...bla bla...łatwo mówić!
Mama a niania wg mnie dwie inne strony swiata...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witaj ciociu Agusiu:D

Dla mnie to nie jest takie oczywiste ze cudze dziecko moze sobie ryczec a ja to mam gdzies niech sobie ryczy[emoji14]po prostu nie wyobrazam sobie zeby dziecko mnie terroryzowalo i swoim placzem wymuszało na mnie wszystko[emoji14]poza tym napisalam ze u mnie w najblizszym otoczeniu nie ma jakiegos takiego problemu gdzie dziecko zawsze pokazuje swoje ohy i ahy czy ucieka itp itd wiadomo czasami dziecko ma gorszy dzien i trzeba to zrozumiec:p i nie jest tak ze bede miec wyrabane na potrzeby swojego dziecka ale nie dajmy sie zwariować[emoji14]juz jest calym moim swiatem i bedzie do konca ..i wiecej nie wypowiem sie na ten temat bo kazdy ma jakies swoje zdanie i doswiadczenia a ja moze jestem mloda i glupia i zyje w swoim swiecie :D czas pokaze[emoji14]zobaczymy jak bedzie . Narazie niech ten rozrabiaka lub aniołek zdrowo rośnie w brzuszku [emoji173] koniec finito:D

Do góry