reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

@Katanka - ja nie jestem przekonana do Elizy :D ale dla mnie głównym atutem tych imion jest to ze nie znam nikogo o takim, bo inaczej się sugeruję :D Elwira - tak ma na imie żona mojego pierwszego chłopaka, więc z defaultu odpada :D:D

@Megan22 niee ja mieszkam w Mysłowicach :p w Mikołowie mam dobrego kumpla, stamtąd często jeździmy na wycieczki rowerowe :D [chociaż te pierońskie górki w łaziskach..] ale i tak mam blisko bo to wszystko blisko siebie :)

@Maziajka :D ja bym chciała mniejszą przerwe ale wiadomo że różnie w życiu bywa ;) ja jestem jedynaczką i nie chce żeby moje dziecko również było samo :p

reklama
Nie jest tak zawsze łatwo z planowaniem ja po pierwszym porodzie miałam okres po 13 mcach, a po drugim po 18mcach. Wiec u nas bez szans na roczna różnice miedzy dzieciaczkami

Kasiulka no tak jesli sie karmi to jest duzo trudniej.

010igov35ye70zfx.png

Witam sie i ja,

Morela - [emoji110][emoji110]
Katanka - Ty też dzisiaj wizytujesz? Jak tak to [emoji110][emoji110]

Linoone - oby wyniki badań były dobre [emoji5][emoji110]

Pola - no to w trójkę wychowujemy po 2 księżniczki - a Sylver będzie miała układ 2 księżniczek i księcia [emoji6]. Tez fajnie [emoji106][emoji3]

Integral - mój chłop też mi grozi, że zaraz po porodzie atakuje mnie na Syna [emoji1][emoji1][emoji1]. Klocilam się z nim już o to, nawet wczoraj gin mówił, że on nie składa jeszcze broni, i sprobuje zawalczyć o Syna, gin powiedziała, że ok - ale jak sie dowiedziała, że on chce zaraz po porodzie na nowo mnie urządzić, powiedziała, że... "zabilaby chłopa ...i każdy sąd by ją uniewinnil [emoji1]".

Co do farbowania, to ja za tydzień 3 raz w trakcie ciąży poddaje się temu zabiegowi w salonie fryzjerskim. Pytałam i gin i fryzjerke i obie nie widzą zastrzeżeń [emoji6]

Karuzela - mamy i Olusia wśród przyjaciół i Olivierow/Oliwierow/Oliwerow - fantastyczni chłopcy. Tez mi się podobają te imiona [emoji106].
Jakub natomiast to ponadczasowe imię, Mateusz w sumie też - ale z racji częstotliwości występowania u Rodziny i znajomych - nie zdecydowałabym się na nie [emoji6]
No tak. W moim przypadku to ja chce zgwalcic swojego i sie sama urzadzic. Jak nie teraz to kiedy.... jak szalec to na calego. Teraz bedzie Michas a potem Milenka [emoji1]

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

dzień dobry:)
Ale wy fajne jesteście, uśmiałam się jak nie wiem z kilku tekstów :D

A ja jem śniadanko, zaraz mój R wpada na chwile bo ma wizytę u naszego lekarza i mnie zabiera z tej wioski:) Idę dziś w tango aczkolwiek Londynu nie znoszę:/ lubię spokój i ciszę a Londyn to taki motłoch, wszyscy na wszystkich wchodzą i się pchają, masakra:) No ale dotlenić się trzeba a u mnie jest tylko jedna ulioc heheh

Pumelova - no to mam doslownie 5 min autem do Ciebie od siebie [emoji23][emoji23] mieszkam w Szopienicach:D

Maziajka mmm tak opisalas te paprocany ze juz mam ochote z moim bejbi sie tam wybrać :D wgl wkurzają mnie osoby które gadają : no bedziesz miec dziecko to ci sie skonczy.. Nigdzie nie bedziesz mogla sie ruszyc z domu blebleble.. Boze co mi sie skonczy ? Dziecko pod pache i jazda :D moja ciotka z trójka dzieci , blizniaczki lada moment 2 latka skoncza i ich braciszek 5 lat , to co chwile gdzies smiga:D jeden telefon a ona ogarnia wszystko[emoji14]nie rozumiem takich ludzi .. Jakby dziecko to bylo cos co trzeba trzymac w zamknieciu i nic nie da sie z nim zrobic :o

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Megan oczywiście ze dzieci i go, sama tak robię. Ale myśle, ze "Ci sie skończy" nie jest odnośnie dzieci i wychodzenia na spacery, baseny i inne uciechy życia. Tylko, ze właśnie czasami sie chce bez dzieci. O ile masz rodzicow obok to dalej będzie superancko, chyba ze jesteście "sami" . nam sie wiele skończyło, ale jeszcze więcej sie zaczęło :D

Pumelova - no to mam doslownie 5 min autem do Ciebie od siebie [emoji23][emoji23] mieszkam w Szopienicach:D

Maziajka mmm tak opisalas te paprocany ze juz mam ochote z moim bejbi sie tam wybrać :D wgl wkurzają mnie osoby które gadają : no bedziesz miec dziecko to ci sie skonczy.. Nigdzie nie bedziesz mogla sie ruszyc z domu blebleble.. Boze co mi sie skonczy ? Dziecko pod pache i jazda :D moja ciotka z trójka dzieci , blizniaczki lada moment 2 latka skoncza i ich braciszek 5 lat , to co chwile gdzies smiga:D jeden telefon a ona ogarnia wszystko[emoji14]nie rozumiem takich ludzi .. Jakby dziecko to bylo cos co trzeba trzymac w zamknieciu i nic nie da sie z nim zrobic :o

Ooo no to nawet baną masz 5 minut bo ja mieszkam w centrum Mysłowic:D swiat jest maly :D to trochę masz do mikolowa ;) ja mam lekarza na brynowie w Katowicach ;)

Megan oczywiście ze dzieci i go, sama tak robię. Ale myśle, ze "Ci sie skończy" nie jest odnośnie dzieci i wychodzenia na spacery, baseny i inne uciechy życia. Tylko, ze właśnie czasami sie chce bez dzieci. O ile masz rodzicow obok to dalej będzie superancko, chyba ze jesteście "sami" . nam sie wiele skończyło, ale jeszcze więcej sie zaczęło :D
Pewnie :D i rozumiem tych co nie mają obok rodziców tak jak moja kolezanka ktora mieszka w irlandii i calymi dniami siedzi sama z dwojka dzieci bo mąż w pracy[emoji14]i to ona czesto powtarza jak to mi sie skonczy chociaz wie ze ja mam mame ktora chętnie porwie mi dziecko bo jest taka swiruską jak ja :D teściową ktora tez bardzo chetnie sie zajmie a do tego duzo ciotek które tylko czekają az urodze :D chociaz wszyscy sie smieja ze pewnie nie odejde na krok od dziecka [emoji23] jeszcze zobaczymy [emoji41] ważne to potrafić sie cieszyc z tego co sie ma [emoji173] ale fakt , czasami przydaje sie chwila dla siebie , chociaz ja jeszcze nie wiem jak to jest[emoji14]

A tak wgl popiłam slodkie, szklanką zimnego mleczka i mój synuś zadał mi kopniaczka ktorego bylo widać aaaaa szaleje[emoji44][emoji44][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

reklama
Hej dziewczyny
Megan gratuluje wczorajszej wizyty :)

Aga u nas był plan, ze jak teraz by był chłopak to moze bedziemy probowac na dziewczynke, a ze bedzie parka to jeszcze zobaczymy, nie ukrywam, ze bym chciała miec bardzo trójkę, ale nie jest to niestety ode mnie zalezne :(

Co do szkoły rodzenia to chodziłam w 1szej ciazy, ale byłam tylko na kilku zajęciach, nie chciało mi sie lazic na wszystkie ;p

Do góry