reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Sarat mialam.plamienie rozzowe w niedziele 1 razowo przy podcieraniu a na drugi dzien przyszedl.okres ale u Ciebie beta prawidlowa.wiec to.nie ciaza biochemiczna na.pewno.Ja wtedy szukalam.info.wlasnie o bladorozowych plamieniach w ciazy i wiekszosc bylo.wlasnie ze to nic groznego wiec dont worry:-) gdyby sie powtorzyli albo towarzyszyly temu skurcz to wtedy mozna.zaczac sie stresowac a tak.jest ok wszystko:-)

Palina.mnie.tez totalnie.od miesa odrzucilo biedny moj maz:p

reklama
Maziajka no ja mimo wszystko gotuje mięcho moim mięsożercom , ale sama nie zjem.
Dzisiaj cały dzień słaba jestem , bleeh. Ojciec mojego M.odebral mi córkę ze szkoły, żebym mogła pojechać sobie na zakupy :p wszystko by za mnie robili gdyby mogli :D kochani ludzie :)

Wrzucam fotkę z usg tydzien temu. Nasz 'pierścionek z diamentem' , a z diamentu urośnie dzidziuś :D (słowa mojej położnej :p )

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    749,1 KB · Wyświetleń: 113
Co do smaków, ogórkowa wlasnie sie gotuje :) mięso jak przygotowuje na obiad to sie modlę,zeby nie zwymiotować na patelnie ;) nie jem miecha bo mi śmierdzi , wczoraj wciągnęłam kuraka z kfc ale żadnej wieprzowiny czy wołowiny , a szkoda bo przecież lubiłam :( najlepiej mi wchodzi makaron .
Żadnej czekolady. Okrutne mdłości od kilku dni. Przy pierwszej ciazy nie czułam nic,a teraz....
W nocy jak sie budzę na siku grawitacja nabiera extra siły,bo mam wrażenie,ze piersi mi sie urwą spadną na podłogę z hukiem, jakbym miała w środku je wzmocnione na żyłkach i te żyłki sie naciągają , piekący ból, aaauuuu.

Brzuch bede smarować palmersem, ale póki co niczym. Mam tendencje do rozstępów od zawsze. W wieku 12 lat pojawiły sie pierwsze, kiedy po operacji przytyłam 10kg w miesiąc. (Przed operacja ważyłam około 25kg) , skóra i kości . Po pierwszej ciazy mam rozstępy na brzuchu i kilka na piersiach ale mało widoczne, teraz pewnie bedzie gorzej bo startuje z wysokiej wagi :/
Paulinka a przypomnij w ktorym tygodniu jestes? Ja mdłości jeszcze nie mam, ale zawsze jestem podatna na jakiekolwiek zmiany. Dzis z kolei boli mnie glowa, ale najpierw bolala mnie szyja po lewej stronie. Wiec nie wiem czy to po prostu przez zle ulozenie na poduszcze czy faktycznie fasola juz daje o sobie znać.
Nie pisz o ogórkowej, bo zaraz wyjde na wioche i zacznę szukac składników!
Co do palmersa, tez go polecam - ja stosowalam, któryś balsam z tej serii tak po prostu. Ale od znajomych juz mamusiek slyszalam ze jest fajny. Fajna ponoc jest seria Fur Mama babydream - z rosmanna!
Piękne usg! Ja juz się nie mogę doczekać jak juz mi pan Gino powie, ze wszystko jest dobrze!

AAggAa według ostatniej miesiączki 7 tydzien , ale jestem pewna ze z usg ciąża okaże sie młodsza bo cykl miałam rozjechany i pozna owulacja ;)

Ja z córka zjadłam pół garnka ogórkowej ^^ i zadała mi pytanie 'mój bejbik bedzie polski czy holenderski ? ' , mowię do niej 'Maja, to tak nie działa. Dziecko uczy sie języka od Ciebie, zależy w jakim języku będziesz mówiła do dziecka' , 'Aha, to holenderski, chyba,ze poznam przystojnego chłopaka z Polski ' :-D

AAggAa według ostatniej miesiączki 7 tydzien , ale jestem pewna ze z usg ciąża okaże sie młodsza bo cykl miałam rozjechany i pozna owulacja ;)

Ja z córka zjadłam pół garnka ogórkowej ^^ i zadała mi pytanie 'mój bejbik bedzie polski czy holenderski ? ' , mowię do niej 'Maja, to tak nie działa. Dziecko uczy sie języka od Ciebie, zależy w jakim języku będziesz mówiła do dziecka' , 'Aha, to holenderski, chyba,ze poznam przystojnego chłopaka z Polski ' :-D
No to 2 tyg starsza niż moja! Termin pewnie na początek lipca?
Ja jestem w 5 tyg. Tak sie zastanawiam kiedy uderzać na ginekologa...
Chłopaki z Polskie nie są zle! Moze się uda hehe!

reklama
Kurczę... Napisałam posta jeszcze przed 7 rano i go nie ma czary jakieś czy co??u mnie dziś masakra, nie dość że mdłości i wymioty to jeszcze wstałam z okropnym bólem głowy, zatok i wogole jakaś bez sił... W pracy przetrwałam (niestety pracowałam dziś przy sesji zdjęciowej) ale w zasadzie nie wiem jakim cudem.... Wróciłam i padam..... zatoki, głowa i 38,5 gorączki, a babka w aptece powiedziała że w zasadzie nic mi dać nie może... Szlag by to....

Ostatnia edycja:
Do góry