reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Abed dzieki ale chyba pokrzywy nie dam rady pamietam jak za dziecka ogladalam 5-10-15 i tam.mowil ze zdrowe jest jedzenie pokrzywy i sie tak najadlam ze tydzien mnie trzymaly wymioty maskra do teraz uraz mam:D na sam zapach pokrzyw.

Kasia tez mam niesteyu
Taka urode ostatnio tez krew z nosa mi sie puszcza i to dosc mocno wiec sie pogorsza..

Tymuniek moja mala wychodzi o jakis tydzien starsza:-)

Liuli.mam.nadzieje ze sie podniesie! U mnie w poprzedniej ciazy tak bylo.

Dziewczynki trzymam kciiki za jutrzejsze wizyty!!!

010igov35ye70zfx.png

@ewcia3004 możesz jak co spróbować żeby ci podał nazwę leku i dawkowanie dokładnie i pójść do apteki-czasem się tam litują powiesz w jakiej jesteś sytuacji i czasem wydadzą lek od razu i tylko każą donieść receptę jak tylko ją dostaniesz. Nie jest to regułą ale zdarza się że apteka się zgadza na coś takiego.

Na szczęście dr wysłał nazwę leku i dawkowanie. Niestety, w aptece, w której cały czas kupuje ostatnio chciałam tak zrobić z duphastonem jak mi się kończył i się nie zgodzili, także i teraz by też tak było...

Ewa a na tym wymazie tzn na wyniku nie jest napisane na jaki lek bakteria jest wrażliwa?

Napisane na GT-P5110 w aplikacji Forum BabyBoom

Robiłam sam wymaz, bez antybiogramu...

Mamusia Muminka, mam identyczny album jak z linka dla pierwszej córy i jest super!:) Polecam bardzo, bo wspomnienia są ulotne... Cora uwielbia go oglądać i o wszystko wypytuje:) dla drugiej córeczki rozgladalam się już i kupię albo taki sam albo:
Link do: Mój pierwszy album Dziewczynka

Ewcia3004 dobrze że masz kontakt ze swoim gin i że poda jaki lek zażywać, to dobry pomysł żeby pójsc do rodzinnego, w końcu tylko po receptę. Wiem że takie rzeczy są bardzo stresujące, dobrze że masz fajnego lekarza, który odpowiada nawet na urlopie na smsy. Dobrze że zrobiłaś badania i że zostało wykryte i można wdrożyć leczenie.

Truskawka u nas córeczka nie chciała początkowo siadać na nocnik i to był największy problem. Jak już nauczyła się do nocnika, to od razu odstawilismy pieluchę na noc i w nocy nie zsikiwala się w ogóle (sama nie wiem jak to robiła;)). Natomiast miała 2 razy taki nawrót sikania, sikala gdzie stała dosłownie, jakby nie czuła że chce (nawet robilam badanie moczu, bo myslalam że to w tym kierunku). Oczywiście nie krzyczałam na nią, tylko mówiłam, że to nic, że każdemu może się zdarzyć. Myślę że to było związane z jakimiś stresami, które przeżywała (np przedszkole? To było ok 3-3,5 lat). Wrócilam wtedy do czytania takiej śmiesznej książeczki "nocnik nad nocnikami dziewczynka" (jest też wersja dla chłopców) i po jakimś tygodniu-dwoch to sikanie gdzie popadnie przechodzilo. Nie zakładałam juz pieluchy jak miala te okresy posikiwania (bo to byłby regres), tylko pralam na potęgę;)

Tak, to prawda mój lekarz to istny Anioł. Lepiej trafić nie mogłam.
Oczywiście, wymaz też był robiony, bo dr chciał sprawdzić kontrolnie...

Teczowa kurcze ale sie pprobilo dobrze ze wszystko juz ok z Wami:-)

Ewcia udalo sie zalatwic leki:-)

A ja po wizycie mala jest dalej mala moja gin potwierdzila dzis.Jeszcze tydzien temu byla posladkowo dzis juz jest glowka w dol.Szyjka mega dluuuuga wszystko ok:-) no i nie wiem chyba maja wage zepsuta[emoji14]3kg + szooook! :D tylko hemoglobina mi pociala miesiac temu 12.4 teraz 10.3....fuck.

010igov35ye70zfx.png

Tak, udało się :-)
Mi też ostatnio hemoglobina poleciała, nie było jeszcze tragedii, ale dr przepisał żelazo

Co do witamin ja biorę omega med optima forte

Maziajka gratuluję!
Ja mam 8,9 chyba ale żelazo znowu 7,7 i juz kiedyś pisałam ze mam jeść 600mg ale nie daje rady..jeszcze tych hemoroidów się boje panicznie..
Waga ładna, gratuluję :)
Odpocznij teraz.

U mnie objawem silnej nuż anemi, takiej jak przed transuzja po porodzie jest niskie skrajnie ciśnienie i niemożność chodzenia, jakbyś tez była megaa nawalona :) w szpitalu ciągle mi się alarm zalaczal przez to dla pigul :)

Tez przed cc mi poprzednia lekarka walila dużo zelaza ale ta wali we mnie żelazo i aspiryne która wiadomo, nie pomaga.. Nie bój żaby, tez jestem wiecznym anemikiem :)

Truskawa koniecznie sprawdź te majty. Są pomocne bardzo i to zawsze majtki a nie pieluchomajty. Na noc miałam dodatkowy wkład wsadzany do środka.

Tęczowa oh dobrze, że już się poprawiło!! I opiekę masz na pewno bardzo dobra :)

Alex takie gorsze dni się zdarzają, nie martw się, może wyjazd faktycznie pomoże albo wizyta w poniedziałek??
Nie znam jajecznicy z chkebkiem, ale lubię z pomidorem, szynka, serkiem etc.

Liluli widziałam już zdjęcia. Gratuluję udanej wizyty, przodujace nie takie straszne, będzie dobrze :) ja mam brzezne z lewej w tej ciąży z synem centralne :) aż do 36 i obyło się bez krwawien :)
Po 20 powinni potwoerdzac dopiero.

Tymuniek powodzenia jutro!

Kasia na pewno 25cm. 15 to daawno. Kasia pisz w tygodniach jakbyś mogła. Bo daty to wiesz.. A Ty skąd jesteś??

Morela odpoczywaj jak możesz. Tez mnie te więzadła czasem pobolewaja, jeszcze pewnie dluugo tak będzie :)

Jutro mam wizytę z konsultantka. Poproszę o zmianę scanu plus scan na mierzenie szyjki i scan ten co ma być między 28-32, najlepiej jak mi połączy w całość.
Plus wiadomo tsh.
Oby poszło sprawnie i nic nie jeczala.. Same wiecie..

Syn ledwo mówi, taka ma chrype ech. Ale czuje się Oki, tylko mówi, że zmęczony. Juz się szykuje do spania. Jutro przedszkole na pewno zaliczy a ja lekarz. Obym się ogarnęła..
Poszylam, jestem zadowolona, nawet da się nauczyć.

Katanka tylko tyle że do jajecznicy kruszysz chlebek albo bułeczke:)

Napisane na GT-P5110 w aplikacji Forum BabyBoom

Aha, myslalam, ze cos ala grzanki sie robi:p
Ciekawe;-)
Nigdy młodej nie robiłam jajecznicy z wkruszonym chlebkiem czy bułką - może i ja spróbuję, bo takiej tradycyjnej nie chce zjeść [emoji19]

A wersję z grzankami bardzo dobrze znam, choć wieki nie robiłam. Najpierw robię grzanki, dodaje oliwę bądź maselko, czosnek chwilę wszystko zrumieniam, wbijam jajka, doprawiam i...w sekund 5 pustka na patelni [emoji6]
Dziewczynki ja po wizycie. Mam lozysko przodujace,ale gin mowil ze jeszcze sie powinno podniesc. Pozatym reszta wynikow ok. Nadal jest synus [emoji5]

Lilith zdrowka dla Dexa [emoji8]

Teczowa super ze juz sie poprawilo [emoji18]

xnw43e3k256g9p2p.png
Gratuluję udanej wizyty [emoji5]. Łożyskiem póki co się nie przejmuj [emoji6]
ostatnio mnie zastanawia wzrost dzidziusia hehe Bo w polskich zródłach pisze, że w tym tyg maluszek osiąga ok 15cm a w angielskich, że 25:D Może polski to skurczony a angielski rozkurczony??:D
U nas najczęściej podaje się od główki po pupę, a u Was całościowo [emoji6]
Abed dzieki ale chyba pokrzywy nie dam rady pamietam jak za dziecka ogladalam 5-10-15 i tam.mowil ze zdrowe jest jedzenie pokrzywy i sie tak najadlam ze tydzien mnie trzymaly wymioty maskra do teraz uraz mam:D na sam zapach pokrzyw.

Kasia tez mam niesteyu
Taka urode ostatnio tez krew z nosa mi sie puszcza i to dosc mocno wiec sie pogorsza..

Tymuniek moja mala wychodzi o jakis tydzien starsza:-)

Liuli.mam.nadzieje ze sie podniesie! U mnie w poprzedniej ciazy tak bylo.

Dziewczynki trzymam kciiki za jutrzejsze wizyty!!!

010igov35ye70zfx.png
Jejjj, ale mi piękne czasy przypomniałas. Moja babcia i mama (aczkolwiek babcia zdecydowanie częściej) robiła młoda pokrzywe duszona z czosnkiem, lubczykiem, jajkami (wcześniej ugotowanymi na twardo i pokrojonymi w kosteczke) z dodatkiem śmietany, do tego ziemniaczki i jakiś kotlecik.

Lilith dobrze że synkowi się poprawiło, moja córeczka jutro rano do kontroli i (oby:)) jutro do przedszkola, mają jutro bal karnawałowy (przebierancow) i plakala ze koniecznie musi iść:) ja już też nie daje rady, bo z nudów już dom roznosi normalnie...
Srednie masz te wyniki...moze to żelazo udałoby Ci się jeść jednak, albo chociaz taki naturalny preparat z buraka jak maziajka pisała..

Lilith u mnie to wlasnie.krwotoki.z nosa i spanie mnie bierze...no i trzymam kciuki by wszystko poszlo sprawnie!

Aga km serio az tak sie pokrzywe je naeet nie przypuszczalam! Ja taka na surowa z jadlam z kolezankami moze z 8 lat mialysmy fuuuujj .

010igov35ye70zfx.png

Pola pije sok z buraka bo uwielbiam, inne rzeczy tez jem. Nam położne dają preparat w saszetkach, wlewasz np do soku z pomarańczy i to też mam brać. Jest duuuzo lepiej przyswajalne niż tabletki, ktirejs z was już kiedyś polecalam.,ja tak już mam, musze pilnować by skrajnie nie leciało. Nie znoszę bo ja lubię być mobilna a i czuć się dobrze, bez wypadajacych w koło włosów, pekajacych kacikow etc.
Trzeba przeżyć. Może bez aspiryny byłoby lepiej. Bez ciąży łatwiej to kontrolować ale dla mnie jej fakt jest tu najwwzniejszy.

Synek dalej ledwk mówi ale gorączka aż tak wielka nie jest.

Twoja córa pewnie przezywa bo i niezla zabawa bedzie. A w coś się przebiera??

Maziajka krwotoki mam też. Bidulko oby leki szybko pomogły, nie wiem jakie sa te pl i w jakiej dawce. Mogę sprawdzić czy też preparat jest u Was dostepnynjesli chcesz, on szybciej stawia na nogi. Uważaj na siebie bo i zawroty czy omdlenia mozess mieć ale Ty dobrze wiesz ;*

reklama
Maziajka - no serio, identycznie można zrobić szpinak [emoji3].

Pierwsze słyszę /czytam o tym buraku forte. Ja generalnie stawiam na naturalne sposoby, ale jak trzeba wejść w suplementy to trzeba. Zbyt duża stawka jest aby ją bagatelizować.
Spróbuj może też ta herbatkę z pokrzywy, tylko ja przechrzcij jakimś sokiem/syropem dodatkowo [emoji6]

Lilith - czyżby jakiś wirus u Dexa? Dobrze, że gorączka schodzi, wieczorem lubi rosnąć.. Mam nadzieję, że jutro wstanie bez śladu choroby [emoji8].

Do góry