reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
I ja się witam [emoji3]

Właśnie rozpoczynam swój tydzień wolnego. Gdyby mój M przed 8:00 nie narobił hałasu szykując się do wyjścia do pracy, to pewnie jeszcze bym spała [emoji6].

Oliweczka - ja w 1 ciąży pierwsze świadome ruchy poczułam, podobnie jak Kasiulka w 22 tc. Teraz będąc w drugiej ciąży poczułam w 17 tc, a od 18 tc są coraz częstsze.
Także spokojnie - bez paniki, jeszcze czas.

Katanka - Ty również nie panikuj - myślę, że w ciągu tygodnia i Ty poczujesz mocniejsze ruchy, skoro to kolejna ciąża [emoji5]. Spróbuj zjeść jakąś czekoladke bądź batonika. Truskawka ostatnio pisała o milky wayu. Ja miałam w domu twixa - zjadłam 1 paluszka - i po 10 minutach, leżąc, wyczulam to wyginanie się malucha [emoji5]. Czyli to słodkie naprawdę się sprawdza (już mi na prenatalnym gin kazała zjeść coś słodkiego przed drugim usg [emoji6]).

Aha83, bułkaasia, Katanka, Jenny - i Wam Kochane udanego i miłego poniedziałku [emoji8]

Hej dziewczyny
Wendy moj tez długo lazil w pieluszce, było wiele prób tak naprawde od kiedy skonczył rok, ale jakos kazde sie konczyło niepowodzeniem, teraz co prawda na dzien nie ma, ale na noc dalej pieluchomajtki, a i tak potrafi byc całe łozko rano zlane, wczoraj prałam pokrowiec z materaca, bo juz był strasznie obsikany ehh

Katanka, Oliweczka, mysle ze duzo zalezy od tego gdzie lozysko jest ulokowane, ja 1 szej ciazy w 16 tyg juz wyraznie czułam, teraz w 17 poczułam, ale na razie głownie na lezaco po słodkim (z czekolada cos), dzis chyba pierwszy raz poczułam na siedzaco w samochodzie, ale nie mam pewnosci czy to było to, wiec nie ma sie co stresowac (wiem łatwo sie mowi, sama tu panikowałam ;p) tak naprawde dzis mozecie nie czuc, a jutro moga byc juz kopniaki, to przychodzi z dnia na dzien dosłownie.

Ewcia ja z synkiem mialam wlasnie bulgotki/motylki, teraz w ogole tego nie było, tylko od razu kopniaczki takie malutkie

Dzieki dziewczyny, jestescie swietne!!! Mimo, ze tamt ruchow poruszany jest 10000 raz, zawsze z cierpliwoscia odpiszecie :-*

Ja dzis mam jakis mega pozytywny dzien ;-) oby taki byl juz do konca.

Zaprowadzilam synka do przedszkola ( po 2 tyg.przerwie) Pani wychowawczyni powiedziala, ze jakos dadza rade z ta jego niechecia do lezakowania, a w sredniakach juz nie trzeba spac ;-) zobaczymy.

Wy mi mowicie o slodkosciach, a ja sie wlasnie opycham bula z pasztetem - ymmmm mniam! Na slodkie mam napady, ale jakos mnie muli pozniej..

Dzień dobry Dziewczyny. Dołączam późno, ale wcześniej nawet nie pomyślałam. To moja pierwsza ciąża. Termin z om to 3 lipca, termin z usg 14 lipca. Ma ostatniej wizycie w 17 tyg. pani doktor oszacowała wagę dzidziusia na 220 gramów i wstępnie powiedziała, że to dziewczynka. Odczuwam już pierwsze nieśmiałe kopniaczki, brzuch rośnie, ubranek przybywa. Dbamy i czekamy :) Pozdrawiam.

Witaj katarzyna.anastazja [emoji3] - zapraszamy [emoji3]

Katanka - po to tu jesteśmy [emoji5].
Powodzenia dla Synka. Moja J nie miała problemu z zaśnięciem, był natomiast duży problem z jej obudzeniem - 1,5 h to było zdecydowanie za krótko (zazwyczaj spała ok.3h), i każda próba wcześniejszego wybudzenia kończyła się kopaniem i biciem na oślep. Ale Panie nigdy nic na ten temat nie mówiły, więc może w grupie jakoś lżej im szło [emoji6]

O odpieluchowaniu chłopców nie będę się wypowiadać, bo nie mam pojęcia jak to sprawnie "załatwić". Mogę napisać o zmaganiach z dziewczynką, ale nie mamy tutaj takich malutkich kobietek, więc cicho siedzę [emoji6]

Witaj Katarzyna ;-)
Strasznie duzo tu Kasiek :p

Aga, ojjj jak swietnie z tym spaniem ;-) ponoc w przyrodzie musi byc zachowana rownowaga, to moze to drugie bedzie, spiochem:p

Hej dziewczyny, życzę miłego poniedziałku :)

Ja też dzisiaj 19t1d i tez nie czuję ruchów, może czasami coś wieczorem ale tak leciutko i pewna nie jestem, dalej czekam :)

Witaj Katarzyna :)

Maziajka, Liluli powodzenia na wizytach :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry