Tea wiem jaki stres przezywasz ja znam nie na polu psychicznyam, a rozwoju mowy u strasznego. Tez czekałam, aż zaśnie mowić po ludzku, kolejne miesiące i nic i nic. Także wiem, ze u Ciebie tez to nastąpi, bądź cierpliwa i spokojna.
Truskawka u mnie gładko poszło odpieluchowywanie, ale nie przyśpieszalam tego momentu za bardzo. Obydwaj na 2latka 3 mce. Na ten temat to ja mam totalny luz. Jak glowka załapie to nie ma problemu zwykle. A wpadki są zupełnie normalne przez długi czas
Pumelova sałatka z krewetkami. Krewetki smażę z czosnkiem i papryka ostra do tego daje miód i cytrynę. Miks sałata, ser pleśniowy, krewetki, granat. Sos oliwa zioła wyciśnięty sok z pomarańczy.
Pasta rybna. Ser biały, 2 puszki rybne, ketchup, zblendowac dodać szczypiorek.
Sałatka z makaronem kokardki, tuńczykiem. Pokroić paprykę konserwowa, ogórek konserwowy i suszone pomidory w paski. Zalać zalewa z pomidorów
Tortellini zmieszczą z pesto, uprażyć słonecznik, dodać pomidorki koktajlowe i skropić octem jabłkowym
Makaron z sosem śmietanowym kaparami i łososiem
Makaron z duża ilości parmezanu i pesto
Pasta z jajeczna z oliwkami
Sałatka wiosenna jajko w ćwiartki, groszek, ogórek świat sporo koperku i szypiorku. Sos majonezowy- jogurtowy
Sałatka z brokułem. Brokuł, feta , prażone migdały i warstwa czosnkowego jogurtu
Ser biały zbelndowac z przecinietym czosnkiem zawinąć w łosia wędzonego
Humus a do tego marchewka i seler
Pieczarki duże portabeno wydrążyć, nadziac z wymieszanym ulubionym serkiem typu almmette wg mnie najlepiej pasuje chrzanowy/ czosnkowy. Zapiec. Pod koniec położyć plaster mozarelli do rozpusczenia
Ja często robię kolacyjki dla znajomych i imprezy wiec mam dużo wypróbowanych przekąsek