reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Tea wiem jaki stres przezywasz ja znam nie na polu psychicznyam, a rozwoju mowy u strasznego. Tez czekałam, aż zaśnie mowić po ludzku, kolejne miesiące i nic i nic. Także wiem, ze u Ciebie tez to nastąpi, bądź cierpliwa i spokojna.

Truskawka u mnie gładko poszło odpieluchowywanie, ale nie przyśpieszalam tego momentu za bardzo. Obydwaj na 2latka 3 mce. Na ten temat to ja mam totalny luz. Jak glowka załapie to nie ma problemu zwykle. A wpadki są zupełnie normalne przez długi czas

Pumelova sałatka z krewetkami. Krewetki smażę z czosnkiem i papryka ostra do tego daje miód i cytrynę. Miks sałata, ser pleśniowy, krewetki, granat. Sos oliwa zioła wyciśnięty sok z pomarańczy.
Pasta rybna. Ser biały, 2 puszki rybne, ketchup, zblendowac dodać szczypiorek.
Sałatka z makaronem kokardki, tuńczykiem. Pokroić paprykę konserwowa, ogórek konserwowy i suszone pomidory w paski. Zalać zalewa z pomidorów
Tortellini zmieszczą z pesto, uprażyć słonecznik, dodać pomidorki koktajlowe i skropić octem jabłkowym
Makaron z sosem śmietanowym kaparami i łososiem
Makaron z duża ilości parmezanu i pesto
Pasta z jajeczna z oliwkami
Sałatka wiosenna jajko w ćwiartki, groszek, ogórek świat sporo koperku i szypiorku. Sos majonezowy- jogurtowy
Sałatka z brokułem. Brokuł, feta , prażone migdały i warstwa czosnkowego jogurtu
Ser biały zbelndowac z przecinietym czosnkiem zawinąć w łosia wędzonego
Humus a do tego marchewka i seler
Pieczarki duże portabeno wydrążyć, nadziac z wymieszanym ulubionym serkiem typu almmette wg mnie najlepiej pasuje chrzanowy/ czosnkowy. Zapiec. Pod koniec położyć plaster mozarelli do rozpusczenia

Ja często robię kolacyjki dla znajomych i imprezy wiec mam dużo wypróbowanych przekąsek ;)
oo ten post sobie skopiowałam bo ja nigdy nie wiem co na kolację zrobić :)

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Abed, fajny wozeczek! Będę musiała obejrzeć na żywo :-) choć nie wiem dlaczego do mnie przemówił Lupo comfort new

U nas odpieluchowanie, to było istne piekło... Cieszyłam się, że Młody z maja, to na dwa lata będzie akurat czas na chodzenie bez pieluchy :p
Nic bardziej mylnego, mokre gacie Mu nie przeszkadzały. Specjalnie ubieralam spodenki jeansowe, bo hak się zesika będzie bardziej twardo.... Yhy... Potrafił chodzić, aż nie wyschlo... Dziś z tego się śmieję, ale wtedy do śmiechu mi nie było...
Siku zaczął wołać jak miał 2,5 roku, gorzej z grubszą sprawą, bo umiał tylko robić na stojąco... I tak jak na noc ubieralam pieluchomajtki tak po max 10 minutach była niespodzianka.... Było tak do czerwca, czyli miał 3 lata i miesiąc jak zaczął i to wołać :p

Kasiulka - przenieś proszę te propozycje przystawek do przepisów [emoji3] - są świetne (sałatkę z brokulami robię zamiast z migdałami to z uprazonym słonecznikiem - mniam) .
Tyle dobrego na raz - szkoda, aby gdzieś nam Twój post przepadł [emoji5]

Mój luby jest zwolennikiem kuchni austriackiej - pracował kiedyś w Austrii w kateringu i mu się spodobała ta kuchnia. Nawet na gwiazdkę kupiłam mu oryginalną książkę kucharska, cieszyl się jak dziecko.:) Ale tam są same konkrety, mało przystawek.

Napisane na GT-P5110 w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith u nas nie ma problemów z siusiakiem, tez sie zastanawiałam czy to infekcja ale nie mówi zeby go coś bolało. Faktycznie przy zabawie sobie zapomina, ale dzis 2 razy byłam z nim w łazience, nic nie zrobił a po 5 min majtki zlane. Z przedszkola tez w jeden dzień przyniosłam mokre spodnie i majtki. mial przerwę w chodzeniu do przedszkola wiec moze dlatego sie stresuje i tak robi :(

Pumelova tez robię te ślimaczki :p zastanowię sie i moze jutro wrzucę jakieś przepisy na nasz wątek przepisowy, sama bym chętnie inne przepisy poczytała

Wendy to wyprawkę ubraniowa masz z głowy!! Fajnie, my dzis patrzyliśmy w pokoju gdzie jakie mebelki ustawimy, napewno musimy kupić duża szafę :D w sumie większy pokoik zostawiliśmy wolny bo zawsze mówiłam ze moze druga sie córka trafi a dziewczynki maja więcej rzeczy i chyba miałam nosa ;)

Kasiulka dołączam do prośby agi o przeniesienie przepisów do wątku z przepisami, tu zaraz zginie a ja tez chętnie skorzystam ;D

Tea wiem jaki stres przezywasz ja znam nie na polu psychicznyam, a rozwoju mowy u strasznego. Tez czekałam, aż zaśnie mowić po ludzku, kolejne miesiące i nic i nic. Także wiem, ze u Ciebie tez to nastąpi, bądź cierpliwa i spokojna.

Truskawka u mnie gładko poszło odpieluchowywanie, ale nie przyśpieszalam tego momentu za bardzo. Obydwaj na 2latka 3 mce. Na ten temat to ja mam totalny luz. Jak glowka załapie to nie ma problemu zwykle. A wpadki są zupełnie normalne przez długi czas

Pumelova sałatka z krewetkami. Krewetki smażę z czosnkiem i papryka ostra do tego daje miód i cytrynę. Miks sałata, ser pleśniowy, krewetki, granat. Sos oliwa zioła wyciśnięty sok z pomarańczy.
Pasta rybna. Ser biały, 2 puszki rybne, ketchup, zblendowac dodać szczypiorek.
Sałatka z makaronem kokardki, tuńczykiem. Pokroić paprykę konserwowa, ogórek konserwowy i suszone pomidory w paski. Zalać zalewa z pomidorów
Tortellini zmieszczą z pesto, uprażyć słonecznik, dodać pomidorki koktajlowe i skropić octem jabłkowym
Makaron z sosem śmietanowym kaparami i łososiem
Makaron z duża ilości parmezanu i pesto
Pasta z jajeczna z oliwkami
Sałatka wiosenna jajko w ćwiartki, groszek, ogórek świat sporo koperku i szypiorku. Sos majonezowy- jogurtowy
Sałatka z brokułem. Brokuł, feta , prażone migdały i warstwa czosnkowego jogurtu
Ser biały zbelndowac z przecinietym czosnkiem zawinąć w łosia wędzonego
Humus a do tego marchewka i seler
Pieczarki duże portabeno wydrążyć, nadziac z wymieszanym ulubionym serkiem typu almmette wg mnie najlepiej pasuje chrzanowy/ czosnkowy. Zapiec. Pod koniec położyć plaster mozarelli do rozpusczenia

Ja często robię kolacyjki dla znajomych i imprezy wiec mam dużo wypróbowanych przekąsek ;)
Kasiulka! dziękuję! ja też często ale zbrzydło mi to wszystko co ja robię i szukam pomysłów :D

@Truskawka89 dziękuję z góry! też tam wrzucę to co robię ale to jutro :D

Tea ciezka sprawa z tym chodzeniem ale skoro lekarze nie widza jakis medycznych przypadlosci to moze w koncu sie osblokuje i ruszy,moze to taki ostrozny typ.
Truskawka ja tez juz pokoj,pomalu mebluje w wyobrazni ;)
Kurcze szybko,odpieluchowalyscie te swoje pociechy ja probowalam latem mial 1,5 i niby jakos wolala ale sie zrazil teraz nic nie wola i ch6ba poczekam do lata noe bede go stresowac zaczne w maju moze do kolejmych pieluch wyjde z tych ;) ewcia twoj syn to hit mojego starszego jak odpieluchowywalam to robil u dziadka na trawnik jak,psy haha musze mu to przypomniec ;) tez bylo lato ale dal rade :)

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Co do zrzucania pampersa to u nas tez to bylo 2 latka i kilka miesiecy...pamietam, ze im bardziej ja sie denerwowalam i naciskalam tym bylo gorzej, wiec pozniej wyluzowalam,ale nawet teraz 3,5 sie czasem posika. Syn kolezanki u babci ostatnio tez sie posikal w nocy a ma 4 lata. Takze mysle, ze spokojnie;-)

reklama
Kurcze, ja zas o ruchach pomecze.. 18/19 tydz w drugiej ciazy juz chyba powinnam dobrze czuc ruchy, czy jeszcze spokojnie?

Do góry