reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Poczytałam troszkę Waszych wypowiedzi wstecz, niestety nie jestem, w stanie nadrobić wszystkiego.
A propos palących mam... ni niestety moja mama paliła jak była w ciąży ze mną i z moim bratem i obydwoje mieliśmy astmę...kurczę, to jest cholerny nałóg - co innego gdy ktoś pali czy pije okazyjnie to przy ciąży nie ma problemów powiedzeniu papierosom i alkoholu NIE a co innego gdy to jest nałóg...

reklama
Witam.
No dobra. Przeczytałam posty... alkohol i papierosy ...
Dałabym się pokroić za dobrze schłodzony riesling. Odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży, nie tknelam alkoholu ani razu . Co do papierosów. .. przestałam palić od razu . Nie wiem jak to zrobiłam ale po prostu przestałam palić. Może po prostu boję się że coś może się stać. Ponadto położna dokładnie wytłumaczyła co się dzieje jak kobieta pali w ciąży i nie jest to nic dobrego.
A historie na temat palenia w ciąży słyszałam nie raz. Nie można rzucić palenia bo to szok dla organizmu i może spowodować większe szkody [emoji16]
Na własnej skórze wiem że to bzdura. Chyba że ktoś jest tak uzależniony że nie umie wytrzymać chwili bez papierosa.

Jenny wiem co to znaczy być przerwrazliwioną.. w zeszłym roku straciłam dzieciątko i jak zaszłam w ciążę w pazdzierniku to byłam przekonana że i tym razem nic z tego nie wyjdzie. Wprawdzie jestem z natury optymistką ale jednak gdzieś tam czai się niepokój.

Co do alkoholu, to mną od samego początku ciąży chodzi cydr. Uwielbiam, szczegolnie mocno schłodzony.. ahh rozmarzyłam się.. trochę minie zanim znów sobie wypije.. ;) za to raz kupiłam sobie radlerka cytrynowego, ma 0,0% a schłodzony jest cudownie orzeźwiający. W lecie pewnie będę częściej piła ;)
Papierosów nienawidzę, nie toleruje, nigdy nie paliłam i moi bliscy na szczęście też w większości niepalący.

Kasia, witaj! Ja też jestem w 19tyg i mam termin na 8 lipca :)

tzn wiecie co, wg polskiego usg 8-10 lipca, a wg angielskiego ok 15... bo ja w UK jestem:) Chociaż mogłoby się urodzić np 9 na urodziny mojego R :)

Witam,

Karo, przykro mi z powodu koleżanki...
Niestety, w każdym momencie może się coś stać :-(

Ja dziś nie mam sił...
Pokłócilam się z K o pokoik Młodego...

W ogóle, żeby na to nie patrzeć, zabrałam Mikołaja i pojechałam do bratowej.

W trakcie malowania okazało się, że czegoś nie ma i dzwoni, bo wzięłam auto i żebym po to pojechała, no ok. Zostawiłam Mikołaja i pojechałam. Będąc w sklepie dzwonię czy jeszcze czegoś potrzebuje- nie odbiera. Podjeżdżam pod dom i dzwoni, że On to jednak ma, ale potrzebuje rączki do wałka!!!! Nosz, myślałam, że wyjdę z siebie....
K. wiedział, że kupiłam jasny kolor farby, to zamiast pomalować najpierw na biało, a potem kolor, to zużyl całą farbę, a pokój wygląda jak siedem nieszczęść, bo wszystko prześwituje...
Oczywiście pojechałam po kolejną farbę....

No to się wyżaliłam...

widzę dziewczyny, że wy też straciłyście swoje dzieciątka...
pumelova ja straciłam 3 dni przed Tobą w zeszłym roku w 10tc, serduszko nie biło...
ewcia...szacunek...

co do kłótni to nie pamiętam kiedy raz się kłóciłam :) może dlatego, że mam nowego partnera hehe

reklama
Dziewuszki Brzuszki!

Witam Was sprzed kominka.
Przydałby sie jeszcze tylko kieliszek dobrego wina tudzież grzańca. [emoji1]
Ajajajjj no dziewczyny co Wam moge napisac! Lubilam w ten sposob sie odprezyc. Po calym tygodniu. A czasami mam ochote sie napierdzielić tylko dlatego, ze cos lub ktos mnie wkur...i chce miec to wszystko w d...e, a na trzezwo nie potrafie [emoji38] haha

Teraz jasne jest, ze trzeba to czyms zastapic. Po piwach free mam mega gastrofaze na toalecie. Pije wiec sok w kieliszku (glownie w towarzystwie). [emoji1]
W lato bedzie mi z kolei brakowalo zimnego piwa z cytryna.
Przyjdzie czas to sie do tego wroci! Do tatarka i serow plesniowych tez [emoji7]

Zeżałam niczym pasibrzuch 2 paczki dzis[emoji28]
3 paczek czeka...[emoji1]

Czeka mnie wizyta u dentysty! Wiadomo, ze jak Agatka nie pojdzie przed ciaza dokonczyc tego co zaczela to to wroci z podwojna sila[emoji1] zęby mam ladne, ale jeden zabek zaniedbalam i troche pobolewa. No coz! Lecimy z tym koksem!

[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry