reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka piękna kuchnia. Moja kuchnia ma 2 miesiące i na początku bałam się w niej gotować że coś pobrudze i na ścianę coś wyleje. Ale miałam fazę:rolleyes: teraz już jest ok.

reklama
Zanim nadrobie czytanie bo to jakieś 20 stron ... to muszę wam powiedzieć że mój chłop oszalał [emoji23] na chwilę obecną w domu mam: łóżeczko, przewijak i 275 pieluch .... no co chwile coś przynosi. .. ja dzisiaj tylko dwie malutkie rzeczy kupiłam. Kocyk w pandy ...
1486647066-aaaaaa.jpeg

I takie oto cuda [emoji5]

1486647192-aaaaaa.jpeg

Byłam w h&m ... cudowne rzeczy dla maluszków.

Curran_twins - slicznosci [emoji3]. Tylko się cieszyć z takiego zaangażowanego Chłopa [emoji3][emoji106]

Curran_twins - slicznosci [emoji3]. Tylko się cieszyć z takiego zaangażowanego Chłopa [emoji3][emoji106]

Ja się ciesze, ale z tymi pieluchami to już przegiął :D

Ktos mnie pytał również o jakość koszulki ciążowej którą kupiłam na wish.
Jakość średnia, ale za ta cenę może być, na cieple dni, bo materiał cienkawy.

Dobra dziewczyny, lecę na moje pierwsze irlandzkie badania :)

Milego dnia :)

Hej ale dzisiaj naskrobalyscie o.matko.mialam lekture! Od rana w biegu na 8.30 dentysta potem.zakupy , sprzatanie , obiad, sprzatanie dopiero nie dawno.skonczylismy ! Ale kuchnia.jest gotowa! Brakuje kilku detali jak karnisz ,firanka,doniczki ale reszta wszysyko jest juz w szafkach poukladane dzieki Bogu!

Aga k_m rzadko w sumie mam takie noce a w dzien nie ma szans nie usne..tak mam od dziecka.Dzis za to czuje ze bede super spac jak.dziecko bo.juz oczy mi sie kleja...
Tez jestem niskocisnieniowcem srednio 100/80.

Lilith moja to sie podala.w rodzine meza..bo u nich takie wielkoludy i ludzie o grubych kosciach.Moj maly zas w moja sterone od urodzenia maly chudzielec.

Ewcia tez tak.mam z siara u mnie leci juz z tydzien spokojnie i po cc bez problemu karmilam.
Co.do.ruchow szok ze Ci tak mowili ja w 1 ciazy w 17 poczulam a teraz juz w 15.

Morela aleee czad!! Zdolna bestia jestes!

010igov35ye70zfx.png

To jeszcze nic.
W ciąży z Miloszem w 23 tygodniu jak pojechałam na IP mówiąc, że słabiej czuję ruchy, to lekarz spojrzał na mnie jak na ufo, bo przecież jeszcze regularnie się nie czuje... Niestety odesłał mnie do domu, a kilka dni później serduszko już nie biło...
W 15 tygodniu- zazdroszczę :p
Ja teraz zapewne trochę później poczuję, bo łożysko mam na przedniej ścianie...

Witam z rana, właśnie piję słabą kawkę i powoli szykuję się do pracy :)
Dziś wstałam w nocy bo tak mnie pęcherz przycisnął że szok! Sikałam i sikałam... chyba wypicie prawie litra wody przez godzinę przed snem i dużej herbaty to nie był najlepszy pomysł.. a potem wierciłam się i nie mogłam zasnąć.. na szczęście w miarę się wyspałam

Paalinaa, mam nadzieję że w pracy będzie lepiej. Faktycznie możliwość pochodzenia dużo daje, ciągłe siedzenie może zaszkodzić i powodować okropne bóle. A co do usg, to mam takie same odczucia odnośnie 3D, niby fajna pamiątka, ale jakoś mi się to nie podoba.. wolę zwykłe ;)

Jej, jak ja zazdroszczę wam, że możecie urządzać pokój dla dzieciaczka.. My mamy mieszkanie dwupokojowe, w jednym salon, w drugim sypialnia i nie ma jak zrobić oddzielnego pokoju.. A że z sypialni nie zrezygnujemy na razie, to maluch będzie spał z nami. Planuję zrobić taki kącik dla niego, a własny pokój za jakieś mam nadzieję max 2 lata, jak się wreszcie przeprowadzimy.. już się nie mogę doczekać! :D

Ja nigdy nie musiałam mieszkać z teściami i mam nadzieję, że nigdy nie będę. Mam taki charakter, że nie przeszłoby to u mnie.. nie wytrzymałabym z kimś "obcym" kręcącym się po domu. Podziwiam osoby które się na to decydują.. niekoniecznie z własnego wyboru tym bardziej! :)

A co do ruchów, to ja chyba je czuję od jakiegoś czasu. Tzn. takie jakby bulgotanie w okolicach macicy, pod pępkiem, na środku. W różnych porach dnia, a najczęściej i najbardziej wyczuwalnie jak leżę na placach z nogami wyprostowanymi. I właśnie rozkminiam czy to już maluch się wierci, czy to tylko jelita.. Wmawiam sobie, że maluch :p

Miłego dnia! :)

Tuż pod pępkiem, to chyba jeszcze za wcześnie...

Hej babeczki chciałam podzielić się informacją jak się spało z poduszką super mami lewy bok rewelacyjnie naprawdę nie pamiętam kiedy tak się wyspałam:)polecam:)

Wczoraj wyczytałam na fb że jest możliwość porodu sn nawet po cc jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań myślałam że po cc jest już to nie możliwe...a ja jestem po 2 cc ...

U nas w większości szpitali po dwóch cesarkach nikt nie podejmie ryzyka porodu sn

Zależy od szpitala/lekarza. U mnie np 2cc dają że trzecie musi być CC ale właśnie w jakimś innym miejscu już dogadasz się na sn. Także różnie bywa, zależy od miejsca.

Ja też mam 2 pokoje ale urządziliśmy się w jednym z salonem i też tam śpimy więc jeden pokój od dawna leży odłogiem i wreszcie będzie zagospodarowany przez dziecko.

Poza tym dziś w domu-niestety choroba tak mnie męczy że nie mogę coś się z niej pozbierać i choć jeden dzień musze zostać w łóżku..

Zdrówka życzę :-)

Aga ja też jeszcze nie, mam przepis na sernik może niedługo.. Co do garow zależy jaka różnica cenowa, musze się rozejrzeć koniecznie.

Morela sprawdź wieczorem może, wtedy dziecię bardzisj aktywne jest. Pamiętaj, że zawsze czujesz to co słyszysz, bo może się ruszać w każdą stronę.

Linoone sproboj podwinac nogi tak jakby pod brodę by przycisnąć macice :)

Wendy my w ogóle nie robimy bo nie ma dla kogo. Ostatnio był w safarii parku, dużo atrakcji dla niego i tyle. Teraz nie robie, ale niegdyś wlasnke. Może wrócę do tego ale nie jak szyję.

Tymuniek oczywiście, że można. Rodziłam maleńka SN po 2 cc. Mam dwie blizny. I teraz tez miałam możliwość próbować SN. Tylko UK a pl to co innego..

Katanka to zupełnie inna sytuacja, będziecie się budować, żyjesz z ta świadomością i ona dodaje wam sił. Co innego jak Zonagraja

Morela haha ale Ci dobrze.. Ja mam poleczke juz z brzuszka.

Truskawka gratki!! Tylko się nie denerwuj jak raz będzie pukac a raz nie.

Czy wasze maluszki tez przestają się wiercic i kopać jak np. Rodzeństwo rękę przylozy do brzucha?? Czazem nawet mąż jak przylozy to cisza. Zabierze rękę i zaś kop aż widać. Z poprzednimi dziećmi miałam dokładnie to samo..

Liluli o jej ale pech.. Fatalna sytuacja :(

Wiecie w UK jest zupełnie inaczdj. Tu każdy chce mieszkać jak najbliżej rodziców i rodzin. Zupełne przeciwieństwo tez w podejściu do siebid..

U mnie znowu brak pomysłu na obiad :(
Może mięsko zawijane z serkiem i szynka w środku., ald nie aiem czy panierka czy szynka na wierzchu.. Ech :(
Jeszcze coś mnie dziś pobolewa, mała na bank się przestawila..

Lilith, u nas raczej nikt w donoszonej ciąży nie będzie ryzykował...
Fakt, mi samej wywoływali poród z Miłoszem po 2 cc, ale jak pytałam dlaczego, to usłyszałam, że w takich przypadkach cesarek nie robią, inna sprawa, gdyby dziecko żyło i ciąża była donoszona.
Oczywiście poinformowali mnie, że przy próbie wywołania może dojść do pęknięcia macicy...
Zresztą i tak skończyło się na cesarce na trzeci dzień...

Witam juz po wizycie

Bedzie druga dziewczynka. Ma okolo 300g i 20cm (19 +4 dzisiaj).Mam troche bialka w moczu. Szyjka trzyma ale wzielam od Jutra zakaz wykonywania zawodu bo moj maz Musi prawojazdy na miesiac oddac wiec niemial by ktos malej odbierac

f2w3flw15r2h1ssa.png

Gratuluję!!!!

Śliczna kuchenka!

Aga, Truskawka, Liluli, to jedyna rzecz, którą mogę zrobić dla moich Chłopców, a która jest wyjątkowa i nikt czegoś takiego nie ma. Po takim czasie mimo, że nadal boli, to człowiek nauczył się z tym bólem żyć.

My nie mamy dużego mieszkania, ale jesteśmy na swoim.
My śpimy w salonie, a Mikołaj ma swój pokoik. Jak Maluszek się urodzi będzie przez pierwsze może 2-3 lata z nami tak jak Mikos, a potem będzie trzeba ich pomieścić w pokoiku.

Także nie mamy pomocy od nikogo. Nie raz z K.bym wyszła chociażby do kina, ale nic z tego...
Z matką kontaktu nie utrzymuje, teście mieszkają daleko od nas, ale to dobrze, bo są dziwni... Przez prawie 3 lata i z nimi nie utrzymywaliśmy kontaktu, teraz tyle o ile i niech tak zostanie

Krzysztof właśnie maluje pokój Mikołaja... Będzie później co robić.

Curran śliczne rzeczy :-)

Karo gratulacje córci!

Maziajka fajna, przestronna kuchnia. Miłego gotowania :-)

Abed pocieszyłaś mnie, że nie tylko ja jestem takim "przypadkiem" z wysokim ciśnieniem w gabinecie, w domu pomiary prawidłowe, ale i tak mam zaleconą kontrolę kardiologiczną i pakiet badań ehh

Ja też po genetycznym- na szczęście wszystko w porządku, synuś rozwija się prawidłowo :-) nie wiem jak Wam, ale mnie strasznie szybko leci już po połówkowym, a jak przyjdzie wiosna to już wogóle dni będą lecieć.

Lilith, dzięki za radę, dziś wieczorem spróbuję się zwinąć i zobaczymy czy poczuję :)

Karo011, gratuluję córeczki!

pumelova, hehe ja w lecie po domu właśnie w majtkach chodzę i mój mąż też, także u nas niezapowiedziane wizyty by nie przeszły ;)

Moi rodzice mieszkają jakieś 15 km od nas, a teściowa 8 km. Jesteśmy porozrzucani po całej warszawie i dobrze. U mnie nie ma żadnych niezapowiedzianych wizyt i pojawienie się dziecka na pewno tego nie zmieni. Mieszkamy w okolicach centrum, normalnie w bloku i dość często ktoś się do nas dobija (poczta, ulotkarze, czasem nie wiadomo kto), także ja nawet nie odbieram domofonu jak się nikogo nie spodziewam.. więc niechcianych wizyt też nie mam ;)
Mimo to wiem, że moja mama na pewno będzie mi pomagać, czasem zostawać z małym. Co do teściowej nie jestem pewna.. szczerze mówiąc nie przepadam za nią i chyba nie będę chciała jej dawać maluszka.. przynajmniej przez pierwsze 10 lat :p

Maziajka, kuchnia super :)

curran_twins, cudne zakupy, bodziaki z h&m? też planuję je kupić, ale z zakupami czekam do połówkowego.. jeszcze tylko 2 tygodnie i zacznie się szaleństwo :D powodzenia na badaniach!

ewcia, nie, nie tuż pod pępkiem, czuję to dość nisko, jakoś nie wiem, kilkanaście cm pod pępkiem.. na następnej wizycie zapytam lekarza czy to na pewno TO
szkoda że nie możesz liczyć na pomoc dziadków.. każdemu należy się odpoczynek i chwila dla siebie. Ale faktycznie, jak teściowie dziwni, to lepiej że są daleko.

Karuzela, super, że z synkiem wszystko w porządku! :) mi z jednej strony czas się dłuży, ale z drugiej strony to już prawie połowa! zaraz wiosna, potem czerwiec i w sumie końcówka :)

Linoone, a to jak najbardziej mogą być ruchy Maluszka :-)

Teraz już nie wiem czy Morela czy Truskawka pisała, że Maluszek po milky wayu się bardziej rusza :p
Słodkie, a przede wszystkim czekolada tak właśnie działa. Nie raz tak pobudzałam Dzieciaczki w ciąży :p

Karuzela, super! Gratuluję :-)

Ostatnia edycja:
reklama
ewcia, po słodkim mówisz. no nie! a ja się staram w miarę zdrowo odżywiać, nie pamiętam już kiedy ostatnio jadłam czekoladę czy jakieś batoniki. chyba będę musiała poeksperymentować :D

Do góry