reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Mi lekarz w opisie pierwszege prenatalnego podal, ze polowkowe miedzy 20 a 24 tygodniem powinno byc zrobione. Jutro mam wizyte u swojego prowadzacego to jeszcze go podpytam :)

Chybra- glowa do gory. Kazdy ma slabszy dzien czy watpliwisci. Grunt to umiec o tym rozmawiac i szukac wsparcia w bliskich osobach :)

Ja mam totalnie spiochowaty weekend ;) co glowe do poduszki przyloze to spie. Jak na zawolanie.

I wlasnie rozmrazam ciasto na pizze i wieczorem wloska uczta sie szykuje :) ostatnio zrobilam go za duzo i dzis jest ten dzien, kiedy zostanie pozarte :)

Udanego wieczoru Dziewczyny :)

reklama
· 1 trymestr trwa od 1 do 14 tygodnia.

· 2 trymestr trwa od 15 do 27 tygodnia.

· 3 trymestr trwa od 28 tygodnia do dnia porodu.

Tygodnie ciąży w przeliczeniu na miesiące

Łatwiej jest zapamiętać konkretne tygodnie ciąży w przeliczeniu na miesiące. I tak:

· 1 miesiąc trwa od 1 do 4 tygodnia,

· 2 miesiąc trwa od 5 do 8 tygodnia,

· 3 miesiąc trwa od 9 do 13 tygodnia,

· 4 miesiąc trwa od 14 do 17 tygodnia,

· 5 miesiąc trwa od 18 do 22 tygodnia,

· 6 miesiąc trwa od 23 do 27 tygodnia,

· 7 miesiąc trwa od 28 do 31 tygodnia,

· 8 miesiąc trwa od 32 do 35 tygodnia,

· 9 miesiąc trwa od 36 do 40 tygodnia.

Mi też na jednej stronie pokazuje że od wczoraj mam 5 miesiąc ale myślę że to zupełnie nieistotne jak to zakwalifikujemy w miesiącach i tak najważniejsze jest podawanie tygodni prawidłowo :)

Bulkasia ale Ty masz 17tc. Oki, zaczęty 18 ale to już powinno się liczyć w skończonych, w UK na 100% liczą tydzień plus dzień, jeszczezadna z dziewczyn nie mowila by jej zaczete liczyli.
No ale jak kto woli.
Tygodnie sama przeklejalam, nie potrzeba mi przykładu.

Szyję dziś poduszkę w kształcie chmurki z wstazeczkami ale maszynę będę miała dopiero jutro.
Pierwsza z płaskim wypełnieniem i za słabo zszylam lekko się poluzowala.. Teraz robie zwykła zobaczymy jak wyjdzie. Na razie to takie ćwiczenia i sprawdzanie zaangażowania haha.

Z tym ginem masakra jakaś.. Brzydze się czymś takimi.
Kiedyś chodziłam na judo i trener mnie macal.. Niby pokazywał co i jak ale swojs się wie..

Za rzecz szycia olalam dziś prasowankd, jutro będzie ciężko..

Syn się rozchorowal. Akuar ta polowkowe jutro, ostatnio tak miał na prenatalne grrr. Pół nocy nie spałam, dusi się mocno.. Oby gorączki nie dostał.

Bulkasia ale Ty masz 17tc. Oki, zaczęty 18 ale to już powinno się liczyć w skończonych, w UK na 100% liczą tydzień plus dzień, jeszczezadna z dziewczyn nie mowila by jej zaczete liczyli.
No ale jak kto woli.
Bo to jest tak że wszelkie aplikacje i strony liczą zaczęty tydzień a medycznie na całym świecie wartość ma tylko tydzień skończony :) stąd zazwyczaj ta tygodniowa różnica, ale w przeliczeniu na miesiące to kompletnie nie jest istotne bo miesiąc nie ma żadnej wartości informacyjnej oprócz "dla znajomych/rodziny" :)

Młody ogarnięty, zasypia...

Co do połówkowych, będę mieć w 21t6d w klinice gdzie pierwsze prenatalne. Ustalal pan docent. Też wydawało mi się, że trochę późno, ale zna się na tym i widocznie tak ma być :-)

Tygodnie, także mówię skończone. Na miesiącach w ogóle się nie znam i jak ktoś zapytał mnie o miesiąc, to podaję tydzień i mówię, żeby sobie przeliczył, bo dla mnie to mało istotne :p

Lilith, ewcia - zdrówka dla Waszych Synkow!

Lilith - kusisz tym szyciem - wiesz? A ja podatna jestem na ciekawe pomysły.
Wcześniej byłam totalna noga w pieczeniu , ale jak się z moimi majówkami '09 spiklam, to złapałam od nich bakcyla (wówczas też zaczęłam przygodę z "moimi wypiekami" [emoji6]) - torta na roczek chyba żadna z nas nie kupowała - tylko wszystkie tworzylysmy własne, do tego dekoracje z masy cukrowej lub marcepanowej [emoji4].
Następnie były dzieła szydełkowe - prawie cała nasza grupa dziergala czapeczki, serwetki itp. [emoji1][emoji1][emoji1].
Także teraz z tym szyciem też może być ciekawie [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
AIM właśnie o to mi chodzi. Dla znajomych to mogę mówić, że już mam 21 tydzień ale jak idę do lekarza to i tak liczy się 20 :)
A miesiące to właśnie miesiące, choć nie wiem czemu wszyscy maja tendencje do pytania właśnie o nie.

Ewcia zdrówka dla synka!
Boje się powtórki anginy.. Oby jutro było lepiej a jeszcze zostaje godzinę dłużej w przedszkolu bo mam na 12 scan..

Aga, mam cos podobnego. Dawniej na staraczkach miałyśmy wątek o naszych dziełach. Dużo dziewczyn tam robiło na drutach wiec również zaczęłam. Jako dziecko się w to bawiłam ale wtedy mnie już nie pociagalo i temat oalalm. Szyc chciałam tez ale wcześniej nie miałam od kogo pożyczyć maszyny a szkoda wydawać kasy tyle na być może chwilowa fanaberie.
Najśmieszniejsze jest to, że gdy byłam młodsza, matka naklaniala mnie do szycia, dziergania, pieczenia etc a ja uparcie odmawialam. Szkoda :)

Zrobiłam próbki.
Pierwsza nie wyszła trochę.. Przez płaskie wypełnienie. Nic nie szkodzi, koty dostaną haha.
Druga ekstra. Malutka bez wstazek ale jako próbna ekstra. Chce jeszcze doszyc księżyc i gwiazdę. Jeśli wyjdą, kupię pod nie materiał i zrobię dla syna bo prosił.
Na necie tyle inspiracji dla prostych wzorów.

Potem ubranka.
Ciekawe jakjutrona maszynie mi pójdzie.

Do góry