reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Megan22 dziękuję za sprawdzony przepis na sok z buraka:)

AAgAA22 masz zdolności, pazurki jak od kosmetyczki:)

Morela dobrze że kontrolujesz ciśnienie, ja mam niskie ciśnienie (nie mam skoków itp), ale też mam w ciąży często taki brak tchu, jakbym nie mogła nabrać powietrza do końca.

Curran twins bluzka bomba!:) Dolaczam się do pytania gdzie można taką fajną kupić:) dobrze że byłaś w Polsce przebadana i wiesz że to bliźniaki. A jak Twój m? Już lepiej?

Lilith super sukienki,bardzo podoba mi się ta szara przepasana czerwona wstążka, jest śliczna i mogłabym taką mieć (wersje krótka, bo mam 160cm i wyglądam dziwnie s długich przez to:)) ta długa szara z szarfa jest przepiękna, tylko dla kogoś wysokiego właśnie chyba...

Aim też kupiłam rajstopy z gatty 100, są super wygodne, tylko moje mają jeden (duży) mankament na zimę (jeżeli chciałabym je nosić do sukienek, a nie pod spodnie) na udach są odcięte i cała górę (przód i tył) maja 20, więc tyłeczek by mi w nich zamarzł do sukienki;)

Co do L4 to ja dopiero teraz znaczynam się odnajdywać, wczesniej (jestem na L4 od początku grudnia) myślałam że zniosę jajko normalnie:) nie mogłam sobie znaleźć miejsca/zajęcia (też długo musiałam leżeć, co mnie bardzo ograniczało i nie oszukuje się -dobijalo). Pewnie też wynikało to z mojego nastawienia/wcześniejszych planów, bo chciałam pracować jak najdłużej przed porodem (lubię moja pracę). Ale wiem też jak to jest być w domu z dzidziusiem, bo z córeczką byłam też na wychowawczym zanim poszła do przedszkola i to był świetny czas razem:) ogolnie uważam że doba jest rozciągliwa i im więcej mamy zajęc, tym więcej jesteśmy w stanie w nią wcisnąć i też się da radę, a jak jest więcej czasu, to ten czas ucieka przez palce:) ale są takie sytuacje jak np ciąża, gdzie tym leniuchowaniem chyba trzeba się delektować:)

Ostatnia edycja:
reklama
Aim kurczę zazdroszczę Ci tej spodniczki. Ja bardzo lubię, mam mnóstwo takich obcislych materialowych wiec weszlabym ale wystarczy ze mam chwile gumkę na brzuchu i od razu mam problemy jelitowe :/ musialabym pod biust naciągnąć ale ze mam krótkie to by materiału brakło :D szkoda :((

Aim - no to super dzięki za info :) bo jak ostatnio mialam normalne to probowalam je miec pod brzuchem , nad brzuchem ale myslalam ze oszaleje :D non stop je poprawiałam:p

Pola@ - prosze bardzo :)

Z tym tętnem to również czuje all the time[emoji14]kurde i wstałam siku ,zobaczyłam ze cos miga sie w tel i juz nie zasnęłam:D to wstawanie w nocy na siku mnie dobija :o raz udaje mi sie zasnąć szybko a raz wierce sie z boku na bok .. Tez tak macie ze was np biodro boli od tego spania na boku ? Chociaz mnie juz wszystko boli a co dopiero jak brzusio bedzie wiekszy :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny :)

Mnie wczoraj o 20 na wieczór naszlo i posprzatalam większość..dziś zostało poodkurzasz i umyć podłogi..:)

Ja także na brzuszku czuje tętno.. :)

Megan dokładnie dziś w nocy niemogłam znaleźć pozycji właśnie przez bolące biodrowki od leżenia na jednym boku.. Ja także mam noce kiedy się przebudze i zasnąć niemogę..ta przypadłość pojawia się tylko w ciąży, przynajmiej u mnie..
Ja dodatkowo wstałam dziś z bólem głowy..nigdy mnie tak głowa często niebolała jak podczas tej ciąży..

Wszystkim życzę udanej soboty :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Aim kurczę zazdroszczę Ci tej spodniczki. Ja bardzo lubię, mam mnóstwo takich obcislych materialowych wiec weszlabym ale wystarczy ze mam chwile gumkę na brzuchu i od razu mam problemy jelitowe :/ musialabym pod biust naciągnąć ale ze mam krótkie to by materiału brakło :D szkoda :((
No ja ją ułożyłam pod brzuchem :)

Megan mam teraz ten sam problem z ułożeniem sie do snu..wszystko boli .Czuje sie jak stara babcia :/ mój ból z brzucha przeniósł sie z lewej strony brzucha na tył żeber ... no jak tak teraz to bedzie wyglądać to bedzie ciekawie oj bedzie [emoji12]

Aaggaa świetnie robisz sobie pazurki j.Jestem pod wrażeniem! Ale to tez trzeba mieć ładna płytkę paznokcia tak naprawdę ![emoji4]

Curran twins dołączam sie do pytania o koszulkę ! Gdzie kupiłaś?Jest totalnie w moim typie! I chyba dość długa prawda??[emoji4]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Na bóle bioder w nocy polecam te rogale do spania. Wiem ze nie wszystkim one podeszły, ale ja uwielbiam dlatego tez namawiam
Lilth a moje plany weekendowe sie .. zmieniły. Mieli przyjechać znajomi ze śląska, ale dzieci im sie pochorowały. No i właśnie brak planów. Wyjdzie w praniu

Cześć Kobietki,

Kurcze.. Tak czekałam na weekend, bo wiedziałam, że w końcu normalnie się wyspie, i budziłam się co rusz. Strasznie mi było niewygodnie, kojec w każdą stronę wędrował, i też po raz pierwszy ***** dawał. No ale jakby nie było - jestem jeszcze w łóżku [emoji6].
Zaraz wstaje, szykuje śniadanie, i posyłam Jage na plastyke (do 13:00 - 14:00 mam czas dla siebie) [emoji3].

Lilith - i ja czuję od dłuższego czasu tętno przy pępku. Ale tak jak aim napisała - to normalne [emoji5]
L4 takie do rozwiązania planuje dopiero od początku maja. Teraz tylko biorę 2-3 tyg.
Moja postawa względem chodzenia do pracy zaowocowała podwyżka, o którą w ogóle nie prosiłam, także mile mnie zaskoczono końcem stycznia [emoji4][emoji3].

Wendy - no Kochana, widziałaś w tv "Opalkowa chatę". Mają tam bardzo dobre jedzonko, i świetną atmosferę. Osobiście bardziej lubię tam przebywać wiosną - latem. Także zapraszam [emoji3].
Chociaż mam tez i inne lokale godne polecenia [emoji3]. A w klimacie folku to jeszcze Kurna Chata w Rynku (prowadzą ją moi znajomi - stąd często tam bywamy).
A Ty Kochana jak jesteś z Rodziny wojskowej, to tych swoich 4 asów równo ćwicz. Dobra musztra za młodu, sporo owocuje [emoji6]. Będziesz taka BOSKA Dowodząca [emoji3]

Misia - w życiu gesiny nie robiłam. Brzmi pysznie. Zdolna i ambitna Bestia jesteś [emoji5]

Angie - gratuluję udanej wizyty, i trzymam kciuki za pozostałe badania [emoji5]

AaggAa - szacun! Ślicznie Ci te pazurki wyszły.
To Ty na L4? Myślałam, że jeszcze bywasz w pracy (tło na zdjęciach mnie zmylilo) [emoji6]

Morela - świetne są te sukienki. muszę popatrzeć za jakimiś dla siebie.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do kiecek na wesele mam ten sam problem jutro jadę w poszukiwaniu do tej galerii Modo..tam jest duży wybór :) jestem jeszcze lepsza bo wesele w sobotę za tydzień a ja nie mam co założyć !W moje stare juz się nie mieszczę [emoji51] i dodam ze wcale nie chce mi sie iść ... ale jak trzeba to trzeba ...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry