reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Megan22 dziękuję za sprawdzony przepis na sok z buraka:)

AAgAA22 masz zdolności, pazurki jak od kosmetyczki:)

Morela dobrze że kontrolujesz ciśnienie, ja mam niskie ciśnienie (nie mam skoków itp), ale też mam w ciąży często taki brak tchu, jakbym nie mogła nabrać powietrza do końca.

Curran twins bluzka bomba!:) Dolaczam się do pytania gdzie można taką fajną kupić:) dobrze że byłaś w Polsce przebadana i wiesz że to bliźniaki. A jak Twój m? Już lepiej?

Lilith super sukienki,bardzo podoba mi się ta szara przepasana czerwona wstążka, jest śliczna i mogłabym taką mieć (wersje krótka, bo mam 160cm i wyglądam dziwnie s długich przez to:)) ta długa szara z szarfa jest przepiękna, tylko dla kogoś wysokiego właśnie chyba...

Aim też kupiłam rajstopy z gatty 100, są super wygodne, tylko moje mają jeden (duży) mankament na zimę (jeżeli chciałabym je nosić do sukienek, a nie pod spodnie) na udach są odcięte i cała górę (przód i tył) maja 20, więc tyłeczek by mi w nich zamarzł do sukienki;)

Co do L4 to ja dopiero teraz znaczynam się odnajdywać, wczesniej (jestem na L4 od początku grudnia) myślałam że zniosę jajko normalnie:) nie mogłam sobie znaleźć miejsca/zajęcia (też długo musiałam leżeć, co mnie bardzo ograniczało i nie oszukuje się -dobijalo). Pewnie też wynikało to z mojego nastawienia/wcześniejszych planów, bo chciałam pracować jak najdłużej przed porodem (lubię moja pracę). Ale wiem też jak to jest być w domu z dzidziusiem, bo z córeczką byłam też na wychowawczym zanim poszła do przedszkola i to był świetny czas razem:) ogolnie uważam że doba jest rozciągliwa i im więcej mamy zajęc, tym więcej jesteśmy w stanie w nią wcisnąć i też się da radę, a jak jest więcej czasu, to ten czas ucieka przez palce:) ale są takie sytuacje jak np ciąża, gdzie tym leniuchowaniem chyba trzeba się delektować:)

Ostatnia edycja:
reklama
Aim kurczę zazdroszczę Ci tej spodniczki. Ja bardzo lubię, mam mnóstwo takich obcislych materialowych wiec weszlabym ale wystarczy ze mam chwile gumkę na brzuchu i od razu mam problemy jelitowe :/ musialabym pod biust naciągnąć ale ze mam krótkie to by materiału brakło :D szkoda :((

Aim - no to super dzięki za info :) bo jak ostatnio mialam normalne to probowalam je miec pod brzuchem , nad brzuchem ale myslalam ze oszaleje :D non stop je poprawiałam:p

Pola@ - prosze bardzo :)

Z tym tętnem to również czuje all the time[emoji14]kurde i wstałam siku ,zobaczyłam ze cos miga sie w tel i juz nie zasnęłam:D to wstawanie w nocy na siku mnie dobija :o raz udaje mi sie zasnąć szybko a raz wierce sie z boku na bok .. Tez tak macie ze was np biodro boli od tego spania na boku ? Chociaz mnie juz wszystko boli a co dopiero jak brzusio bedzie wiekszy :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny :)

Mnie wczoraj o 20 na wieczór naszlo i posprzatalam większość..dziś zostało poodkurzasz i umyć podłogi..:)

Ja także na brzuszku czuje tętno.. :)

Megan dokładnie dziś w nocy niemogłam znaleźć pozycji właśnie przez bolące biodrowki od leżenia na jednym boku.. Ja także mam noce kiedy się przebudze i zasnąć niemogę..ta przypadłość pojawia się tylko w ciąży, przynajmiej u mnie..
Ja dodatkowo wstałam dziś z bólem głowy..nigdy mnie tak głowa często niebolała jak podczas tej ciąży..

Wszystkim życzę udanej soboty :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Aim kurczę zazdroszczę Ci tej spodniczki. Ja bardzo lubię, mam mnóstwo takich obcislych materialowych wiec weszlabym ale wystarczy ze mam chwile gumkę na brzuchu i od razu mam problemy jelitowe :/ musialabym pod biust naciągnąć ale ze mam krótkie to by materiału brakło :D szkoda :((
No ja ją ułożyłam pod brzuchem :)

Megan mam teraz ten sam problem z ułożeniem sie do snu..wszystko boli .Czuje sie jak stara babcia :/ mój ból z brzucha przeniósł sie z lewej strony brzucha na tył żeber ... no jak tak teraz to bedzie wyglądać to bedzie ciekawie oj bedzie [emoji12]

Aaggaa świetnie robisz sobie pazurki j.Jestem pod wrażeniem! Ale to tez trzeba mieć ładna płytkę paznokcia tak naprawdę ![emoji4]

Curran twins dołączam sie do pytania o koszulkę ! Gdzie kupiłaś?Jest totalnie w moim typie! I chyba dość długa prawda??[emoji4]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Na bóle bioder w nocy polecam te rogale do spania. Wiem ze nie wszystkim one podeszły, ale ja uwielbiam dlatego tez namawiam
Lilth a moje plany weekendowe sie .. zmieniły. Mieli przyjechać znajomi ze śląska, ale dzieci im sie pochorowały. No i właśnie brak planów. Wyjdzie w praniu

Cześć Kobietki,

Kurcze.. Tak czekałam na weekend, bo wiedziałam, że w końcu normalnie się wyspie, i budziłam się co rusz. Strasznie mi było niewygodnie, kojec w każdą stronę wędrował, i też po raz pierwszy ***** dawał. No ale jakby nie było - jestem jeszcze w łóżku [emoji6].
Zaraz wstaje, szykuje śniadanie, i posyłam Jage na plastyke (do 13:00 - 14:00 mam czas dla siebie) [emoji3].

Lilith - i ja czuję od dłuższego czasu tętno przy pępku. Ale tak jak aim napisała - to normalne [emoji5]
L4 takie do rozwiązania planuje dopiero od początku maja. Teraz tylko biorę 2-3 tyg.
Moja postawa względem chodzenia do pracy zaowocowała podwyżka, o którą w ogóle nie prosiłam, także mile mnie zaskoczono końcem stycznia [emoji4][emoji3].

Wendy - no Kochana, widziałaś w tv "Opalkowa chatę". Mają tam bardzo dobre jedzonko, i świetną atmosferę. Osobiście bardziej lubię tam przebywać wiosną - latem. Także zapraszam [emoji3].
Chociaż mam tez i inne lokale godne polecenia [emoji3]. A w klimacie folku to jeszcze Kurna Chata w Rynku (prowadzą ją moi znajomi - stąd często tam bywamy).
A Ty Kochana jak jesteś z Rodziny wojskowej, to tych swoich 4 asów równo ćwicz. Dobra musztra za młodu, sporo owocuje [emoji6]. Będziesz taka BOSKA Dowodząca [emoji3]

Misia - w życiu gesiny nie robiłam. Brzmi pysznie. Zdolna i ambitna Bestia jesteś [emoji5]

Angie - gratuluję udanej wizyty, i trzymam kciuki za pozostałe badania [emoji5]

AaggAa - szacun! Ślicznie Ci te pazurki wyszły.
To Ty na L4? Myślałam, że jeszcze bywasz w pracy (tło na zdjęciach mnie zmylilo) [emoji6]

Morela - świetne są te sukienki. muszę popatrzeć za jakimiś dla siebie.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do kiecek na wesele mam ten sam problem jutro jadę w poszukiwaniu do tej galerii Modo..tam jest duży wybór :) jestem jeszcze lepsza bo wesele w sobotę za tydzień a ja nie mam co założyć !W moje stare juz się nie mieszczę [emoji51] i dodam ze wcale nie chce mi sie iść ... ale jak trzeba to trzeba ...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry