reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Lilith ja TSH mam dobre. Pisalam tylko ze nieznam sie na tych wynikach bo nigdy z tarczyca niemialam Do czynienia zawsze wyniki dobre mowia.

f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
Karoo u mnie też gak mówili aż w tej ciąży chciałam zobaczyć a tam takie coś.. Dla nich dobre bo w normie labo a nie ciążowej..

Mam pytanie.
Wystarczy kupić zwykle paski pH zamiast tych wykrywajacych wody plodowe, prawda?
Nie mam 100% pewności, to już dawno było jak koleżanka mi doradzala, że na te do wód szkoda kasy bo zwykle tez pokażą jak co..

Haha moje identyczne ale nie zdazylam i tylko z 1kg zrobilismy jutro koncze bo farsz zostal ale ze smaku w ogole nie mam to farsz popieprzylam na maxa.
Ja po wizycie koniec zludzen chłop jak dąb wywalił przyrodzenie i mowi matka patrz i płacz [emoji13]ale spoko pogodzilam sie z tym juz dawno , chlopaki beda firastac razem bic,sie kochac i doprowadzac mamuske do siwizny a co tam.;) tylko mi mamuski dobre synowe wychowajcie ;))

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

No to gratki wielkie! Będziesz za to miała super synowe i conajmniej kilka wnuczek ;)

Lilith, znam lepszy sposób i to bez pasków.
Z Mikołajem nie raz wypróbowane, bo na punkcie odejścia wód miałam schizę....
Połóż się na wznak i mocno kaszlnij. Jeżeli saczą się wody coś poleci jeżeli nie, jest ok :-)

Kasiulka na starynkiewicza chodzę, tam był androlog męża. Po pierwszych wynikach zrobionych z doskoku w invicta, szukałam kogoś z dobrymi opiniami. Poszliśmy do niego prywatnie to nas zgarnął na Starynkiewicza. Załatwił nam wizytę na szybko w klinice leczenia niepłodności żeby leki ogarnąć do ivf, bo była groźba że cofną refundacje. No i tam zostałam. A leki muszę sprzedać :) no i mam sentyment bo tam się rodziłam i nawet zostałam miss czerwca 85 :)
Karo011 jak się będzie utrzymywać pomimo leków takie wysokie to mam jechać na IP. Tak mi kazał, nie wnikalam. Ciągle jeszcze jest we mnie strach przed czestoskurczem, kto miał ten wie, że czuję się wtedy jakby się umieralo, a że zawsze szło to u mnie w parze z podwyższonym ciśnieniem to wolę dmuchać. Może jestem przewrażliwiona. Tylko że normalnie zazwyczaj ciśnienie miałam niskie do momentu pojawienia się problemów z sercem.
Pera dopiero zobaczyłam że mi słownik poprawił i wyszło bez sensu. Chodziło mi że mam dwa stare łuczniki. No może trzeba popróbować. Leniuchowisko by się przydało.
O właśnie Żona Grają mi przypomniała -dzięki. Kiedy na ta szkole rodzenia najlepiej chodzic?
Lilith ja nie mam pojęcia o co chodzi z tymi paskami. Po co, do czego?

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Boże... Znowu po 18:00 odplynelam. Ale o 23:00 przebudzilam się i poszłam się wykąpać (męczy mnie to wstawanie o 4:30, wolę standardowo o 5:00 [emoji14]).

Lilith - [emoji8]. Kurcze.. Ale Ty zdecydowanie później zasypialas i szybko się budziłas. A ja martwa już z wieczora jestem. W pracy mi się teraz ruszyły sprawy, no i chce je szybko pokonczyc, bo od połowy przyszłego tyg chce uciec na L4, (2 tyg).

Inka - mniammmm. W połowie stycznia robiłam pierogi (z ponad 80 wyszło [emoji1]. 3 dni je jedliśmy)

Pumelova - kochana - najważniejsze, że dzidzia zdrowa. Już kiedyś pisałam - Jaga pokazała nam się dopiero w 29 tc, gdzie chodziłam cały czas prywatnie + w 20 tc zaliczyłam usg 3d/4d [emoji6].
Cieszę się, że wracasz do aktywności ruchowej.

Wendy - no Kochana - gratuluję zdrowego, odważnego Syna [emoji3]. To Ci po oczach pomachal siurkiem [emoji6].
Tak jak Maziajka napisała - będziecie tworzyli swoją prywatną rodzinkę.pl, gdzie Ty będziesz dla nich BOSKA [emoji3]

Kasiulka - ale fajna książka [emoji5]. Poszukam podobnej o córce [emoji3]
Trzymam kciuki za badania, które będziesz robić - oby wyniki wszystko piknie wyjaśniły, co by można było tak ustawić leczenie, aby dziad już więcej nie uniemilal Ci życia.

Mamusia Muminka - ja się piszę na takie wirtualne wspieranie, i "wspólne" ruszanie.
Muszę sobie strój ciążowy kupić.
Co do spacerów.. Niech już to ***** z chodników i dróg zejdzie, bo dzisiaj miałam problem żeby z parkingu do klatki dojść, to samo z dojściem do sklepów. Jedna wielka tafla lodu.

Misia - cieszę się, ze juz ze zdrowiem cacy [emoji3]. I oby tak do końca [emoji5]

Pera - ale cuda! A dywanik to w ogóle bajka! ja też taki chce [emoji3]

Żonagraja - kurcze.. Nieciekawie to wszystko u Ciebie wygląda. Fizjoterapia z pewnością Ci się przyda. Cyce też mam duże, ale nie powiązalam ich rozmiaru z bólem głowy.
Kciuki za mężowego - może się nawróci na SzR [emoji6]

No i kciuki za dzisiejszą wizytę [emoji110][emoji110]. Córa z Wami idzie? Ojjj..Ale będzie miała radoche [emoji4][emoji4][emoji4]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith współczuję tego porodu na raciborskiej, ja chodzę do Witolda Nowaka :) mam nadzieje ze będę miała dobre wspomnienia :D

Aga_k_m dziekuje :*

ŻonaGraja trzymam kciuki :)

Tak czytam..w Polsce każdy porod jest na "wspolnych" salach porodowych, gdzie rodzi więcej kobiet? Każda każda słyszy? Musi to być mało komfortowe.. Tutaj zostaje przydzielony własny pokój klimatyzowany z lazienka..Ale jak musiałam zostać dwie doby po porodzie to leżałam już na sali 4 osobowej..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to nawet nie wiedziałam że jeszcze są zbiorowe sale. Tam gdzie ja będę są 1, łazienka na wyczesie i bajery różne dodatki. Poporodowe są 2-3os a łazienka nie wiem nawet ale chyba też w pokoju :p

Głowa mnie boli :( długo spalam ale w ten tydzień miałam sporo rzeczy i chyba trochę nie wyrobiłam, dobrze, że będzie weekend może trochę odpoczne.

A ja na razie stroju ciążowego nie kupuje. Mam swój myślę że po prostu ile dam rady to go wykorzystam a jak już brzuch będzie wielki to może zmienię na dwuczęściowy. Chyba że cycków do niego nie zmieszcze :p

Poza tym trochr zła jestem bo miał w tym tygodniu przyjść mi nowy średnio z olx kupiłam i cholera chyba zostałam wykiwana :/ pierwszy raz! No ale jak dziś nie będzie to dzwonię tam...

Ja to nawet nie wiedziałam że jeszcze są zbiorowe sale. Tam gdzie ja będę są 1, łazienka na wyczesie i bajery różne dodatki. Poporodowe są 2-3os a łazienka nie wiem nawet ale chyba też w pokoju :p

Głowa mnie boli :( długo spalam ale w ten tydzień miałam sporo rzeczy i chyba trochę nie wyrobiłam, dobrze, że będzie weekend może trochę odpoczne.

A ja na razie stroju ciążowego nie kupuje. Mam swój myślę że po prostu ile dam rady to go wykorzystam a jak już brzuch będzie wielki to może zmienię na dwuczęściowy. Chyba że cycków do niego nie zmieszcze :p

Poza tym trochr zła jestem bo miał w tym tygodniu przyjść mi nowy średnio z olx kupiłam i cholera chyba zostałam wykiwana :/ pierwszy raz! No ale jak dziś nie będzie to dzwonię tam...

Mnie tez głowa boli....

Zazdroszczę Ci, bo bluzki sa ok, ale w jeansy juz die nie mieszczę... musiałam kupic ciazowe

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry