reklama
ja także dołączam się do borykających się z problemami tarczycy...również mam niedoczynność wykrytą w pierwszej ciąży.
Powodem dla którego lekarz wysłał mnie po połowie ciąży był problem z przybieraniem na wadze ...a dokładnie były tygodnie że nic nie przybrałam ...ale mała urodziła się zdrowa i ważyła prawie 3400 gram
niestety problem nie minął, do końca życia na tabletkach ...aktulanie już na dawce euthoryxy 112
w przyszłym tygodniu mam wizytę u ginekologa, i endokrynologa i muszę zdążyć porobić badania ..
jak zwykle wszytko zostawiam na ostatnią chwilę z nadzieją że zdążę
Powodem dla którego lekarz wysłał mnie po połowie ciąży był problem z przybieraniem na wadze ...a dokładnie były tygodnie że nic nie przybrałam ...ale mała urodziła się zdrowa i ważyła prawie 3400 gram
niestety problem nie minął, do końca życia na tabletkach ...aktulanie już na dawce euthoryxy 112
w przyszłym tygodniu mam wizytę u ginekologa, i endokrynologa i muszę zdążyć porobić badania ..
jak zwykle wszytko zostawiam na ostatnią chwilę z nadzieją że zdążę
Ja w lidlu też nie poszalałam z ubrankami dla dziecka, bo jeszcze nie znam płci, ale za to dzisiaj już dość wyraźnie poczułam ruchy Yupi!
Polecam też ubranka w Pepco, są naprawdę fajnej jakości za niską cenę. Tylko niestety mają chyba kiepskich projektantów ubranek dla dziewczynek - cekiny i tona różu, ale dla chłopców naprawdę ładne ubranka można dostać.
Megan22 – o kurczę, jak mi zupka chińska chodzi po głowie już od początku ciąży taka tajska mmmm (ale trzymam się twardo ) Zdrówka dla Ciebie!
Popo – Ja rodziłam moją dwójkę właśnie w Wejherowie i nastawiam się, że trzecie też tam. Byłam bardzo zadowolona, a do tego mają pokoje pojedyncze, które można wykupić i tak w obu przypadkach mój mąż był ze mną w szpitalu przez cały pobyt i to on pierwszy zmieniał pieluchy . Mam nadzieję, że teraz też się uda. Fakt, teraz będę miała trochę dalej, ale będziemy musieli dzieci podrzucić do babci, a to akurat po drodze, bo w Rumi . O Gdyni też słyszałam dużo negatywnych opinii, do tego jak byłam na IP jakieś 3 tygodnie temu, to też jakoś nie zrobili na mnie dobrego wrażenia. Tyle, że remontują oddział teraz, więc na lipiec pewnie będzie tam chociaż ładnie . W przypadku, jakby poród zaczął się mocno przed terminem, to chyba pojechałabym na Zaspę, bo tam mają super opiekę dla wcześniaków.
A na kiedy masz termin?
Katanka- wrzucam, mam nadzieję, że się załączy zdjęcie, dorzuciłam też zdjęcie jednego z moich pierwszych uszytków
Misia12 - są fajne szkolenia z szycia na maszynach, może gdzieś niedaleko Ciebie jakieś by się znalazły, do tego jest internet, różne blogi szyciowe. Ja pierwszą pościel zrobiłam na guziki, bo zamka nie umiałam wszyć
Abed – wynik tylko trochę ponad noręe, ale w tej sytuacji najprawdopodobniej dostaniesz Eutyrox (albo letrox, chyba tak się nazywa) i na pewno ładnie spadnie. Ja na początku ciąży miałam TSH 2,41 i mój endo powiedział, ze jeszcze się mieszczę w normach, ale lepiej obniżyć, później po 50 na przemian z 75 eutyroxu spadło mi do 1,03 i Endo był bardzo zadowolony z wyniku. Na pewno trzeba dążyć do obniżenia tego TSH i po lekach na pewno spadnie. I też nie stresuj się, lekarz mi tłumaczył, że to bardziej dla nas jest problem, niż dla dziecka, bo dziecko „wysśie” z nas to, czego mu potrzeba. Ważne tylko, żeby tego nie zaniedbać.
Wendy, Maziajka – Ha, mi też skojarzyło się od razu z rodzinka.pl
Alex_87 – ja też rodziłam w jedynce z własną łazienką
Miłego wieczoru Dziewczyny!
Polecam też ubranka w Pepco, są naprawdę fajnej jakości za niską cenę. Tylko niestety mają chyba kiepskich projektantów ubranek dla dziewczynek - cekiny i tona różu, ale dla chłopców naprawdę ładne ubranka można dostać.
Megan22 – o kurczę, jak mi zupka chińska chodzi po głowie już od początku ciąży taka tajska mmmm (ale trzymam się twardo ) Zdrówka dla Ciebie!
Popo – Ja rodziłam moją dwójkę właśnie w Wejherowie i nastawiam się, że trzecie też tam. Byłam bardzo zadowolona, a do tego mają pokoje pojedyncze, które można wykupić i tak w obu przypadkach mój mąż był ze mną w szpitalu przez cały pobyt i to on pierwszy zmieniał pieluchy . Mam nadzieję, że teraz też się uda. Fakt, teraz będę miała trochę dalej, ale będziemy musieli dzieci podrzucić do babci, a to akurat po drodze, bo w Rumi . O Gdyni też słyszałam dużo negatywnych opinii, do tego jak byłam na IP jakieś 3 tygodnie temu, to też jakoś nie zrobili na mnie dobrego wrażenia. Tyle, że remontują oddział teraz, więc na lipiec pewnie będzie tam chociaż ładnie . W przypadku, jakby poród zaczął się mocno przed terminem, to chyba pojechałabym na Zaspę, bo tam mają super opiekę dla wcześniaków.
A na kiedy masz termin?
Katanka- wrzucam, mam nadzieję, że się załączy zdjęcie, dorzuciłam też zdjęcie jednego z moich pierwszych uszytków
Misia12 - są fajne szkolenia z szycia na maszynach, może gdzieś niedaleko Ciebie jakieś by się znalazły, do tego jest internet, różne blogi szyciowe. Ja pierwszą pościel zrobiłam na guziki, bo zamka nie umiałam wszyć
Abed – wynik tylko trochę ponad noręe, ale w tej sytuacji najprawdopodobniej dostaniesz Eutyrox (albo letrox, chyba tak się nazywa) i na pewno ładnie spadnie. Ja na początku ciąży miałam TSH 2,41 i mój endo powiedział, ze jeszcze się mieszczę w normach, ale lepiej obniżyć, później po 50 na przemian z 75 eutyroxu spadło mi do 1,03 i Endo był bardzo zadowolony z wyniku. Na pewno trzeba dążyć do obniżenia tego TSH i po lekach na pewno spadnie. I też nie stresuj się, lekarz mi tłumaczył, że to bardziej dla nas jest problem, niż dla dziecka, bo dziecko „wysśie” z nas to, czego mu potrzeba. Ważne tylko, żeby tego nie zaniedbać.
Alex_87
Fanka BB :)
Pera sama te cuda zrobilas? Śliczne..Ja w lidlu też nie poszalałam z ubrankami dla dziecka, bo jeszcze nie znam płci, ale za to dzisiaj już dość wyraźnie poczułam ruchy Yupi!
A na kiedy masz termin?
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Hej
Z tego co czytałam ostatnio na necie juz przy każdym Lidlu ma być parking platny, bez sensu...
Miłego dnia !
My właśnie zapisalismy się do szkoły rodzenia... Ciekawa jestem jak to wpłynie na mojego J... Przy pierwszym porodzie nie mógł być bo panowała ptasia grypa czy coś takiego i oddziały były zamknięte...I znowu padlam ok. 21:00.
A przed 3:00 obudziłam się i zasnąć nie mogę. Nadrobilam Was i za godzinę idę się kąpać (jeszcze liczę na godzinę snu).
Mamusiu Muminka - mam nadzieję, że to wszystko fałszywy alarm.. I, że nospa uspokoi wszelkie bóle.
Ja swój poród SN dobrze wspominam. Przed 22:00 podano mi oxy, a młoda urodziła się o 00:30 (i to ponoć moja wina, że tyle trwało, bo.. Przy oxy często chodziłam do łazienki na spacerki, i musiały mnie wypinac- tak mnie skwitowala jedna z położnych). Mąż był przy mnie cały czas - zafascynowany całym przebiegiem (choć przyznam, że miałam inne wyobrażenia co do jego obecności przy porodzie.. W sensie tych masaży, podania wody, głaskania. On oczywiście chciał mi zagwarantować cały full pakiet, ale jak przyszło do mega skurczy, tj.akcja nabrała tempa, zabroniłam mu nawet oddychać w moim kierunku, a o dotyku nie było mowy.. Wszystko mnie denerwowalo).
Dodam, że dużo wcześniej jak rozmawialiśmy o porodzie, to M się zarzekal, że on to woli na korytarzu poczekać. Szkoła Rodzenia totalnie zmieniła jego nastawienie - także polecam.
ŻonaGraja - współczuję tego nieustającego bólu głowy. Próbowałas może solpedeine - 1 tabletkę? Mi ostatnio pomogła.. Pomimo, że kiedyś zawsze brałam podwójne dawki. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Co do głowy... Solpadeine to jedyny lek jaki mi pomagał... A teraz nie działa... Nic nie działa...
Płatne parkingi przy Lidl?? Pierwsze słyszę... Nie dziś w Lidlu zaszalalam i kupiłam coś tam i dzidziusiowi i sobie... sobie tylko bluzkę, no spodnie w rozmiarze s były na mnie co najmniej 2rozmiary za szerokie w biodrach... O brzuchu nie wspomnę...
Dziewczyny wiecie co tak się zastanawiam nad tymi moimi bólami i chyba dochodzę do wniosku że są to bóle napięciowe. Mam Okropnie spięte mięśnie szyi i ogólnie całego kręgosłupa. Nawet zaczęłam się zastanawiać czy to przypadkiem nie przez te moje wielkie cycki... bo jak tylko zdejmę biustonosz mam wrażenie że jest mi trochę lepiej...
Z obstawianiem różnych rzeczy z diety też już próbowałam ale to chyba jednak nie to...
Powinnam już zmykać spać ale jestem tak podekscytowana jutrem że chyba nie zasnę.
Nawet sobie myślę że dzidziuś mógłby okazać się Kajtkiem ale jednocześnie mam obawy że będzie dziewczynka. Chociaż obawy to złe słowo na początku myślałam tylko o tym że chcę córeczkę bo strasznie Bałam się chłopca że nigdy nie będę umiała go obsługiwać. Teraz jak sobie myślę to w sumie fajnie byłoby mieć parkę
Mam tylko nadzieję że jutro dzidziuś łaskawie nam się pokaże
Z obstawianiem różnych rzeczy z diety też już próbowałam ale to chyba jednak nie to...
Powinnam już zmykać spać ale jestem tak podekscytowana jutrem że chyba nie zasnę.
Nawet sobie myślę że dzidziuś mógłby okazać się Kajtkiem ale jednocześnie mam obawy że będzie dziewczynka. Chociaż obawy to złe słowo na początku myślałam tylko o tym że chcę córeczkę bo strasznie Bałam się chłopca że nigdy nie będę umiała go obsługiwać. Teraz jak sobie myślę to w sumie fajnie byłoby mieć parkę
Mam tylko nadzieję że jutro dzidziuś łaskawie nam się pokaże
reklama
Kasiulka chyba zadzwonię w pon.do położnej bo cliniki dalej nid ma, niech powtarza badanie bo już 6 tyg minęło..
Pumelova zleci a jak Tobie to nie przeszkadza to już w ogóle
Maziajka jeszcze nie mam nie pamiętam kiedy z synkiem dostałam..
Abed denerwuje się tym w sumie ale ft4 miałam w normie to trochę mnie to uspokaja. Opiekę mam dobrą.. Staram się myśleć pozytywnie j wiem, że jak skoczy to już leki dostane. Jak Kasiulce pisałam, załatwię nowe badania bo mi to spokoju nie da. Jednak nie ma co sxalec
U nas w badaniu dają normę zwykła, nie ciążowa wiec 2 podstawowych lekarzy miało to w dupie..
Pumelowa a który?? Ja rodziłam w kat.,dramat nor,alnie.. Chodziłam prywatnie do Switaly, wiesz który to?
Aaaaaa doczytałam.. Co za rzeznia raciborska.. Poszłam tam tylko z powldu switaly. Koszmar mi tam taki zafundowali, że do dziś mam koszmary po pobycie tam a chyba z 2 i pół tyg tam byłam.. Może tak mnientraktowali przez wiek, nie wiem ale rany,,
Alex ze mną rodziły dwie, obok leżały.
Misia przynajmniej coś jest jasne. Odpoczywaj i uważaj na to nieszczęsne cisnienje.
Karo współczuję.. Zrób tsh może??
Po cc mam swoją sale i dla męża łóżko na noc.
Pera pieeekne!
W sobotę jadę po materiał
Zonagraja a byłaś z tym u lekarza??
Kciuki za jutro.
Pumelova zleci a jak Tobie to nie przeszkadza to już w ogóle
Maziajka jeszcze nie mam nie pamiętam kiedy z synkiem dostałam..
Abed denerwuje się tym w sumie ale ft4 miałam w normie to trochę mnie to uspokaja. Opiekę mam dobrą.. Staram się myśleć pozytywnie j wiem, że jak skoczy to już leki dostane. Jak Kasiulce pisałam, załatwię nowe badania bo mi to spokoju nie da. Jednak nie ma co sxalec
U nas w badaniu dają normę zwykła, nie ciążowa wiec 2 podstawowych lekarzy miało to w dupie..
Pumelowa a który?? Ja rodziłam w kat.,dramat nor,alnie.. Chodziłam prywatnie do Switaly, wiesz który to?
Aaaaaa doczytałam.. Co za rzeznia raciborska.. Poszłam tam tylko z powldu switaly. Koszmar mi tam taki zafundowali, że do dziś mam koszmary po pobycie tam a chyba z 2 i pół tyg tam byłam.. Może tak mnientraktowali przez wiek, nie wiem ale rany,,
Alex ze mną rodziły dwie, obok leżały.
Misia przynajmniej coś jest jasne. Odpoczywaj i uważaj na to nieszczęsne cisnienje.
Karo współczuję.. Zrób tsh może??
Po cc mam swoją sale i dla męża łóżko na noc.
Pera pieeekne!
W sobotę jadę po materiał
Zonagraja a byłaś z tym u lekarza??
Kciuki za jutro.