reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Inka, wyglądają smakowicie :)

Pumelova, super wieści :)

Wendy gratulacje!

Paalinaa też chętnie już bym się położyła, głowa mnie boli i jakoś tak bez życia jestem. Ale muszę jeszcze po mojego W na lotnisko jechać...

reklama
Pumelova, w ostatniej ciąży miałam robione obciążenie w 22 albo 23 tc.

Wendy, zazdroszczę tak pozytywnie :-)
Też bym miała trójkę kawalerów...
Chłopaki są fajne :-)
Później będziesz ich księżniczką ;-)
Co do pomocy, to mój Mikołaja strasznie się garnie do pomocy czy to gotowanie, pieczenie, sprzątanie, prasowanie.

Maziajka, u mnie w każdej ciąży pokazywała się na przełomie 19/20 tygodnia :-)

Maziajka bron boże w Mysłowicach!!! Bylam tam rok temu na oddziale jak poronilam.. W pokoju 9 lasek, toaleta na korytarzu zasyfiona.. Okropieństwo :)
W Kato rodze, generalnie najpierw wybrałam szpital, potem lekarza i dopiero zaszlam w ciążę :D

U nas 6 lub 4 przed i pozniej 10 lub 12 po ;) ja wybrałam 4, ale jak będzie to się okaże z czasem. Idac na chorobowe, macierzyński zaczyna się na 6 tygodni przed terminem i później jest 10 tygodni po.

Alex co do języka, ja rozumiem , powiedzmy 90%, a nie powiem nic ;p Kiedyś może się przełamię ;) od 4ech lat mieszkam z holendrami, dlatego dobrze ich rozumiem, ale jakoś nie mogę przełamać bariery i zacząć mówić. Córka z "holenderskim tatą" tylko po holendersku, ze mną tylko po polsku, a jak trzeba to się po angielsku Potwór wtrąci w naszą rozmowę ;) dzięki naszym rozmowom po angielsku Maja też dużo się nauczyła,ale przyjdzie czas na przełamanie się :/ a M mówi do mnie po holendersku tylko jak go denerwuję i chce mi dać do zrozumienia,że mówi serio. W pracy tez tylko angielski i polski.

Ja już w łóżku. To był ciepły,ale ciężki dzień. Jestem zmęczona i jakaś rozżalona. Sama nie wiem o co mi chodzi :/ jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem czy on ze mną wytrzyma :p
Paalinaa to w twoim wypadku pozostaje się tylko przełamać..zacząć próbować mówić i pójdzie jak z górki.. :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

LILITH dzięki za napisanie swoich wyników :) mamy podobne i się uspokoiłam doczekam do wtorku i zobaczę co powie :) ja chodzę do dwóch lekarzy, prywatnie i żeby miec badania za darmo i tam gdzie badania za darmo to nie zwrócił uwagi na TSH

Inka do rodzinnego ta ja dłużej będę czekać niż do wtorku ;)

Pumelova powiem.Ci ze mialam tam cc 7 lat temu i.nie bylo tak zle na porodowce .Tylko 2 sale lacznie max 12 osob na caly oddzial i opieka byla super polozne mialy czas dla kazdej ...przychodzily pomagaly karmic, z sasoadka pamietam z godzine siedizialy i jej pomagaly.Ja bylam bardzo zadowolona z opieki poloznych i pediatry a to najwazniejsze kryterium dla mnie:p.Teraz tam podobno generalny remont byl.

Ewcia no ja wlasnie nie pamietam kiedy sie u mnie pojawila to juz ponad 7 lat..

010igov35ye70zfx.png

Pumelova powiem.Ci ze mialam tam cc 7 lat temu i.nie bylo tak zle na porodowce .Tylko 2 sale lacznie max 12 osob na caly oddzial i opieka byla super polozne mialy czas dla kazdej ...przychodzily pomagaly karmic, z sasoadka pamietam z godzine siedizialy i jej pomagaly.Ja bylam bardzo zadowolona z opieki poloznych i pediatry a to najwazniejsze kryterium dla mnie:p.Teraz tam podobno generalny remont byl.

Ewcia no ja wlasnie nie pamietam kiedy sie u mnie pojawila to juz ponad 7 lat..

010igov35ye70zfx.png
Cieszę się ze Ci się tam podobalo :-) bylam tam raz i zle to wspominam, ale każdy ma inne doświadczenia. Ciocia mojego męża jest neonantologiem w Katowicach i odradzila mi ten szpital wiec polegam na jej opinii ;-) a skąd Ty jesteś ze w m-cach bylas?:>

Tak czytam..w Polsce każdy porod jest na "wspolnych" salach porodowych, gdzie rodzi więcej kobiet? Każda każda słyszy? Musi to być mało komfortowe.. Tutaj zostaje przydzielony własny pokój klimatyzowany z lazienka..Ale jak musiałam zostać dwie doby po porodzie to leżałam już na sali 4 osobowej..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry