reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Inka, wyglądają smakowicie :)

Pumelova, super wieści :)

Wendy gratulacje!

Paalinaa też chętnie już bym się położyła, głowa mnie boli i jakoś tak bez życia jestem. Ale muszę jeszcze po mojego W na lotnisko jechać...

reklama
Pumelova, w ostatniej ciąży miałam robione obciążenie w 22 albo 23 tc.

Wendy, zazdroszczę tak pozytywnie :-)
Też bym miała trójkę kawalerów...
Chłopaki są fajne :-)
Później będziesz ich księżniczką ;-)
Co do pomocy, to mój Mikołaja strasznie się garnie do pomocy czy to gotowanie, pieczenie, sprzątanie, prasowanie.

Maziajka, u mnie w każdej ciąży pokazywała się na przełomie 19/20 tygodnia :-)

Maziajka bron boże w Mysłowicach!!! Bylam tam rok temu na oddziale jak poronilam.. W pokoju 9 lasek, toaleta na korytarzu zasyfiona.. Okropieństwo :)
W Kato rodze, generalnie najpierw wybrałam szpital, potem lekarza i dopiero zaszlam w ciążę :D

U nas 6 lub 4 przed i pozniej 10 lub 12 po ;) ja wybrałam 4, ale jak będzie to się okaże z czasem. Idac na chorobowe, macierzyński zaczyna się na 6 tygodni przed terminem i później jest 10 tygodni po.

Alex co do języka, ja rozumiem , powiedzmy 90%, a nie powiem nic ;p Kiedyś może się przełamię ;) od 4ech lat mieszkam z holendrami, dlatego dobrze ich rozumiem, ale jakoś nie mogę przełamać bariery i zacząć mówić. Córka z "holenderskim tatą" tylko po holendersku, ze mną tylko po polsku, a jak trzeba to się po angielsku Potwór wtrąci w naszą rozmowę ;) dzięki naszym rozmowom po angielsku Maja też dużo się nauczyła,ale przyjdzie czas na przełamanie się :/ a M mówi do mnie po holendersku tylko jak go denerwuję i chce mi dać do zrozumienia,że mówi serio. W pracy tez tylko angielski i polski.

Ja już w łóżku. To był ciepły,ale ciężki dzień. Jestem zmęczona i jakaś rozżalona. Sama nie wiem o co mi chodzi :/ jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem czy on ze mną wytrzyma :p
Paalinaa to w twoim wypadku pozostaje się tylko przełamać..zacząć próbować mówić i pójdzie jak z górki.. :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

LILITH dzięki za napisanie swoich wyników :) mamy podobne i się uspokoiłam doczekam do wtorku i zobaczę co powie :) ja chodzę do dwóch lekarzy, prywatnie i żeby miec badania za darmo i tam gdzie badania za darmo to nie zwrócił uwagi na TSH

Inka do rodzinnego ta ja dłużej będę czekać niż do wtorku ;)

Pumelova powiem.Ci ze mialam tam cc 7 lat temu i.nie bylo tak zle na porodowce .Tylko 2 sale lacznie max 12 osob na caly oddzial i opieka byla super polozne mialy czas dla kazdej ...przychodzily pomagaly karmic, z sasoadka pamietam z godzine siedizialy i jej pomagaly.Ja bylam bardzo zadowolona z opieki poloznych i pediatry a to najwazniejsze kryterium dla mnie:p.Teraz tam podobno generalny remont byl.

Ewcia no ja wlasnie nie pamietam kiedy sie u mnie pojawila to juz ponad 7 lat..

010igov35ye70zfx.png

Pumelova powiem.Ci ze mialam tam cc 7 lat temu i.nie bylo tak zle na porodowce .Tylko 2 sale lacznie max 12 osob na caly oddzial i opieka byla super polozne mialy czas dla kazdej ...przychodzily pomagaly karmic, z sasoadka pamietam z godzine siedizialy i jej pomagaly.Ja bylam bardzo zadowolona z opieki poloznych i pediatry a to najwazniejsze kryterium dla mnie:p.Teraz tam podobno generalny remont byl.

Ewcia no ja wlasnie nie pamietam kiedy sie u mnie pojawila to juz ponad 7 lat..

010igov35ye70zfx.png
Cieszę się ze Ci się tam podobalo :-) bylam tam raz i zle to wspominam, ale każdy ma inne doświadczenia. Ciocia mojego męża jest neonantologiem w Katowicach i odradzila mi ten szpital wiec polegam na jej opinii ;-) a skąd Ty jesteś ze w m-cach bylas?:>

Tak czytam..w Polsce każdy porod jest na "wspolnych" salach porodowych, gdzie rodzi więcej kobiet? Każda każda słyszy? Musi to być mało komfortowe.. Tutaj zostaje przydzielony własny pokój klimatyzowany z lazienka..Ale jak musiałam zostać dwie doby po porodzie to leżałam już na sali 4 osobowej..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry