reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka - dziękuje Kochana [emoji8] .
Okazało się, że póki co mam się polowicznie skupić na projekcie (w sensie mam podzielone etapy - na teraz tylko to co będzie potrzebne na już). Więc.. Nie mogę się powstrzymać by w ramach przerwy nie zajrzeć do Was [emoji6].
No a ta "trucizna" to niestety.. Porównanie z życia wzięte [emoji6]

Witaj Pera - pewnie, że możesz dołączyć [emoji3]. W jakim wieku masz dzieciaczki?

Bułkaasiu - kochana trzymam kciuki mocarnie za dzisiejszą wizytę [emoji110][emoji110]

Mamusia Muminka - rozkręcilas się Kochana - super [emoji3] (a jeszcze niedawno watpilas w siebie w otwartej idei forumowej [emoji14]).
Przypadek bankowy... Cóż obsługa bywa godna pozalowania, a sama istota banku wiadomo komu najbardziej służy [emoji6].
Kciukasy zacisniete [emoji5]

Ania - ja już nie będę się wypowiadać na temat przeczuc, bo u mnie to jak kulą w płot [emoji6].
Co do chrzestnych - moja J na chrzestnych ma nasze rodzeństwo (w sensie moja sis, i męża brat), ale teraz pójdziemy (o ile mężowy w końcu odpuści swoje kwestie religijne) po najbliższych i niezawodnych przyjaciołach.

Megann - a co? Fajnie byśmy się prezentowały [emoji6][emoji3][emoji23].
Dużo Was (lipcówek)na Śląsku, a i ja mogłabym dojechać [emoji6]
Strasznie mi się podobają takie zwiewne sukienki w stylu greckim bądź "rusalkowatym", nie są takie typowo ślubne i nie powodują "spiny". Świetnie przy brzuszku sprawdzają się bombki [emoji5]

Abed - zdrówka dla Synka [emoji5]

Sylver - czyli na dniach lecisz do Wrocławia?

No dobra.. I to by było na tyle.. Wracam w papiery.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
aga_k_m
Dziękuję za przywitanie :)
Mam Mateusza, który ma 5 lat i 4 miesiące i Ninę, która 15 marca skończy 3 latka, więc u nas różnica 2,5 roku i teraz będzie 3 lata i 4 miesiące między dzieciaczkami :).

Ale u Was dużo się dzieje, mam nadzieję, że się wdrożę :).
I widzę, że większość z Was jest z południa :)

Hej, witam się ledwo żywa. Dziś o 14 mam usg i stres mnie zjada. Nie mogłam zasnąć do 2 a potem budzik o 6. Czuję się totalnie wymięta, głowa pęka z nawalu myśli, ehhh...:errr:
Trzymam mocno kciuki i ja też mam przeczucie, że to chłopaki :)
Dzięki za wsyStkie kciuki!

Serce bije, wiec jest ok :)
Brzuch miękki, łożysko wyżej niz kilka tyg temu.

Ale to co przeżyłam na wizycie.... trafiłam na jakas dziwna babkę... zrobiła mi mega szybkie usg-tylko zeby podejrzeć czy serce bije. Ale zanim doszła do serca to ja widziałam ze dziecko sie kompletnie nie tusza... nie reaguje na usg (dopochwowe), nawet ona pod nosem "no ruszaj sie kochanie" i dopiero dojechała do serca i obie odetchnęliśmy.... wtedy moje dziecko ruszyło noga...
Ale te sekundy tk była jakas masakra...
przez kolejne dwa tyg bede w stresie. Dopiero po polowkowyh wyluzuje (mam nadzieje). I mam nadzieje, ze na połówkowych babka bedzie bardziej sensowna :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Najważniejsze , że serduszko bije. też zawsze na to czekam na wizytach ! jak tylko widzę bijące serce to mi od razu spada kamień z serca.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Pera- wspaniala gromadka, az zazdroszcze bo u mnie w drodze pierwsze dzieciatko, a ze sama jestem jedynaczka, to marzy mi sie wiecej dzieci.

Co do dziewczyn- fakt wiekszosc z poludnia Polski, ale sa tez dziewczyny, ktore mieszkaja za granica, sa z zachodniopomorskiego, czy jak ja- z Poznania :) a ze miejsce zamieszkania zobowiazuje to dzis sobie chyba zaserwuje pyre z gzikiem bo za mna chodzi od kilku dni ;)

niewa88może koszyk dla dziecka, do 3mc powinien straczyć. Ja też tak miałam że wracaliśmy do Polski po porodzie :) to już za chwilkę 5 lat minie ....

Naprawdę? Wow fajnie spotkać kogoś kto tak jak i ja strasznie tęskni za Polską... zresztą Babcia o Dziadek to najlepsza na świecie "instytucja", tyle ciepła, miłości i cierpliwośći niestety żadna koleżanka nie da dzieciom ;-)

A gdzie i jak długo mieszkalas tam jeśli oczywiście można wiedzieć i dlaczego zdecydowaliście się wrócić?

Koszyk...? bardzo zaciekawilas mnie...
Słyszałam o tym mojzeszowym koszyku ale głównie negatywne opinie.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Maniek07
Tak, już jest wesoło, a jak będzie jeszcze trzecie to już w ogóle ;)
Zawsze z mężem chcieliśmy mieć trójkę, aczkolwiek, po Nince przez rok byliśmy pewni, że odpuścimy trzecie, haha, tak nam dała popalić, chodzący łobuziak z niej, ale jak widać przeszło nam i wstępny plan realizujemy ;). Uwielbiam obserwować tą mają dwójkę, która super się dogaduje i świata poza sobą nie widzą :). Ale wszystko przed Tobą :). A teraz będziesz mogła skupić uwagę na tym pierwszym, później nie jest tak łatwo, bo trzeba myśleć też o starszakach :).

U mnie dzisiaj też ziemniaki w formie babki ziemniaczanej ;)

Pera- wyobrazam sobie, ze przy dwojce jest co robic, a przy kolejnym malenstwie to juz w ogole- totalny zawrot glowy. Ale potem jak juz podrosna to tylko sama radosc :) widze po moich znajomych, ze dlugo czekali z pierwszym malenstwem, bo praca, mieszkanie itp. Wszystko trzeba w miare ogarnac. Ale potem na kolejne sie szybko decydowali. Zobaczymy jak u nas bedzie i jak sobie z tym pierwszym malym szkrabem poradzimy. Czy da nam w kosc czy troche odpusci ;)

Hej dziewczyny!wow nadrobiłam zaległości !a trwało to chyba 3 dni[emoji12][emoji12]

Widze ze dzieje sie na forum i rownież witam nowe przyszłe mamuśki:)

Ja dziś miałam okropna noc ...miałam jakis straszny ból po lewej stronie w żebrach i pod nimi ...spać nie mogłam ze aż musiałam wstać i to trochę rozchodzić ...
Tez tak macie?
W sumie jest to jakis 16 tydzień i wydaje mi sie ze to chyba za wcześnie zeby dzidziuś tak harcował [emoji44] ale przyznać muszę ze to było bardzo nieprzyjemny i rwący ból ...
Ale czytałam na forum gdzieś ze dużo osób ma z tym problem ..:) takze chyba trzeba zacząć sie przyzwyczajać [emoji3]

Widze ze temat imion juz był [emoji4]
U mnie prawdopodobnie ma być dziewczynka i ostatnio bardzo spodobało mi sie imię Nela (Nelka tak słodko brzmi:) (o dziwo podoba sie tez mężowi )ale wyczytałam na forum coś o Liwii i muszę przyznać ze tez superowe !
Mi od dawna sie podoba Natasza ale mąż sie nie zgadza i coś czuje ze cieżko bedzie go przekonać bo to tez taki uparciuch jak cholera :)

Dziewczyny napiszcie coś więcej jak wyglądają połówkowe badania ..to moja druga ciąża , natomiast pierwsza tak długo dotrzymana .Dlatego jestem zielona w temacie ..
Czy te badania sa tez tak szczegółowo wyliczane jak przy prenatalnych ? I w jakim czasie sie je wykonuje?

A co do mojej wagi skoczyło mi juz 3 kg .. czy to jest ok ? Czy za mało/dużo?
ale słyszałam ze skok wagi zaczyna sie tak naprawdę od 7 miesiąca ..:) jak to u Was bywa ?

Miłego dnia kobitki !!!:) [emoji4]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Mój chce aby była Liwia jak będzie dziewczynka. Ja jakoś się nie mogę przekonać :D

Co do tęsknoty za Polską.. Strasznie tęsknię. Chciałabym wrócić, nic mnie tu nie cieszy i trzyma mnie tylko mąż, bo on nie chce wrócić.

reklama
Ola W - ja tak miałam na prenatalnych ze sie nie ruszalo, okropny stres. Potem jak bylam na usg to zjadłam cukierka w poczekalni i skakalo od razu na dopochwowym wiec sie nie stresowalam :D

Do góry