reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

No i zasnąć nie moge a mój przyszly mąż wraca o północy z pracy wiec pewnie mnie obudzi i znowu bede sie meczyc zeby zasnac ehh :o przy okazji sie pochwale ze bierzemy ślub pierwszego kwietnia :D
Lilith mam nadzieje ze poczuje bo chce wiedzieć ze jest mu dobrze :* teraz jak sie polozylam to mialam dlonie na brzuchu i znowu czułam takie dziwne cos ale to pewnie nadal jelita :D a ten clotrimazolum to łogodzi faktycznie te objawy podraznienia itp ?

Kasiulka ładna waga :D ja mam połowkowe 23 lutego to chyba tez poda wage? A 15 mam wizyte u swojego gina ale on pewnie zbada ręcznie a potem szybko rzuci okiem na dzidzie[emoji14]

Oo doczytałam ze tea rowniez poleca ta masc wiec chyba zakupie i bede smarować jak sie pojawi to dziwne coś u mnie :)

Alex_87 - wspólczuje , ja mialam tylko jeden raz ze rano sie obudzilam z takim samym bólem :o ale np drzemka wgl nie pomaga a nawet lezenie u mnie pogarsza ten ból i z lezenia sie tez to bierze takze jak zaczyna bolec to staram sie nie klasc:)

Truskawka89 - mi lekarz przepisal nystatyne w 8/9 tyg ciazy ale tylko wzielam 2 tabletki i wiecej kazal nie brac jak narazie :) takze lezy sobie w lodówce[emoji14]

Czyms mialam sie jeszcze chwalic ale skleroza wygrała wiec ide dalej próbowac spac :) miłej nocki życze :*

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję , że pytasz. Nie mogę powiedzieć
, że jest gorzej ale kaszel nie odpuszcza. w nocy raczej już rzadko mam napad ale toć to już 4 dzień antybiotyku i miałam nadzieję na lepsze efekty. Tym czasem wciąż kaszle i nic się nie odrywa. No i dlatego milczę bo leżę i staram się przesypiać kiepski stan. :*

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png
Jeszcze Tobie na szybko odpisze :D mi lekarz przepisał syrop wykrztuśny Hedelix i powiem ci ze pomaga a z kaszlem meczylam sie dlugo wiec moze warto zapytać o ten syrop w twoim przypadku ? Bo kaszel w ciąży to potrafi byc mega męczący :o ja to kaszlałam juz potem w pozycji na czworaka bo tak wszystko mnie bolało .. Zdrówka życze :*

Ja tak na szybko, bo trochę późno jest. Czytam o problemach z infekcjami i intymnymi. Dziewczyny, ja rok temu miałam nawracające, przy każdym osłabieniu organizmu, przy zmianie klimatu itp. W kwietniu wyladowałam w szpitalu na laryngologii (dla rozśmieszenia powiem Wam, że ja - protetyk słuchu, uszkodziłam sobie właśnie słuch na koncercie Dżemu ;) nieźle, co?..), i już drugiego dnia nawrót infekcji. Wpadłam w panikę, bo wiem, że bez leków będzie masakra. Tam nic mi dać nie mogli, jedynie umówili na konsultacje z ginekologiem. Ten z kolei powiedział mi, że nie może przepisać mi leków, bo... jestem pacjentką innego oddziału! Ale w tej całej groteskowej sytuacji polecił... jogurt naturalny. Nie do picia :) Do smarowania tam na dole. Daję Wam słowo honoru, po dwóch razach infekcji nie było! Poprosiłam jeszcze pielęgniarkę o strzykawkę i aplikowałam to sobie do środka (trzeba szybko uciekać do łóżka, bo wycieka). Pięknie oczyszcza! Od tamtej pory obiecałam sobie, że będe powtarzać tę kuracje co miesiąc, ale oczywiście po 1 razie dałam sobie spokój ;) Infekcji, odpukać, nie miałam do tej pory :)

Jescze raz dziękuje za miłe słowa
I rady dotyczące grzybka :) myśle ze każdej z nas sie przydadzą, choć mam nadzieje ze jednak nie. Widzę ze temat przez niektóre jest
rozpracowany :)

Megan ale wspaniały czas Cię czeka

Katanka słabe ze do Ciebie miała jakaś prentensje przecież to przedszkolanki są na miejscu i to one powinny wiedzieć co robić, a nie Ty "zdalnie". Oczywiście możesz porozmawiać z dzieckiem, ale przecież on ma tylko 3 latka i nie masz gwarancji na ile dojdzie do główki

Chybra fajnie!

Lilth taki mniejszy sredniaczek :p

Niewa zdrowka

Truskawka niech odpuści wredne choróbsko

Witam się porannie [emoji3]

Dzisiaj też nie za wiele z Wami popisze (dam Wam troszeczkę od siebie odpocząć [emoji1]).
Wczoraj po pracy spotkałam się z koleżanką, która przyjechała z Bydgoszczy (ferie ; Morela - pozdrawiam [emoji6]), przed 18:00 zabrałam się dopiero za robienie obiadu (wyszły 2 dania na dwa dni, tj.zupa wiosenna + spaghetti bolognese). Troszkę zjadłam, nadrobilam BB, w sensie przeczytałam, ale na odpisywaniu odplynelam. Stąd.. Dzisiaj o 4:30 pobudka: kąpiel, szykowanie śniadań, przygotowanie ubrania dla Jagi i dla mnie.. "Uwielbiam" takie poranki.

Megann - kochana gratuluję [emoji8][emoji8][emoji8]. Data pomimo prima aprilisa - bardzo dobrze mi się zawsze kojarzyła [emoji3].
Myślę, że na tym forum zdobyłas całą rzesze wirtualnych, brzuchatych druchen, które tylko czekają aż Ci w czymś pomóc /doradzić, itd.
Suknia /sukienka już wybrana, jakieś dodatki?

Agniesiam - witam cieplutko [emoji4]. Oprócz imienia, mamy też wspólny termin porodu [emoji6]

Pytałas o kosmetyki - ja używam balsamu z palmersa oraz hipp mama, do biustu mam Perfecte mamę, a wczoraj dostałam jeszcze z Perfecty masło zwiększające elastyczność skóry w ciąży.
W poprzedniej ciąży używałam: musteli, Perfecty, fissanu (tego najwięcej mi poszło) i..pomimo ponad 20 kg na plusie udało się uchronić skórę od rozstepow (no prawie, jak brzuch spadl pokazało się parę cienkich nitek pod pepkiem, ale są praktycznie niewidoczne. Moja mama natomiast po ciąży ze mną miała full zestaw rozstępowy (ale niczym się nie smarowala), także pielęgnacja ma spory wpływ.

Truskawka - zdrówka dla Synka! I.. Uważaj na siebie [emoji8]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Megan- slub <3 Ps moj maz na tego dni urodziny :D

Ide dzis na usg sprawdzić czy z Fasolem wszystko ok... powiem Wam ze te bole po wysiłku większym (wczoraj pakowanie rzeczy do kartonów. Ale to w sumie tylko ruszanie sie, a nie podnoszenie ciężarów) bardzo mnie martwi... i jako ze to moja pierwsza ciaza to panikuje...
Połówkowe mam 16.02. Wole isc i sprawdzić czy jest ok niz miec do siebie pretensje... chce ćwiczyć, a boje sie, ze nie bede mogła, wiec wole to tez sprawdzić.
Do tego naczytałam die strasznych rzeczy w internecie... o odklejajacym sie łożysku itp... i przez dwa tyg bym zwariowała...
Wiec ide dzis na 10:30z wydając tym samym dwa razy wiecej na badania w tym miesiącu niz zakładałam ;) ale lepiej miec pewność i spokoj ducha.
Zwłaszcza ze nie czuje ruchow... albo nie aiem,ze to one

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze Tobie na szybko odpisze :D mi lekarz przepisał syrop wykrztuśny Hedelix i powiem ci ze pomaga a z kaszlem meczylam sie dlugo wiec moze warto zapytać o ten syrop w twoim przypadku ? Bo kaszel w ciąży to potrafi byc mega męczący :o ja to kaszlałam juz potem w pozycji na czworaka bo tak wszystko mnie bolało .. Zdrówka życze :*

Megan dziękuję kochana na pewno spróbuję ten syrop bo już brak mi nadziei. Masz rację boli mnie wszytko od kaszlu nawet podbrzusze.

Gratuluję zamążpójścia :) cudny czas przed Tobą. Przygotowania do ślubu, w kwietniu ślub, przygotowania do porodu i Twoje maleństwo z Wami. Cud miód Malinka :)
Witam się porannie [emoji3]

Dzisiaj też nie za wiele z Wami popisze (dam Wam troszeczkę od siebie odpocząć [emoji1]).
Wczoraj po pracy spotkałam się z koleżanką, która przyjechała z Bydgoszczy (ferie ; Morela - pozdrawiam [emoji6]), przed 18:00 zabrałam się dopiero za robienie obiadu (wyszły 2 dania na dwa dni, tj.zupa wiosenna + spaghetti bolognese). Troszkę zjadłam, nadrobilam BB, w sensie przeczytałam, ale na odpisywaniu odplynelam. Stąd.. Dzisiaj o 4:30 pobudka: kąpiel, szykowanie śniadań, przygotowanie ubrania dla Jagi i dla mnie.. "Uwielbiam" takie poranki.

Megann - kochana gratuluję [emoji8][emoji8][emoji8]. Data pomimo prima aprilisa - bardzo dobrze mi się zawsze kojarzyła [emoji3].
Myślę, że na tym forum zdobyłas całą rzesze wirtualnych, brzuchatych druchen, które tylko czekają aż Ci w czymś pomóc /doradzić, itd.
Suknia /sukienka już wybrana, jakieś dodatki?

Agniesiam - witam cieplutko [emoji4]. Oprócz imienia, mamy też wspólny termin porodu [emoji6]

Pytałas o kosmetyki - ja używam balsamu z palmersa oraz hipp mama, do biustu mam Perfecte mamę, a wczoraj dostałam jeszcze z Perfecty masło zwiększające elastyczność skóry w ciąży.
W poprzedniej ciąży używałam: musteli, Perfecty, fissanu (tego najwięcej mi poszło) i..pomimo ponad 20 kg na plusie udało się uchronić skórę od rozstepow (no prawie, jak brzuch spadl pokazało się parę cienkich nitek pod pepkiem, ale są praktycznie niewidoczne. Moja mama natomiast po ciąży ze mną miała full zestaw rozstępowy (ale niczym się nie smarowala), także pielęgnacja ma spory wpływ.

Truskawka - zdrówka dla Synka! I.. Uważaj na siebie [emoji8]

:* :* wiem coś na temat ferii w bydgoszczy:/ Lena ma odwołane wszystkie zajęcia dodatkowe przez co jest zdecydowanie za bardzo energiczna w domu :D
Megan- slub <3 Ps moj maz na tego dni urodziny :D

Ide dzis na usg sprawdzić czy z Fasolem wszystko ok... powiem Wam ze te bole po wysiłku większym (wczoraj pakowanie rzeczy do kartonów. Ale to w sumie tylko ruszanie sie, a nie podnoszenie ciężarów) bardzo mnie martwi... i jako ze to moja pierwsza ciaza to panikuje...
Połówkowe mam 16.02. Wole isc i sprawdzić czy jest ok niz miec do siebie pretensje... chce ćwiczyć, a boje sie, ze nie bede mogła, wiec wole to tez sprawdzić.
Do tego naczytałam die strasznych rzeczy w internecie... o odklejajacym sie łożysku itp... i przez dwa tyg bym zwariowała...
Wiec ide dzis na 10:30z wydając tym samym dwa razy wiecej na badania w tym miesiącu niz zakładałam ;) ale lepiej miec pewność i spokoj ducha.
Zwłaszcza ze nie czuje ruchow... albo nie aiem,ze to one

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Powodzenia na wizycie. Czekamy na info :)

Dziewczyny nie chce zapeszać ale.. lepiej się czuję :):):)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Ola W - trzymam kciuki za wizytę! Niepewność jest jak trucizna.. Więc warto wszystko sprawdzić [emoji5].

Morela - ciii... [emoji110][emoji110].
Niech już będzie tylko lepiej [emoji3]

Do góry