Z Waszymi wpisami to jest jak z gotującym się mlekiem, siedzisz przy kompie nic się nie dzieje a na moment człowiek odejdzie to nagle wysyp taki postów, że ciężko nadrobić
i w odróżnieniu do mleka, które wykipiało to nic tylko się cieszyć, że taka żywa dyskusja
Alex_87 i dziewczyny z Irlandii - bardzo Wam współczuję, że musicie się tak namęczyć za granicą. Mam nadzieje, że jak przyjedzie do PL to wszystkie te badania itd. nadrobicie i sobie odpoczniecie
Curran_twins - Witam koleżankę Częstochowiankę !! Ja również jestem z Częstochowy
Przygodę miałaś naprawdę stresującą, ale ważne, że skończyła się dobrze i w sumie z happy endem bo przynajmniej wiesz, że trzeba się szykować na dwójkę a nie na jedno dziecko. Dodatkowo trafiłaś do bardzo dobrego lekarza także serdecznie pozdrawiam !!
Lilith, Maziajka i Kasiulka! - na zgagę to jedyne co można brać z farmaceutyków w ciąży to Rennie, Manti i inne zostały przez mojego ginekologa absolutnie zakazane. Inne metody to wyższe układanie poduszki do spania, picie mleka, śmietany i jogurtów naturalnych (bezsmakowych) i jak czujecie, że Wam się nasila to leżcie na lewym boku bo wtedy ten kwas w żołądku tak się układa, że ma nieco gorsze dojście do przełyku
A z tymi mdłościami to mam to samo nie wiadomo, dlaczego jeszcze na tym etapie się utrzymuje.... taka NASZA uroda....
tea80 - z tymi zmianami na twarzy, ramionach itd. to niestety w większości zaburzenia hormonalne i nie mamy na to wpływu. Wcześniej takich problemów nie miałam a teraz wystarczy jedna zmiana na policzku i 1/4 policzka zajęta....
abed - naprawdę współczuję takich przeżyć. Pęknięty jajowód - poważna sprawa
Nie miej złych przezczuć tylko bądź pozytywnie nastawiona bo dziecko odczuwa każde Twoje zmiany nastroju, dlatego dla niego nie myśl o TAKICH rzeczach !! Jak to się mówi : "Sen mara, Bóg wiara"
AAggAA88 - jakoś tak z tym jedzenie skojrzyło mi się powiedzonko : najpierw masa POTEM... masa
Właśnie też tak myślę bo tak samo jak kosmetyki z Wit. A nie są zalecane dla kobiet w ciąży a np. Mustela na rozstępy ma ją w składzie to lekarz mi powiedział ze jak jest z przeznaczeniem dla kobiet w ciąży to nie szkodzi bo jest z atestem.
W Bio Oil też jest wit. A - jest przeznaczony dla kobiet w ciąży (nawet na opakowaniu tak jest napisane), ale jak się wczyta człowiek w ulotkę to widzimy napis : "zaleca się stosowanie olejku od 2 trymestru ciąży"
Także zawsze trzeba uważać na to co się używa bo nie wiadomo co dodają i w jakich ilościach.... ale nei popadać w paranoję.