reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

@aim @ewella90 nie wiem, tak przeczytałam, nie posiadam wiedzy medycznej. jest pierwszym składnikiem na liście więc w moim mniemaniu jest go tam raczej dużo. czytałam blog srokao i ona tam tak napisała, no to go nie używam :D

napisała tak:
9. Olej sojowy i jego pochodne
Glycine Soja (Soybean) Oil

UWAGA! Olej sojowy – ogranicz. Na razie doniesienia odnośnie do jego działania są sprzeczne, dlatego warto dmuchać na zimne, ale nie przesadzać. Doniesienia te mówią o zaburzaniu gospodarki hormonalnej.

więc nie zaleca się stosowania go - ja nigdzie nie napisałam że jest śmiertelnie groźny, prawda? tylko że czytałam że nie powinno sie go stosować :) a nie że nie można..

reklama
Niech każdy robi co uważa ja myślę że troszkę dystansu jest przydatne :) nie bałabym się raz dziennie użyć takiego kosmetyku na część ciała że to jest nadmiar który ma szkodzić :)

Tea ja mam takie od początku ciąży. Takie chyba uroki tego stanu.
Myślę że to samo co oleju sojowego tyczy się pewnie tuńczyka. Nie powinno się jeść drapieżnych ryb morskich ze względu na rtęć, ale to dotyczy głównie kobiet których ryby morskie są głównym składnikiem pożywienia. Takim jak my kilka tuńczyow w ciąży nie zaszkodzi.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Abed w każdej ciąży robiłam tu 4d a w starszekpj ciąży HD.
Warto zrobić :) piękna pamiątka.
Co do płci na prenatalnym w 12 sama zauważyłam, że będzie dziewczynka.
Na prywatnym 3d w 15tc płeć potwierdzili, w 16 również widziałam pannice.
Za tydzień mam prenatalne ale tylko mogą potwierdzić :)

Poprzednie ciążę w 15tc potwierdzone plcie poprawnie.
Córa w pl w 16tc.

Kasiulka widzisz a każdy działa inaczej hihi

Truskawka zazdraszczam kochana. Wypoczywaj i ciesz się póki można :p

Alex zrób lekki peeling i może kup Palmersa?? Uwielbiam, działa super. Może weleda?? Taka fajna jest z olejkiem, Lubie te kosmetyki i dzieci, które są alergiczne.

Pumelova tez czytałam ta stronkę :)

Pokój praaawie skończony. Półkę na ciuchy dla cory musze kupić, ozdoby jakieś lampki pierdolki i gotowe :)
Ale nie zdarzylam poprasowac :( wiec jutro..

Truskawka - co do chorób zakaźnych - boję się, bo żadnej nie miałam. Aim ostatnio troszkę mnie pocieszala, że największe zagrożenie stwarzają w 1 trymestrze. Trzymam jednak kciuki aby Was ta ospa pominela.

Co do ceramiki - niestety jest bardzo droga, i skandal, że dla mieszkańców nie na żadnych zniżek. Nie mniej funkcjonują kiermasze przyzakladowe, na których można cuda zakupić za mniejszą cenę.
Osobiście bardzo lubię fabrykę naczyń kamionkowych "manufaktura", ceramika "wiza", ceramika "tyrcz", są napewno konkurencyjne cenowo dla słynnych zakładów ceramicznych "Bolesławiec" i ceramiki artystycznej [emoji6].
Co do "manufaktury" mój promotor z mgr-ki dostał ode mnie i koleżanki zestaw deserowy 24 elementowy za 220 zł. Także zachęcam do lookniecia na ich stronę [emoji6]. Do Krakowa często jeździmy, więc mogę podrzucić [emoji5]

Ja i młoda robimy sobie same swoje małe dzieła ceramiczne, baa czasami nawet stempelkujemy [emoji23] (stąd, rozumiem dlaczego to aż tyle kosztuje).
Takie na szybko nasze wyroby (tylko te mam w telefonie [emoji6], czerwone cudo mojej córy - robiła je jak miała 6 lat)

Zobacz załącznik 793109
Zobacz załącznik 793110

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Agaaaa, piękne te Wasze dzieła!!! Ty to jednak zdolna bestia jesteś :)

Z Waszymi wpisami to jest jak z gotującym się mlekiem, siedzisz przy kompie nic się nie dzieje a na moment człowiek odejdzie to nagle wysyp taki postów, że ciężko nadrobić :) i w odróżnieniu do mleka, które wykipiało to nic tylko się cieszyć, że taka żywa dyskusja :)

Alex_87 i dziewczyny z Irlandii - bardzo Wam współczuję, że musicie się tak namęczyć za granicą. Mam nadzieje, że jak przyjedzie do PL to wszystkie te badania itd. nadrobicie i sobie odpoczniecie

Curran_twins - Witam koleżankę Częstochowiankę !! Ja również jestem z Częstochowy :)
Przygodę miałaś naprawdę stresującą, ale ważne, że skończyła się dobrze i w sumie z happy endem bo przynajmniej wiesz, że trzeba się szykować na dwójkę a nie na jedno dziecko. Dodatkowo trafiłaś do bardzo dobrego lekarza także serdecznie pozdrawiam !!

Lilith, Maziajka i Kasiulka! - na zgagę to jedyne co można brać z farmaceutyków w ciąży to Rennie, Manti i inne zostały przez mojego ginekologa absolutnie zakazane. Inne metody to wyższe układanie poduszki do spania, picie mleka, śmietany i jogurtów naturalnych (bezsmakowych) i jak czujecie, że Wam się nasila to leżcie na lewym boku bo wtedy ten kwas w żołądku tak się układa, że ma nieco gorsze dojście do przełyku :)
A z tymi mdłościami to mam to samo nie wiadomo, dlaczego jeszcze na tym etapie się utrzymuje.... taka NASZA uroda.... :(

tea80 - z tymi zmianami na twarzy, ramionach itd. to niestety w większości zaburzenia hormonalne i nie mamy na to wpływu. Wcześniej takich problemów nie miałam a teraz wystarczy jedna zmiana na policzku i 1/4 policzka zajęta....

abed - naprawdę współczuję takich przeżyć. Pęknięty jajowód - poważna sprawa :( Nie miej złych przezczuć tylko bądź pozytywnie nastawiona bo dziecko odczuwa każde Twoje zmiany nastroju, dlatego dla niego nie myśl o TAKICH rzeczach !! Jak to się mówi : "Sen mara, Bóg wiara"

AAggAA88 - jakoś tak z tym jedzenie skojrzyło mi się powiedzonko : najpierw masa POTEM... masa :)

Właśnie też tak myślę bo tak samo jak kosmetyki z Wit. A nie są zalecane dla kobiet w ciąży a np. Mustela na rozstępy ma ją w składzie to lekarz mi powiedział ze jak jest z przeznaczeniem dla kobiet w ciąży to nie szkodzi bo jest z atestem.
W Bio Oil też jest wit. A - jest przeznaczony dla kobiet w ciąży (nawet na opakowaniu tak jest napisane), ale jak się wczyta człowiek w ulotkę to widzimy napis : "zaleca się stosowanie olejku od 2 trymestru ciąży"

Także zawsze trzeba uważać na to co się używa bo nie wiadomo co dodają i w jakich ilościach.... ale nei popadać w paranoję.

Też mam problem z suchą skóra. Staram się smarować balsamami codziennie. Nie kupuję przeznaczonych dla kobiet w ciąży bo mam 10 smarowideł w domu. Najwięcej z Avon bo jestem konsultantką i często dostaję gratisy. Jestem zadowolona z oliwki Johnson w żelu o zapachu kwiatowym. Tylko wiadomo jest tłusta i ciężko się wchłania i nie wiem czy Wam podpasuje.

reklama
Dobry wieczór!
Dziewczyny ja jestem z okolic Kielc! ;-) ;)
Dziś zabiegany dzień, ostatnio codziennie z synusiem chodzimy na sanki, dziś posprzątałam, zostawiliśmy malucha u rodziców i pojeździliśmy po zakupach i skoczyliśmy na reszcie do nowo otwartej restauracji kolegi, super jedzenie, fajni ludzie, mam nadzieję, że im się powiedzie, bo to bardzo życzliwy człowiek.
Jutro pewnie też jakiś spacer, a w pon wizyta u ginki i w pracy oraz w poradni alergologicznej.
Mnie dziewczyny od jakiegoś czasu całe ciało swędzi, w nocy się wiercę jak głupia i też jakieś dziwne syfki mi wychodzą. Jestem w 15 tyg, +1 kg na wadze, robiłam wczoraj mocz i białka już nie było :blink: A smaruję się Palmersem, uwielbiam!

Do góry