reklama
Aaa u nas dziś chińczyk haha.
Za to zamiast szarlotki rożki z ciasta francuskiego z jabłkiem, mniej roboty i większą ochota u dzieci.
Maziajka o kuchni zapomniałam.. Kiedy mają ja w końcu montować? Pisałaś ostatnio, że już gotowa. Serniczek zrobisz później
Pamiętaj, że ja w tej ciąży ekstra się cUlam wiec te mdłości teraz to dramat..
Misia basenik fajna sprawa, już wieki nie bykam i co roku sobie obiecuje.. I na tym się kończy
Tez mam dziś prasowanie na głowie
Kasiulka mam zgage od pczatku ciąży, jak w każdej zresztą. Ale teraz tak pali, że nic nie pomaga.. Znowu. Mam taki syropek specjalny i działa na 10 minut..
Za to zamiast szarlotki rożki z ciasta francuskiego z jabłkiem, mniej roboty i większą ochota u dzieci.
Maziajka o kuchni zapomniałam.. Kiedy mają ja w końcu montować? Pisałaś ostatnio, że już gotowa. Serniczek zrobisz później
Pamiętaj, że ja w tej ciąży ekstra się cUlam wiec te mdłości teraz to dramat..
Misia basenik fajna sprawa, już wieki nie bykam i co roku sobie obiecuje.. I na tym się kończy
Tez mam dziś prasowanie na głowie
Kasiulka mam zgage od pczatku ciąży, jak w każdej zresztą. Ale teraz tak pali, że nic nie pomaga.. Znowu. Mam taki syropek specjalny i działa na 10 minut..
Alex_87
Fanka BB :)
Mmm zjadlabym takiego polskiego gofra..może uda mi się to pod koniec lutego..Aim to jeszcze nie wszystko. Teraz czekam na gofra
Ale potem czeka mnie prasowanie i sprzątanie.
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Smacznego
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Misia zazdroszcze gofra ja uwielbam z bita smietana i owocami.!
Lilith tak kuchnia gotowa z tym ze jeszcze malowanie czeka i panele/ kafelki takze potrwa jeszcze z tydzien pewnie za nim zamontuja.
Mnie mdlosci od poczatku mecza powinnam sie chyba przyzywczaic ale po 2 tyg spokoju mialam nadzieje ze juz na dobre sie z nimi pozegnalam...
Lilith tak kuchnia gotowa z tym ze jeszcze malowanie czeka i panele/ kafelki takze potrwa jeszcze z tydzien pewnie za nim zamontuja.
Mnie mdlosci od poczatku mecza powinnam sie chyba przyzywczaic ale po 2 tyg spokoju mialam nadzieje ze juz na dobre sie z nimi pozegnalam...
Czesc w poludnie
Moi pojechali na Kurs plywania i mialam tylko poodkurzac ale nieumialam usiedziec i przelecialam jeszcze podlogi bo od poniedzialku Do pracy wiec niebedzie czasu.
Witam nowe mamuski i mame blizniakow.ale sie musieliscie strachu najesc
Alex ja mieszkam w niemczech i tutaj tez niepodawaja luteiny czy cos takiego w pierwszych tyg na podtrzymanie ale opieka od samego poczatku mega.wszystko za darmo. Usg na poczatku Co dwa tyg Potem Co 4 tyg no chyba sie sie cos dzieje to zawsze mozna podjechac. Ja trafilam tutaj na mega lekarza i moglabym z nim za mieszkac
Lilith uwazaj na siebie.my chvemy po naszej imprezie 30 stkowej w koncu zabrac sie za pokoj malej. Ma rozowy chce niebieski wiec zobaczymy
Zrobilyscie smaka na gofra
U nas dzisiej pieknie sloneczko swieci ale mroznie jest ale zaraz czlowiek inaczej nastawiony jak widzi sloneczko
Ja o 18 dzisiaj ruszam na wypad z kolezankami. Fajnie miec Sobote wolna ale to chyba moja ostatnia Wolna Do konca marca no chyba ze dostane tez zakaz wykonywania zawodu.
Moi pojechali na Kurs plywania i mialam tylko poodkurzac ale nieumialam usiedziec i przelecialam jeszcze podlogi bo od poniedzialku Do pracy wiec niebedzie czasu.
Witam nowe mamuski i mame blizniakow.ale sie musieliscie strachu najesc
Alex ja mieszkam w niemczech i tutaj tez niepodawaja luteiny czy cos takiego w pierwszych tyg na podtrzymanie ale opieka od samego poczatku mega.wszystko za darmo. Usg na poczatku Co dwa tyg Potem Co 4 tyg no chyba sie sie cos dzieje to zawsze mozna podjechac. Ja trafilam tutaj na mega lekarza i moglabym z nim za mieszkac
Lilith uwazaj na siebie.my chvemy po naszej imprezie 30 stkowej w koncu zabrac sie za pokoj malej. Ma rozowy chce niebieski wiec zobaczymy
Zrobilyscie smaka na gofra
U nas dzisiej pieknie sloneczko swieci ale mroznie jest ale zaraz czlowiek inaczej nastawiony jak widzi sloneczko
Ja o 18 dzisiaj ruszam na wypad z kolezankami. Fajnie miec Sobote wolna ale to chyba moja ostatnia Wolna Do konca marca no chyba ze dostane tez zakaz wykonywania zawodu.
Inka1985
Fanka BB :)
Na zgagę polecam szklankę mleka. U mnie zawsze pomagaOojj ja tez "czekam" na zgagę. Coś strasznego jak mnie meczyla, nawet w porodzie. Mnie tylko renni pomaga
Niewiem czy znacie mamaginkelog.ja lubie ja na Facebooku czytac i dzisiaj wlasnie miala wyklad o przedwczesnym porodzie i o neiwydolnosci szyjki macicy gdyby ktoras zainteresowalo
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=736543553171574&id=646192435540020
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=736543553171574&id=646192435540020
reklama
Witaj Beata [emoji5]Witam
Nie mogłam się zebrać żeby tutaj coś napisać
Tyle tutaj wątków do czytania, tyle wątków w których mogłabym zacząć pisać, ale znalazłam ten, więc piszę tutaj
To, że będę lipcową mamą dowiedziałam się pod koniec listopada, a to że będę mamą bliźniaków dopiero 2 dni temu... A czemu tak? Ach, bo mieszkam w Irlandii i tutaj jakoś wszytko na opak. Jest to moja pierwsza ciąża więc nie bardzo wiedziałam jak i gdzie, od czego zacząć, więc poszłam do lekarza pierwszego kontaktu, bo tak mi kazali Lekarz zbadał, zmierzył ciśnienie, potwierdził, że jestem w ciąży i powiedział, że wyśle dokumenty do szpitala i mam czekać aż owy szpital zadzwoni. No ale w między czasie wyjechałam na urlop do Polski.... Wszystko było ładnie i pięknie, aż tu nagle facet nie zatrzymał się na STOPIE i przywalił we mnie całym pędem.... I tu się wszystko zaczęło... Wylądowałam na obserwacji w szpitalu w Częstochowie, bo stąd pochodzę. Ja na drugim piętrze na położnictwie, mój chłopak na 6 na chirurgii ogólnej...
Wysłali mnie na badania i usg...
Podczas usg jamy brzusznej u radiologa...
- ach, czy pani wie, że jest pani w ciąży?
- tak, wiem...
- no, to tu bije serduszko...
- pociekły mi łzy szczęścia
- oo-oo a tu jest drugie serduszko - mówi pani radiolog.
jest pani w ciąży bliźniaczej, wiedziała pani?
- Moje oczy wyszły z orbit bo przecież jak to możliwe, że bliźniaki
Zaczęłam się śmiać bo przez kilka tygodni żartowaliśmy o tym, co by było jak by były bliźniaki
Moje szczęście się skończyło gdy wysłali mnie na badania usg do ginekologa...
Jeździła mi bo brzuchu dobre 15 min... nie mówiąc nic... z bardzo poważną miną...
Wiedziałam, że coś jest nie tak ...
W końcu powiedziała - Nie widzę, przegrody, nie mogę jej znaleźć...
To ciąża jednoowodniowa, jednokosmówkowa... najwyższego ryzyka...
Nie wiedziałam, co to jest i dlaczego tak się stało...
Nie spałam całą noc, martwiłam się, czytałam... dlatego własnie trafiłam do was.
Na drugi dzień zadzwoniła moja mama i mówi, że zaraz po wypisie mam wizytę w prywatnej klinice...
Doktor Bińczyk przyjął mnie bez kolejki, powiedziałam mu co jest grane...
Spojrzał na mnie i spytał: a kto powiedział pani takie straszne wieści bez 100% pewności? Mówię, że w szpitalu...że małe szanse na powodzenie...
Po 30 sekundach badania znalazł przegrodę, powiedział, że wszystko dobrze, dzieciaczki szaleją i nie ma się co martwić
Kamień z serca.
Oto moja krótka historia
Pozdrawiam
Beata
Gratuluję bliźniaków - super [emoji3]
Ojjj... dozowane miałaś od listopada wszystkie emocje ciążowe - choć ostatnich to Ci szczerze współczuję. Dobrze, ze historia szpitalna znalazła pozytywny finał w klinice, i oby tak dalej [emoji3]
To mnie pocieszylas tą "inhalacja" :-(U mnie normy smogowe przekroczone 650% więc tylko się wkurzam bo nie mogę skorzystać ze słonka
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom