reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej:) tez miałam zryte sny ale nic o dzieciach. Raz mi się snilo ze szukalam dzieci po szufladach :/

Zauwazylam cos dziwnego:D jak leze całkiem płasko na plecach to mam większy brzuch z lewej strony (wiem ze moja fasolka mieszka z lewej strony macicy), tez tak macie? Mam ewidentnie górkę na lewo od pępka :D mam nadzieje ze tak nie zostanie, wystarczy ze mam cycki nierówne:D

reklama
Morela - zdrówka!
Mi *spam* do ssania
pomógł.

Mamusia Muminka - bardzo rzadko dopadaja mnie teraz mdłości (czasami z rana.. Ale to już sporadyczne akcje).
Z piciem najwięcej pije w pracy, ew.w domu do godz. 16:00.. Później już zwalniam. Ale mimo wszystko staram sie nawadniac.
Z zaparciami - to jabłka, śliwki, czasami łyżeczka oliwy/oleju (nie wyprobowalam osobiście, ale jest to sposób stosowany w mojej rodzinie), ja lubię przygotować sobie przed snem, ew.z samego rana miksture z przegotowanej wody i miodu - nie dość, że wspomaga układ trawienny i pomaga przy wyproznianiu, to jeszcze zatrzymuje mdłości.

Mafu - sporo tych zjazdów Ci zostało :-(.
A jak się czujesz na nich? Egzaminy nie potęgują jakis dodatkowych bóli?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

To najważniejsze!

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

A ja dziewczyny zawalone gardło mam. Oprócz wody z solą chyba nic innego nie możemy nie ?

Szałwia, rumianek do płukania gardła.
Do ssania są jeszcze fajne pastylki z *spam* gardło - z maliną i propolisem. Mnie pomogły gdy miałam stany zapalne gardła. Tylko trzeba uważać jak ktoś jest uczulony na miód i pochodne wosku pszczelego.

Hejka

Aha gratki:-)

Karo dobrze ze to sprawdzilas i wszystko ok!

Dziewczyny a ja mam pytanie wlasnie odnosnie stawiania macicy czy po orgazmie Wam sie tak stawia ja dzisiaj az sie wystraszylam tak mi stwardnialo wszystko ...nie wiem czy to normalne niby w necie pisze ze tak ale jak u Was boje sie ze bede miec traume i moj umrze z braku seksu:D

Z tym szybkowarem super sprawa!! Jestem w szoku!!

010igov35ye70zfx.png

Dziewczyny a ja mam pytanie wlasnie odnosnie stawiania macicy czy po orgazmie Wam sie tak stawia ja dzisiaj az sie wystraszylam tak mi stwardnialo wszystko ...nie wiem czy to normalne niby w necie pisze ze tak ale jak u Was boje sie ze bede miec traume i moj umrze z braku seksu:D

Jeżeli uczucie stawiania się mija w przeciągu kilku godzin to nie ma obaw do niepokoju. Po orgzamie dochodzi do skurczów macicy, które miałyby ułatwić proces dostania się plemników do komórki jajowej i ułatwić proces zapłodnienia - co już w Naszym przypadku rychło w czas :)

Mamusia muminka dzieki no przeszli mi jakos po 10 min ..kurde ze tez ciaza nie moze byc bezproblemowa tylko ciagle trzeba sie martwic:p

Nie pamietam jak to bylo w 1 ciazy... wiem ze mi sie stawiala ale kiedy i po czym to nie wiem..

010igov35ye70zfx.png

reklama
Aim - spokojnie [emoji6] jeszcze się pokaże [emoji5]. Cieszę się, że wszystko w porządku [emoji3]

Maziajka - w sprawach seksu to my teraz nie pogadamy [emoji1]. Ja jestem z tych "czasochłonnych" nad którymi trzeba odpowiednio popracować, a w ciąży to i słabą mam ochotę i się boję, i w ogóle..

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry