reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Siema! Ja dziewczyny raz na 2-3 dni piszę gdyż nie mam więcej czasu , ja nie mam dobrych wspomnień zw z zamkniętym wątkiem, dochodziło tam do szydzenia z innych i z ich zdj, grupa październikówek2015 się przez to rozpadła, tez radziła bym poczekać do połowy, pamiętam, że wtedy się forum bardziej ruszyło, jak chcecie.
A z innej beki ja jestem dopiero w 12 tyg, a tu niektórym już18 tydz leci i zastanawiam się w ogóle czy ja czasem bardziej do sierpnia nie pasuję :-p
Dzisiaj mam usg 12 tyg więc mam nadzieję, że w końcu się czegoś konkretnego dowiem.
Co do śluzu mam go w sumie sporo, ale podobno jest to normalne.
Dbanie o siebie. Używam olejka Palmers tak jak w poprzedniej ciąży i jestem zadowolona, rozstępy mam, ale bardziej od szybkiego utycia ok 4 lat temu. Wtedy schudłam 20 kg i zaczęłam ostro ćw, robię to do teraz , z tymże teraz z Angeliką Pióro, już lepiej się czuję więc robię 15-30 min dziennie i dobrze mi z tym :-) :)
Wyjazd raczej nie będzie wchodził w grę, chyba że na wiosnę tylko z mężem.
Imiona chcemy Leoś lub Laura:happy2:
Tak nawiasem mówiąc już bardzo mi tęskno do wiosny i lata , na prawdę , coraz częściej jestem zdołowana.

reklama
Dziewczyny a jak to jest z tym dotykaniem brzucha? To moj pierwszy ciążowy brzuch wiec i doświadczenie nikle. Ostatnio odwiedzila mnie przyjaciółka i mówi ooo tobie się już brzuszek robi i hyc mnie za niego! Kurczę nie wyobrażam sobie takich sytuacji, jest to dla mnie tak mega niekomfortowe jak mnie ktos tak dotyka. Wam to nie przeszkadza? Mam nadzieje ze tylko ona tak będzie robić :D

Ja mam 15+4 i juz od 2tyg jestem umówiona na prenatalne bo do tej babki trudno o termin. Mam 21.02

A co do imion podoba mi się tylko Laura <3 od samego początku, niezmiennie, wiec może tak zostanie jesli będzie dziewczynka:) o ile moj chop się zgodzi

My właśnie z mężem mamy wybrane imię Laura jeśli okaże się dziewczynka :) Podobało mi się to imię jeszcze zanim zaszłam w ciąże i zawsze mówiłam że jak będzie córka to Laurka :p
Na syna jeszcze nie możemy się zdecydować ale myślimy o Adasiu , Leosiu ewentualnie Feliksie :)

Mnie też jedną znajoma głaszcze po brzuchu za każdym razem jak mnie widzi [emoji53]ja to w ogóle jestem z tych osób, które cenią sobie swoją prywatną przestrzeń i strasznie mnie to dziwi i irytuje

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się jeszcze to nie zdarzyło żeby ktoś chciał mnie dotknąć ale myślę że jak ktoś się za to zabierze to po prostu powiem grzecznie z uśmiechem że skoro nie pozwalałam się dotykać każdemu przed ciążą to i w ciąży macania sobie nie życzę i rączki przy sobie ;) trzeba mówić takie rzeczy a nie siedzieć cicho i tylko źle się czuć że ktoś coś robi z naszym ciałem bez pozwolenia. A jakby bez ciąży ktoś was zaczął obmacywać to też byście nie reagowały? Trzeba się szanować jeżeli wam to przeszkadza to mówić o tym tym osobom.

Monti rozumiem Cię doskonale:D

Aim - nie zdążyłam, ona to zrobiła tak niespodziewanie :o teraz juz będę bardziej pilnować mojej przestrzeni, bo właśnie sobie tego nie życzę, bylam w szoku :D a jak już bylo po to jakoś nic nie powiedziałam bo to moja najlepsza przyjaciółka.. Dziwne to :)

Helo porannie.
Dopiero Co opuscilam moje lozeczko i zajadam sniadanko.
Mala poleciala Do przedszkola pochwalic sie krotkimi wlosakami. Przesylam wam Troche niemieckiego sloneczka bo od rana swieci[emoji6]

Trzymam kciuki za wizytujace

Mnie w pracy wszyscy obmacuja.nie Jakos bezczelnie ale leciutkie dotkniecie jest.mi to akurat nieprzeszkadza ale wiadomo kazdy mA inne odczucia

f2w3flw15r2h1ssa.png

Pumelova, Monti - ja też nie trawie tego głaskania. A ostatnio spotkałam w szkole starą znajoma. Obie przyszłysmy po dzieci, i tyle dobrze, że było po 15:00 (w sensie - mniejszy tłok). Bo zaczęła się dopytywac co nowego u mnie, czy coś się przypadkiem nie zmieniło, itd..zaraz też zapytała mnie czy przypadkiem nie jestem w ciąży.. Gdy potwierdzilam, to po chwili zaczęła piszczec, a zaraz po tym zanurkowala mi na wysokość kolan i wcisla łapy pod moją długą kurtkę/płaszcz i zaczęła gladzic brzuszek.. Bez kitu żenada na całego.. To wszystko zrobiła mi na stojaco - centralnie na środku korytarza. Inna znajoma była świadkiem całego zdarzenia (siedziała z 10 m dalej) i tylko cichutko powiedziała, że gratuluję.
Byłam w totalnym szoku - mam nadzieję, że w przyszłości uda mi się szybciej zareagować i zabronić tego typu "czulosciom".

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Olokolo ja tj.Pumelova mam bardzo ostroznego lekarza. I ja tez wole byc ostrozna. Co prawda lezec nie musze caly czas ale zbyt aktywna tez nie bardzo.

Pojechalam dzis po wynik pappy i poradnia zamknieta z powodu choroby. Dopiero w poniedz.moge odebrzc wynik.

Jeszcze mi sie nie zdarzylo i mam nadzieje nie zdarzy zeby mnie ktos po brzuchu macal.
xnw43e3k256g9p2p.png

Do góry