reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Czesc wieczornie

Truskawka najpierw tobie gratuluje super wynikow i dziewczynki

Megan i Aga rowniez wam wizyt

My wrocilysmy o 19 od fryzjera. Mala Mi zasnela juz w aucie wiec musialam klocka przetransportowac Do domu rozebrac, i kurcze zaczelo mnie ciagnac w pachwinach wiec sie polozylam i obudzilam teraz. Troche jeszcze ciagnie,zobaczymy Do Jutra. Farba bez amoniaku a super kolor wyszedl.mala zadowolona bo mA krotsze wlosy tak Do uszka.

Co Do imprezy to mamy sale wynajeta. Mieso zamawiam a ciasta i Salatki porozdzielam i reszta ja.zrobilam liste to normalnie o mega duzo rzeczach musze jeszcze pamietac.

Maziajka My dla chlopczyka tez mamy Henry i Eryk ale dla dziewczynki niemamy pomyslu narazie
A Co Do mleka to ja z mala pilam litrami mleko.codziennie z platkami to byl mus i najlepiej dwa razy dziennie i jest dziewczynka.mala nielubi mleka, sera i takich rzeczy mlekowych wiec chyba ja opojilam tym mlekiem w ciazy[emoji6]

f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
Maniek ja miałam rożek, ale ja lubię dziecko brać bez otulaczy, rożków itd. Śpiworki używałam Hmm myśle, ze od 2mca do 8 przy pierwszym nawet dłużej. W tych otulaczach na zamek wg mojego brata, który jest ortopeda zle układają sie stawy biodrowe.

Megan super ze jest ok

Truskawka ufff, dziewczyneczka ❤

Aim chlip chlip sportowo... chciałabym, chciala...

Ewcia fajni okularnicy

Też nie lubiłam rozka i też z tego powodu się nie sprawdził.

Raczej okularnik ;-)

Ja wczoraj sobie poczytałam o łożysku przodującym... i z lekka sie przestraszyłam. Jeżeli sie nie podniesie to samej aktywności minimalnej (chodzenie) zostało mo tylko z 10tyg. W tym czasie musimy przypolowac samochod i mały remont. Ale pierwszy samochod zobaczymy ile nam zostanie na remont

Kika super

Jest jeszcze duża szansa, że łożysko się podniesie, a Ty niepotrzebnie się stresujesz i nabijasz głowę internetem....

aim - ja wiem, że nie pisałaś, tyle, że po Twojej aktywności sprzed ciąży, to..ciężko mi wykukac co Ci po główce chodzi [emoji6][emoji14]. Do tego większość dziewczyn średnio do pomysłu podeszła (Kasiulka wiadomo - chciałaby, ale nie wskazane u niej), a przecież gimnastyka będzie też i na Szkole Rodzenia. Do tego warto zadbać o elastyczność tu i tam [emoji6].
Więc pomimo, iż sama najchętniej nie robiłabym nic, to rozsądek przemawia za tym by jednak co nieco podziałać - później same sobie będziemy wdzięczne.

Muszę zholowac piłkę na dniach, a Mężowy musi mi ją napompowac.

A ja po wizycie.
Wszystko o.k, Dzidziol ma 10 cm od główki po pupę. Gin powiedziała, ze do 2 tygodni powinnam poczuć ruchy.
Jestem z nią umówiona na kolejną wizytę 13.02 - obgadalam już temat L4 na czas ferii [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
[/QUOTE]

Super!
Ja czekam do 17/18 tygodnia - już w tych tygodniach ruchy czułam

Widzę temat imion :-)
Nie wiem o co chodzi z Maciejem, ale pierwszy Synek tak miał na imię :-)

My mimo, że nie będziemy znać płci, to imiona mamy- już kiedyś pisałam
Mateusz bądź Matylda, ale w Matyldzie poprostu się zakochałam :-)

Hej hej
Aim spoko ja siedze grzecznie w domku nigdzie sie nie wybieram malo tego nawet mnie nie ciagnie, najpierw musze ogarnac m£odego i mlodszego razem a najstarszego wysylam na 2 miesiace do dziadkow lub ojca musze sie jakos zorganizowac wiec zadne wakacje.mi nie w glowie.
Co do dwoch watkow to ja tez nie ogarne sorrki :(

Pumelova ja tez odpisalam Ci o dziaslach rzucilas temat poszly rady i tyle nie bedziemy przeciez pisac wkolko o tym samym zreszta jak piszesz juz po sprawie :)
Czytam dalej ;)

Truskawka gratuluje super wiesci!!!

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Aaa dużo napisalyscie, odpisze na raty by coś nie padło mi znowu.

Wizytę to miałam u okulisty haha, o sobie na końcu.

Pierw pytanie, czy macie więcej śluzu??
Coś okropnego, ostatnio myślałam że plamienia jakieś bo znowu tak się wylewa ale wsio Oki..zwykły śluz..

Samotnaja napisz proszę co jutro u lekarza się dowiedzialas, co się dzieje. Może trzeba passer założyć albo to drugie? Juz tak daleko jesteś, musi być dobrze kochana :*

Aga nie widzę przeciwwskazań, by założyć i dać dostęp tym dziewczynom co piszą najczęściej.
Boje się trochę zamkniętej grupy. Przez nią posypala nam się grupa na sierpniowkach.. Dziewczyny były po czym nagke połowa ulotnila się na fb i z oburzeniem po pół roku albo dłużej uznały, że mają prawo mieć stały dostęp do orywatnej czy używają czy nie, bo już tam kiedyś były. Lrawda taka, że było tam parę takich ech fałszywych osób.. Wiecie jak to jest.. Jednej to drugiej tamto i sieją zamęt by sklocic resztę.. I afera kilka razy byka.. Z zamknięta grupa ciężko może być. TY wiesz, bo sama należysz. My mamy jeszcze ta sprzed 11 lat i rzadko któraś odpisze ale jednak odpisze :) wtedy bez fb było jakoś normalniej.

Karo, dobrze Ci, nie mam ani trochę czasu by dłużej posiedzieć. Męczą mnie bóle pleców znowu a fizjo ze szpitala jeszcze nie mam.. I jakmostatnio Ci pisałam, tez gorzej się czuje, najśmieszniejsze jest to, że właśnie teraz dooiero węch się wyostrzyl.. Czuje wszystko i tak wiele rzeczy mi przeszkadza, szok..

Truskawka napisze w sobotę jak tam, choć najlepiej po tygodniu bo na początku może być ekscytacja hihi.

Kasiulka malutka, +0,75 na oba oczka dostał. Axis jest ważny dziewczyny?? On ma aż 180 gdzie ja tylko 30..
Możecie mi wyjaśnić, dostał blize ale na +. Ja tez ale na - 1 a mam dalekowzrocznosc przy astygmatyzmie, ja, mam to rozumieć?? I niby mega mi się poprawiło.. Nie nosząc okularów tyle lat..
Wybieralam ponad godzind, mam ograniczony wybór bo mogę tylko z noskami, spływają mi z nosa inaczej..

Aha ładne wyniki, nie martwilabym się.

Wyślę i czytam dalej.

Ja tez nie lubie zamknietych grup nie wiem jak chcecie dziewczyny.My na marcowkach mialysmy tajna grupe ale pisalysmy na ogolnej na tajnej tylko jak ktos chcial cos poufnego napisac to pisal i tyle.Ja sie niczego nie wstydze zreszta piszemy juz tutaj 3 mies wiec no.sama nie wiem jak chcecie.Na zamknietej mozemy tez np fotki dodawac jak ktos nie chce na ogole.

Lilith z tym Fb i zamknietymi tak jest ...tez to przeszlam pare lat temu.Ja wierna BB jestem i wole tutaj pisac.

010igov35ye70zfx.png

Aim tak jak Aga zaproponowala taki fit watek spoko cwiczenia przepisy kosmetyki super, ja chetnie poczytam,ale supy do cwiczen nie rusze dosc mam przy małym latania:)
Aga gratki wizyty czekamy na kopniaki :)

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Dalej :)

Aga, dobrzd to wyjasnilas.
Zamknięty to prywata a tu otwarty dla wszystkich.

Lilui kciuki za wyniki jutro.

Z otulaczem to ja pisałam na zakupach juz.. Otulacz otulaczowi nie równy. Ja kuouje rożek, zsykly bez usztywniaczy. Oraz wombie ale tylko orginakny, ten na lato juz do uspokajania. Te grobagi czy swadlingi są ekstra ale dziecko się z nich wyplatuje. Czy chodzi Ci o kocyki??

Truskawka doczytałam. Myślałam dziś z rana o Tobie, że jeszcze 2 dni do piątku. Tak się ciesze.. Nawet nie wiesz jak bardzo bo ciągle myślami byłam z Tobą!! Idę doczytywac czy płeć poznałaś i jak wrażenia :* tule Cie mocno!! W końcu możesz się radować i chwalić ciąża
Doczytałam, upragnioną córa, super!!

Co do wątku wszystko mi jedno.. O kremach juz pisalysmy, nie wiem co by jeszcze napisać, to co jemy, ćwiczymy? Czy jak??

Ewcia, ważne że się udało. Starsze dziecko to przynajmniej bardzidj ogarniete jest. Napisałam wcześniej o tych wadach. Jakbyś to doczytala naoisz mi co sadzisz. Możesz synka podesłać mi albo poczekać aż założymy zamknięty, bo tak to nie wiadomo kiedy usunąć a chętnie zobaczę :)
Ooo widzę, że już był i usunelas buuu.

Kasiulka szukałam opini takich i nic podobnego nie przeczytakam. Mam wombie w domu i nie zgniata bioder, trzyma tylko górę wiec nie czaje..

Spiworki, Spiworki nienawidzę. Dzieci mi z nich uciekaly do dołu..

Misia pyszności dziś mialas i jaki luzacki dzień hihi.

Kasiulka nie wydziwiaj kochana.. Z niskim przodujacym z ryzykidm wrosniecia dochodzilam spokojnie bez ani jednego krwotoku do cc. I dużo spacerów było a ponoć miałam je wyjatkowo kiepskomustawione i wyglądało jakby wzarlo się w macice, która była do usunięcia. Nie złość się ale wydaje mi się, że za bardzo się przejmujesz. Łożysko takie potwierdzono mi na polowkowym potem w 26 30 34 i ostatecznie w 36 gdzie już zostalabym w szpitalu, podniosło się tak, że mogli mnie pokroić i widać było,że nie wroslo się w macice, która utrzymalam. Najadlam się strachu, nie powiem ale bez przesady.
Przyjaciółka tez takie miała teraz, dwa razy po 20tc potwierdzane i przed porodem podniosło się do góry. Nie miała krwotokow. Będzie dobrze, teraz się nie stresuj, jak juz to po 20 czy nawet 22tc. Trzymam oczywiście mocno za Ciebie by się wszystko unormowalo :*

Idę czytać dalej

Megan my mieliśmy 10cm w 15+2.

Aga jak łożysko masz póki co? Na przodzie czy tyle?? Gratuluję wizyty!!

Truskawka, my to ang imiona albo inne zagraniczne wybieramy to nie doradze :)

AIM, zalozcie wątek. Nie będzie się sprawdzał to trudno, myślę jednak ze zawsze coś będzie można w nim napisać, jak nie za miesiąc to za trzy. Ja mam wiele pytań i pewnie nie tylko.
I jeszcze po porodzie może się przydać :)

Tez mamy Laure w rodzinie :)
Lena i Nela mi się podoba. Od coreczek koleżanki. Ale my idziemy w Layle albo coś takiego.. Jak Leilusia była..

Maziajka z tym fb tez tak mam.. Szkoda nerwów.

Karoo u mnie gorzej dziś z fryzjerem syna grrr..

Dziś się wscieklam.. Zapuszczalam mu włosy, by miał cieniowane boki. Udało się i już miał 2 razy takie cięcia z nadawaniem wielkości tylko górze a goleniem i cieniowaniem reszty. Mówię mojemu, weź pokaż to zdjęcie co zawsze, żeby był dobrze obciety a ten się obruszyl, że wie co i jak.. Imkuwa!! Zgolili całe włosy młodemu.. Gdyby nie to, że mam zalecenie dwóch takich mocniejszych obciec plus to, że ujdzie to bym taka aferę zrobiła.. Nie powiem, włoski ma ślicznie wyczesane, do mm na danej wysokości ale nie ma już włosów! A trwało zapuszczanie by móc uzyskać cieniowanie boczne etc..
Jeszcze jedno takie silne skrócenie i zapuszczamy ponownie, na lato akurat mu się powinny zagescic i zapuścić bomrosna mu mega szybko te włosy.
Miał jeszcze takie dziecięce, puchowate, wiec musiałabym skrócić ale jednak.. Ciężko mi z tym.. A nie mówiłam ech..

Siuski poszły dziś na maszynę, jutro się dowiem czy Oki, bo na paskach, które mam w domu wyszlynjakies odchykenia.

Stresować to ja sie nic nie stresuje, nawet tym nie martwię. Dopiero wczoraj poczytałam dokładnie czym charakteryzuje sie takie łożysko. Mamy pare rzeczy do ogarnięcia i wiem ze lepiej zrobić to szybciej niż obudzić sie z ręka w nocniku w 30 tc gdy nagle okazałoby sie ze jednak sie nie podniosło i pojawiły sie krwawienia. Nie mowię tu o krwotokach nawet. Racjonalne myślenie to moje drugie ja ;) 20 tc ciąży to u mnie juz za tydzień :D

reklama
Lilith, za bardzo to ja się nie znam, ale może przy astygmatyźmie tak jest. Mój Mikołaj także ma astygmatyzm + krotkowzroczność i gdzie ja mam koło 140, to Mikołaj 20. No i pierwsze szkła, które miał, to były i + i -
Teraz zeszlismy na same -
Dla mnie okulistyka zawsze była czarną magią

A co do zgrzytów, to na "naszych" sierpniówkach tak było?

Coś nie mogę zasnąć. Chyba stres przed jutrzejszą wizytą...

Lilith, odrosną włoski, spokojnie :-)
Nie mogę w pw wrzucić zdjęć, to jeszcze na chwilę tu dodam ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry