reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej dziewczynki. Piękna zima u mnie i chyba wybiorę się na spacerek, bo zaczyna mnie głowa boleć od tego siedzenia w domu. Rzadko się tu udzielam, bo moja ciąża jest taka nudna :) ale bardzo się z tego ciesze, żadnych mdłości, problemów ze zdrowiem. Gdyby nie usg i brak okresu to nawet bym nie czuła, że w ciąży jestem :) Ale czytam Was regularnie i uczę się od doświadczonych mamuś :)

Karo, niezła imprezka się szykuje. Mój W też miał 30 niedawno, ale podzieliliśmy to na dwie imprezy. Jedna dla rodziców i teściów a druga dla znajomych, ale wszystko było w formie grilla. Także roboty nie było aż tak dużo.

Co do okularów to pamietam, że ja też w dzieciństwie bardzo chciałam mieć. Tak samo jak piegi i aparat na zęby :D

Samotnaja trzymam kciuki. Może lepiej jechać i sprawdzić, po co masz się stresować?

Ech, narty, Białka... Moje ukochane rejony. Niestety w tym roku nie możemy pozwolić sobie na żaden wyjazd przez budowę... Ale za rok nie odpuszczę :)

reklama
Karo szacun, mi się ostatnio nie chce gości przyjmować.
Samotnaja popieram przedmowczynie- jak coś się dzieje to izba.
Aha- ryzyka niskie :)
Ja noszę okulary 20 lat. Wadę mam -4,5 ale chodzę głównie w soczewkach. Ostatnio kupiłam sobie dwie pary oprawek to częściej w okularach zdarzy mi się wyjść bo są śliczne i wygodne, a wcześniej takie okropne miałam to tylko po domu używane były. Soczewki są jednak dużo wygodniejsze, szczególnie zimą, bo nic nie paruje i gdy pada, latem też fajnie założyć okulary przeciwsłoneczne. Ja nie mam z nimi problemu, do tego noszę kolorowe, ale wiem że wiele osób nie może.
Ja mam domek na wsi po dziadkach i jak wszystko będzie dobrze to tam pojadę z dzidziem. 80 km to dość blisko, a jednak klimat całkiem inny.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej ;)

pumelova ja tak samo czytam cały dzień ale czasami coś napisze ;)

Co do wakacji to ja my też chcemy gdzieś lecieć wrzesień, październik ale nic nie rezerwujemy bo zawsze wczasy kupujemy parę dni przed wyjazdem :)

Samotnaja tez myślę żeby lepiej jechać na IP w końcu po to jest niech zobaczą co jest.

Ja tez od pewnego czasu mam okulary ale do auta jak juz jest ciemno albo do kina jak trzeba czytać i przed tv czytane filmy. Ale widzę , że znowu będę musiała iść do okulisty bo pogarsza mi się wzrok..

Co do gór to ja lubię ale tylko siedzenie w ciepłych termalnych basenach żadnych nart ;) ale to już nie w tym roku wiec w przyszłą zimę się już wybierzemy :)

Karo fajna taka duża impreza :) ja takich rzeczy nie lubię organizować, mogę pomóc jedynie jak ktoś robi, ale może to dlatego, że jak organizujemy jakieś urodziny mojego meza najczęściej bo ja robie mniejsze to jego rodzina patrzy ile jest jedzenia i żeby jak najwięcej. .no ale taki urok siedzą i tylko jedzą i patrzą czy coś nowego z kuchni niose ;)

Tez wybierałam się na spacer ale jak otworzyłam drzwi balkonowe to mi je wyrwało tak wieje, wiec dzisiaj w łóżku z książką zostane :)

Miłego dnia :)

Hej dziewczyny. Bądźcie wyrozumiale, ja Was czytam całymi dniami ale trudno się wbić w rozmowę, nawet jak coś napisze to raczej się tracę w ilości postów;)

Ciągle się stresuje moim dziąsłem, pisałam o tym pare razy ale raczej nikt nie odpisał wiec nie mam co pisać bo to tylko zaprząta moje myśli od tygodnia ;) dzieci nie mam wiec tez nie mam o czym pisac a chciałabym..

Miłego dnia:)
Pumelova - bo tu nie ma co czytać wstecz, tylko pisać w oparciu o najświeższe posty [emoji5].
No i, odpisałam Ci w sprawie tego stanu zapalnego na tyle ile wiedziałam.

Jak zaczynałam przygodę z BB też nie miałam dzieci, i..ciężko było się "wbić" w rytm [emoji6] (wówczas moja grupa była podzielona na zamknięta i otwartą), ale wystarczyło kilka dni i było ok.
Później z tej pozostałej otwartej utworzono kolejną grupę zamknięta [emoji3].

Jestem za tym, aby udzielać się nawet na 2 wątkach - otwartym i zamkniętym.
Otwarty zostawić na takie bieżące problemy dot. przebiegu ciąży, zdrowia, pytania do ogółu w celu zebrania jak największej liczby odpowiedzi, co posluzyloby i tym aktywnym i tym podczytujacym.
Zamknięty natomiast posłużyłby nam do bliższego poznania się, większego luzu wirtualnego bez obawy, że ktoś znajomy może to zobaczyć bądź przeczytać (zmniejszenie bariery anonimowości).

P.S. Popatrz na naszą listę lipcowek - i policz ile z tych lipcowych mam widziałaś w ciągu np. 2-3 tyg bądź miesiąca na naszych wątkach [emoji3].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka dziewczyny. Mialam nerwowy weekend bo czekalam na wyniki pappa, dostalam wczoraj i odzylam :) wyniki ok, lekarz ladnie mi wszystko opisal, takze odetchnelam z ogromna ulga.

Sennosc mi wrocila i pojawily sie straszliwe zachcianki na jedzenie. Wczoraj smazylam steka, ktory od kilku dni doslownie snil mi sie po nocach.

Mam do Was pytanie, bo zaczynam sie rozgladac za rzeczami dla malucha- jaki typ otulacza polecacie? Spiworek, chuste czy raczej taki klasyczny rozek? Bo przegladam strony, czytam i zglupialam. Co sie u Waszych dzieci sprawdzilo?

Maniek - ja (8 lat temu) miałam rożek, z taką dodatkowa wkładką usztywniajaca, która można było wyjąć.
Byłam zadowolona z niego, no i dziadkowie go docenili, bo dzięki temu usztywnieniu nie bali się wziąść małej na ręce.
A teraz tyle tych cuda-wiankow jest, że wierzę, że można mieć problem z wyborem.

Ja też bywam senna, i to w różnych porach dnia [emoji6]
Smażone nadal mnie nie kusi.. W ogóle mięso średnio mi podchodzi

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak jak piszesz Aga :) tyle tego, ze nie mam pojecia co sie sprawdzi (nie majac doswiadczenia). Rozek wydaje mi sie jakis taki najnormalniejszy, a z ta wkladka o ktorej piszesz ciekawa sprawa :) dzieki :)

Dobrze masz, ze Cie mieso nie interesuje. Ja bym tylko wolowine jadla. W kazdej postaci. Az mnie to przeraza :p

Aga_k_m dziekuje :D no właśnie mnóstwo tu jest osob zapisanych ale nie dużo pisze ale pewnie tylko czytają jak ja :p

Zastanawiam się czy zrobic crp jesli mogę miec gdzies stan zapalny dziasla. W całym Internecie pisze tylko ze zęba trzeba leczyć kanalowo od nowa a moja dentystka powiedziała ze nie zrobi mi rtg wiec nie może otworzyc bo jak mnie nie boli to moze być tez zab obok. Na innym forum jedna dziewczyna tez ma taka sytuacje i czeka na wynik crp. Juz nie mam tam nic odkąd mi wyczyscila ale boje sir ze gdzies pod zębami mam stan zapalny i ze moze byc zagrożeniem dla ciąży :-(

reklama
Ja jutro odbieram wyniki pappy,po drodze zrobie od razu razu badania zeby miec juz na poniedzialek na wizyte. Troche jest stres ale wierze ze bedzie dobrze [emoji5]

Co do jedzenia w dzien moge jesc wszystko ale sniadanie co bym nie zjadla to wszystko zwracam..

I poki co nic nie kupuje,jesli potwierdzi sie ze bedzie chlopczyk to praktycznie wszystko bede miala od siostry po siostrzencu. My musimy kupic tylko lozeczko i wozek ale na to mamy jeszcze czas. Pilnie sledze watek zakupowy i ogladam wszystkie wozki ktore sie tam pojawiaja [emoji5][emoji5]

xnw43e3k256g9p2p.png

Do góry