reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Aim, luandzia czyli tak jak z mlekiem. Raz jest dobre, a raz źle, co 5lat zmienia się tendencja.
Jeśli chodzi o alergię, to moja kuzynka mająca obecnie 38 lat była jako dziecko jedynym alergikiem (i to takim prawie na wszystko, pyłki, pokarmu, pleśnie) w 30 osobowej klasie, a teraz jej córka jako jedyna w klasie nie jest :).
Ja na przykład jestem uczulona na szczury. Jak się pytają o alergię to robią oczy :) a uczulilam się po 4 latach pracy ze szczurami. Reszta testów ok, wychodzi lekki odczyn na świnkę morską, przypuszczam że alergen o podobnej budowie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Poród naturalny to taki bez znieczulenia, niektórzy mogą sie czepiać jak powiesz ze chcesz naturalnie ;).
Ja milam to w kręgosłup.

A poród naturalny to nie jest po prostu siłami natury ? bez względu na to czy dadzą Ci znieczulenie, czy oksytocynę ? Pytam bo pierwszy raz spotykam się z takim stwierdzeniem. Nawet w ankietach jak się rozwiązuje to jest do wyboru dziecko urodzone naturalnie i druga opcja przez cesarskie cięcie.

Maziajka dr mówiła żeby nie masować tych miejsc, bo może to pobudzić krążenie i wywołać skurcze.
W poprzedniej ciąży dużo owoców i warzyw jadłam i dużo jogurtów i mleka i mój syn ma strasznie dużo alergii:hmm: Ma 1,5 roku i załamuje mnie to ile rzeczy muszę mu wyłączać z jedzenia i ile nowych kombinować.
Co do szpitala to chcę rodzić tam gdzie syna, tam mam też dr, opieka była bardzo dobra, mam nadzieję, że to nie był przypadek:-p Znieczulenie miałam też to w kręgosłup bezpłatne przy 4 cm rozwarcia.
A poród naturalny to bez względu na to czy znieczulenie jest czy nie, nie ma innej opcji, no chyba że cc. Nie chcesz znieczulenia to mówisz o tym i tyle, a nie zmieniasz nazwę sposobu porodu.

Ostatnia edycja:
Naturalny poród to w zasadzie bez ingerencji medycyny. Bez znieczulenie i oksytocyny, bez vacum, nacinania. Srodkiem znieczulającym jest np basen, prysznic, masaż, aromatoterapia ... i taki poród moze byc np w domu narodzin przy szpitalu. W szpitalu oczywiście tez, jak ktoś sie uprze..ale nie wiem na ile jest poszanowania wola pacjentki jak trzeba podać oksytocynę ;)
A w ankiecie jest pewnie siłami natury/cc

Aga_k, współczuję babsztyla...
W pierwszej ciąży leżąc w szpitalu, była jedna położna, która ojjjj....nikomu nie wbiła się za pierwszym razem! Jak mi za drugim razem nie pobrała nie dałam więcej ręki i poprosiłam o inną osobę :-)
Kolejnym razem, gdy ona była na zmianie, nawet jej już nie dałam ręki - od razu prosiłam zawołac kogoś innego - jej mina bezcenna :-D

Ja ostatnio ciśnienie miałam baaardzo niskie, bo 96/47

Niektóre z Was piszą o polowkowym, a ja nadal czekam na pierwsze prenatalne :-)

Pozdrawiam :-)

Wendy ja tylko fryzjerskich używam, nie lubię tych drogeryjnych, są kiepskie jakościowo do tego i bardziej włosy niszczą. Olalam sprawę, kupię fajny toner z welli charm i dobiele nim. Jeszcze poprawi wygląd włosów :)

Wiem, że poruszalismy ten temat wcześniej ale to jakiś dramat.. Rozumiem rozstępy czy puchniecie ale nigdy nie powiększył mi się aż tak celulit jak teraz.. Mam go normalnie, niewiele ale jest i Oki. Teraz mam wrażenie, że jak ruszam noga to aż na niej faluje. Masujem zbijam masazerem robie lrzysiady etc i jest go chy a jeszcze więcej..
Wczoraj po dole ogarnelam się, stwierdziłam ze to nie z mojej winy i na pewno zejdzie po porodzie. Teraz widzę piszecie podobnie. Wybaczcie ale pocieszylyscie mnie, widzę ze to normalne. Czuje się z tym lepiej..
Tez mi się boczki zrobiły, majtki się naciagaja bardziej :/ i z tyłu pod tyłkiem kiepsko to wygląda..
Dlatego tez kupuje juz kiecki na lato, by czuć się zgrabniej.. A i wygodnie.

Truskawka.. Jak nie mogłam zajść w ciążę to wręcz z nienawiścią patrzyłam na wózki, maluchy czy ciazowki.. Czułam się mega pokrzywdzona.. Imwydawalo mi się, że są wszędzie jak na złość.. Moja kuzynka 3 dzieci za ten czas urodziła :( po porodzie Leilusi byłam chyba zbyt zdolowana i wszystko jedno mi było..tam się do niczefo czułam.. Ale widok i tak bolał. Najgorsze, że tu dużo babek pali czy pije., nawet wymyslonomkiedys, by za nie palenie dawać kasę.. To mnie tak wkurzalo.. Nie dbają a mają,,

Idę doczytać :)

Chybryda dlaczego?? Trochę się wystraszylam.. A pierwsze słyszę..
Celulit w ciąży po prostu wychodzi, nawet jak jesteś szczuplutka. Ty masz szczęście, że nie masz. Jak pisałam, tez ćwiczę, nałogowo, w ciąży mniej a jednak wylazl w ogromnej ilości, masuje etc i nic..

Maziajka mi to nie pomaga ale liczę, że zejdzie od razu po porodzie.

Misia.. Dramat.. Zawsze się tego boje dlatego rzadko tak robię, najczęściej po farbowaniu bo jakoś dziwnie iść plukac farbę na całe ciało.. Szczerze Ci współczuję.
Co za zakupy.. Kiedy kolejne??

Bulkasiaa miałam na początku. Pewnie, że możesz. Ale polecam Ci czosnkiem posmarować bądź zwykła pastę do zębów, szczególnie na noc.
Zgadzam się z Kasiulka :)

Witam nowa mamę. U mnie będzie 3cc po 2cc i 1SN. W kwietniu umawiam date.

reklama
Morela tez sapie, jak Wendy pisała dycham czasem jak ryba, szczególnie przy przysiadach.

Juz 11 lat temu miałam w Katowicach darmowe znieczulenie. Pierw na 4 potem 8 i nie działało.. To samo przy cc. Po porodzie podpięte na prawie dobę plus morfine wiec nie wiem czy działało.
Przed musiałam mieć sprawdzana krew, już nie pamiętam na co..

Alergia.. Cała moja rodzina to mega alergicy i moje dzieci tak samo, mimo iż omijalam nadmiar cytrusów orzechów etc.

Kiepski dzień dziś mam. Poszłam do GP debila.. Przygotowałam się nawet na to, że będzie jakiś debil ale nic to nie dało.
On się nie zna na tsh, norma obok mojego wyniku to 6 a papiery które mu przynioslam są z dupy i on tego nie zna. Z łaska poczyta sam i zadzwoni w czwartek. Nie miał też wglądu do żadnych moich notatek na kompie etc.. Jutro dzwonie z żalem do położnej, mam dość. Przeryczalam chyba z 2h aż mi się poprawiło..

Sory, że post pod postem ale forum mi pada i nie chce by to co pisze przepadło..

Do góry