reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Aga_k_m serio z tymi cytrusami? Mnie ostatnio bardzo ciągnie do pomarańczy, tak co drugi dzień zjem. Dobrze wiedzieć to trochę ograniczę.
Chodzę do przychodni w szpitalu i tam chciałabym rodzić. Na szkole rodzenia taż się tam wybieram choć poród będzie raczej cc.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tymi alergiami to co roku na konferencjach pediatrycznych mówią trochę co innego. Taki nurt z cytrusami też był, później zaprzeczony. Generalnie po prostu nie ma jednej prawidłowej wersji i co chwilę jest nowy pomysł.

Te zalecenia rzeczywiście chyba się zmieniają teraz na topie są te kwasy omega ze to zapobiega alergia , kiedyś mówiono , jedzenie jabłek. Myślę że środowisko jest tak zanieczyszczone ze to jest główny powód .

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Są główne teorie immunologiczne, wykładu nie ma co robić (?) ale na temat jedzenia w ciąży/rozszerzania diety a późniejszych alergii to hoho ile już teorii słyszałam. W tym roku nie mogłam być na tej konferencji ale pewnie znów coś nowego by było. O tych kwasach omega przyznam nie słyszałam nawet. Ale pewnie tyle samo one wszystkie są warte... Niestety na razie w tej kwestii nie ma jasności. Choć i tak największy misz masz jest co roku a propos glutenu :D

Misia, Luandzia, aim - bo we wszystkim trzeba zachować umiar, a będzie ok (ciężko go będzie jednak zachować w sezonie truskawkowym) [emoji6]. Mamy wpojone, ze owoce to same witaminy. Ale za nimi kryją się też zgubne cukry, ich jedzenie na wieczór powoduje fermentacje wewnątrz naszego organizmu, no i co najważniejsze nadmiar witamin też nie jest taki super.
Tak jak pisałam - kuzynka naprawdę pochłaniala spore ilości w sezonie zimowym, i..niw wyszło to na dobre jej córce. Przyczyny mogły być też inne, ale..słysząc o wpływie cytrusów i późniejsze borykanie sie po poradniach swoje robią i przeczulaja na przyszłość.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Jedno jest pewne w zasadzie sie nie zdarza by rodzice/ rodzic którzy sami są alergikami mieli "zdrowe" dzieci
Kasiulka ja jako dziecko bylam strasznym alergikiem,pozniej dostalam serie zastrzykow odczulajacych i wiekszosc alergii mi minela. Ciekawa jestem jak to wyglada w takiej sytuacji?

xnw43e3k256g9p2p.png

reklama
Do góry