reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Geny oczywiście też . Zdrowy rozsądek jasne ja bardzo wierzę tez w karmienie piersią . Moja mlodsza córka totalnie posypala się zdrowotne po odstawieniu miała 8 miesięcy, lekarka wprost powiedziała ze to dlatego ( możecie sobie wyobrazić moje wyrzuty sumienia). Helenka miała co dwa tygodnie zapalenie oskrzeli, jej skóra wyglądała jakby była poparzona. Pomogły dopiero sterydy i dieta bezglutenowa bezmleczna i bezjajecznica. Teraz odpukać wcale nie choruje.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jestem przeciwnikiem wszelkich diet i ograniczen na wyrost.Jasia karmilam 9 miesiecy bez zadnych diet matek karmiacych etc.Wyszlam ze szpitala w Wielki Czwartek..swieta byly i od razu jadlam wszystko bylam tak wyglodzona po szpitalu ze hoho:D Dziecku nic nie bylo w zyciu alergii zadnej nie mial, choroby go mijaja w przedszkolu frekwencja prawie 100% , do teraz nie byl w przedszkolu 2 dni bo bylismy akurat w Warszawie.I tak od lat juz.U nas w rodzinie nie ma zadnych alergikow moze nie mamy tego w genach sama nie wiem.

010igov35ye70zfx.png

Od kilku dni mam dziwne uczucie jakby mi brakło tchu. Na plecach leżeć nie mogę a jak siedzę na półleżąco to też oddycham jakbym miała z 80 lat. Też tak macie?
Ciśnienie mam ustabilizowane przez dopegyt więc co to może być? Nie pamiętam czy miałam tak z Lena :/

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Geny w tej kwestii bardzo dużo robią, właśnie dlatego ja jestem przerażona co nas może czekać :D ale przerażenie bez paraliżu, postanowiliśmy podejść do dziecka jak do takiego co nic po nas nie odziedziczyło i będziemy po prostu bardziej wyczuleni na początkowe objawy jak co.

Według mnie środowisko jest bardzo zanieczyszczone i tez przez to mogą być te alergie, druga sprawa zbyt higieniczny tryb życia i dzieci nie maja styczności z alergenami, chemiczne jedzenie to wszystko moze mieć wpływ. Moi rodzice nie maja żadnych alergii, a znajomi w moim wieku juz cześciej a większość dzieci tych znsjomych prawie zawsze jest na coś tam uczulona.

Od kilku dni mam dziwne uczucie jakby mi brakło tchu. Na plecach leżeć nie mogę a jak siedzę na półleżąco to też oddycham jakbym miała z 80 lat. Też tak macie?
Ciśnienie mam ustabilizowane przez dopegyt więc co to może być? Nie pamiętam czy miałam tak z Lena :/

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Mnie nieraz tez sie gorzej oddycha, sZczegolnie na leżąco, mam tez czasem takie dziwne kołatanie serca, z synem tez tak miałam. Bierzesz juz dopegyt? Prewencyjnie czy skacze Ci juz ciśnienie? Ja mierze codziennie ale na razie w normie

Truskawka większość napisałaś bardzo dobrze z tym środowiskiem, głównie się mówi o nadmiernie higienicznym trybie życia jaki czytniku

Maziajka to nie ja miałam dietę tylko dziecko po odstawieniu od piersi. W naszym przypadku nie było to nieuzasadnione dziecko miało przez miesiąc biegunkę przy tym jadła niewyobrażalne ilości jedzenia no i była cały czas chora , po zastosowaniu diety biegunka przeszła po dwóch dniach . Na pocieszenie teraz je wszystko i nic jej nie jest.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Luanadzia wiem kochana pisalam tak ogolnie:-) wiadomo ze jak.dieta jest uzasadniona to nie ma z czym dyskutowac:-)

Morela ja tak.mam od poczatku.mamy 2 pietrowy dom i jak ide do pieca i mam wyjsc na 2 pietro potem to ledwo zipie.To normalne w ciazy.

010igov35ye70zfx.png

reklama
Wyskoczyło mi "zimno" na ustach, mogę Zovirax plasterki używać?

Co do porodu to u mnie będzie trzecie cc.
Bulkaasia witaj w klubie ja tez walcze zzimnem polecam plasterek czosnku przytrzmac max 10min jak wytrzymasz boli piecze masakra ale efekt super wypala zarazki hamuje rozwoj opryszczki [emoji6]

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom
Edit.
Ok.doczytalam do.konac.
Morela spoko tez tak.mam choc ja nie biore zadnych lekow a cisnienie mam 90/60 przewaznie.
Co do alergii to tamat rzeka wiec juz nie bede swoich 5groszy wtracac ogolnie kazdy ma racje.
Co do szpitala to ja bedac nowa mieszkanka miasta rodzilam w zupelnie obcym mi miejscu nie znajac nikogo nie wiedzac nic bo jakos przed porodem.nie czulam.potrzeby zwiedzania odzialu choc to nie glupi pomysl:) ale jakos urodzilam znalazlam.wc jak trzeba bylo i dyzurke tez wiec spoko nie ma co panikowac za wczasu,choc jak ma sie szanse to warto pomyszkowac ;)

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry