reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Czyli najlepiej szukać szkoły rodzenia działającej przy szpitalu, w którym chciałabyś rodzić, żeby móc sobie spokojnie tam po oddziale pochodzić i czegoś się dowiedzieć.
Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie znieczuleń, oczywiście mowa tu o porodzie naturalnym. Jak to wygląda w praktyce ? Bezproblemowo go dostałyście czy musiałyście jakoś dopłacać ??

reklama
Morela - Bydgoszcz przewijal się na liście lipcowek, a na dolnośląskim posucha [emoji23].
Apropo - moja bardzo dobra koleżanka przeprowadziła się na wakacjach do Bydgoszczy (wstępnie na 3 lata). Mieszka chyba na ul. Gdanskiej (w pobliżu SP nr 37) [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Jest jedna lipcówka z Bydgoszczy ale nie udziela się na wątku :)

Co do Sp 37 to moja podstawówka :D Świat jest mały Bydgoszcz jeszcze mniejsza ale kocham to miasto. Zapraszam jakbys była przejazdem:)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Co do znieczulenia to jedno tylko doradze- jeżeli ktoś oczywiście chce- mówić o tym głośno już przy przyjęciu i powtórzyć jeszcze a potem się jeszcze spytać kiedy dadzą. Bo z tego co wiem to często personel nie wpadnie na to (nie wnikam w powody) żeby samemu zapytać i zaproponować i potem gdy rodzącą zaczyna boleć i mówi że chce to najczęściej jest już za późno. Znieczulenie trzeba podać w odpowiednim momencie, ani nie za wcześnie ani nie za późno. Także nie czekać aż zacznie boleć i wtedy krzyczeć że się chce, tylko na dzień dobry informować.

Czyli najlepiej szukać szkoły rodzenia działającej przy szpitalu, w którym chciałabyś rodzić, żeby móc sobie spokojnie tam po oddziale pochodzić i czegoś się dowiedzieć.
Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie znieczuleń, oczywiście mowa tu o porodzie naturalnym. Jak to wygląda w praktyce ? Bezproblemowo go dostałyście czy musiałyście jakoś dopłacać ??
MumusiaMuminka, ja będę rodzic we Wrocławiu i wiem, ze niektóre szpitale mają jeden dzień w tygodniu, w który można przyjść i położna oprowadza po porodowce. Ja mam zamiar z tego skorzystać, bo uważam że to istotne żeby wcześniej sie zapoznać z otoczeniem ;-) potem bedzie mniej stresu ;-) Może w innych miastach rez tak jest

Mamusiu Muminka - ja niestety nie miałam znieczulenia przy 1 porodzie. Oxytocyna tak szybko podziałala, ze chwila moment i było "po".
Nie mniej popieram aim - jeżeli chce się skorzystać ze znieczulenia należy to zgłosić przy wjeździe na porodówke.
Co do kosztów - to też nie pomogę. Ale zapewne Szkoła Rodzenia przy danym szpitalu wcześniej wyjaśni co i jak [emoji5]

Morela - właśnie do SP 37 chodzi córka mojej koleżanki, a zarazem przyjaciółka mojej Jagody (1 klasę robiła w Bolesławcu, a 2 już w Bydgoszczy). Jej wychowawczynia jest pani Mirka. Często zaglądam na stronę szkoły i podglądam działania naszej Madzi [emoji3].
Z kolei inna moja przyjaciółka przetarla 3 lata temu szlaki dla tej naszej małej Madzi, zwiedzając szkołę podczas zlotu szkół sienkiewiczowskich [emoji3].
Świat jest naprawdę malutki [emoji1][emoji1][emoji1]

Ja miałam 2 porody 2012 - znieczulenie płatne 500 zł, 2014 ten sam szpital juz za darmo. Obydwa bez problemu. Przeszlo 4cm i prosiłam o nie
Poród naturalny to taki bez znieczulenia, niektórzy mogą sie czepiać jak powiesz ze chcesz naturalnie ;).
Ja milam to w kręgosłup.

Mamusiu Muminka - ja niestety nie miałam znieczulenia przy 1 porodzie. Oxytocyna tak szybko podziałala, ze chwila moment i było "po".
Nie mniej popieram aim - jeżeli chce się skorzystać ze znieczulenia należy to zgłosić przy wjeździe na porodówke.
Co do kosztów - to też nie pomogę. Ale zapewne Szkoła Rodzenia przy danym szpitalu wcześniej wyjaśni co i jak [emoji5]

Morela - właśnie do SP 37 chodzi córka mojej koleżanki, a zarazem przyjaciółka mojej Jagody (1 klasę robiła w Bolesławcu, a 2 już w Bydgoszczy). Jej wychowawczynia jest pani Mirka. Często zaglądam na stronę szkoły i podglądam działania naszej Madzi [emoji3].
Z kolei inna moja przyjaciółka przetarla 3 lata temu szlaki dla tej naszej małej Madzi, zwiedzając szkołę podczas zlotu szkół sienkiewiczowskich [emoji3].
Świat jest naprawdę malutki [emoji1][emoji1][emoji1]

Taak świat jest mały . Ja tam swego czasu w klasie muzycznej byłam :) dobrze wspominam tą szkołę:) a już od września moja córka idzie do 1klasy - kiedy to zlecialo.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Mamusiu muminka dokładnie tak jak dziewczyny piszą, trzeba to zgłosić wcześniej, tam gdzie ja rodziłam położne mówiły ze nie ma anestezjologa na tym oddziale i musza go ściągać z innego a jak ma operacje czy cc to raczej nie przyjdzie szybko, przypuszczam ze tak jest w wielu szpitalach

Kasiulka co więcej poród fizjologiczny to taki bez żadnych wspomagaczy, typu oxy czy inne kroplówki haha, myśle ze tylko kobiety rodzące w domu maja takie porody ;)

Do góry