reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kotek chyba trochę maly ale nie chce siać, sprawdź na kalkulatlrze proszę.
Maziajka zapytam o te suwaczki, kilka miesięcy temu też źle działały i wystaczylo coś przełączyć.
ZonaGraja, ja cwiczaca dwa razy dziennie. a 7 lat bk tyle trzba było się nawalczyc o kolejną ciaze..
Tęczowa gratuluję tlusciutkich kreseczek, od razu się serducho cieszy!
Mlodamama zrób jeszcze dla pewności ale ja bym ciaze obstawiala. na ulotce na pewno jest spis leków, ktlre mogą WP,ynac na wynik pozytywny.

Uciekam po core do szkoly i zakupy.
Czekam na resztę wyników!

reklama
W pt robiłam betę miałam 3939 a dziś 8176. W normie . A wiecie od kiedy beta zwalnia ?

Kotek87 mały ten przyrost ale skoro robiłaś w dwóch różnych laboratoriach to jest taki wynik. Powinnaś zrobić w tym którym robiłaś za pierwszym razem

0d1y3e3khzfk90a2.png

Bosz... ja pierwszą betę miałam we środę - wynik 872,2, teraz mam skierowanie na powtórzenie, i tak jak Was czytam to się zaczynam martwić , czy oby przyrost będzie ok... Zwariuję :angry:

U mnie dookoła coraz więcej znajomych dziewczyn jest w ciąży i niemal codziennie o kimś nowym się dowiaduję - jak przed chwilą :errr: to pewnie kolejny zmutowany wirus :):biggrin2:

W pt robiłam betę miałam 3939 a dziś 8176. W normie . A wiecie od kiedy beta zwalnia ?

Kotek87 mały ten przyrost ale skoro robiłaś w dwóch różnych laboratoriach to jest taki wynik. Powinnaś zrobić w tym którym robiłaś za pierwszym razem

0d1y3e3khzfk90a2.png
ale jednostki są takie same.

Dziewczyny czy któraś z was ma problem z zaparciami bo u mnie to mega problem w grę wchodza czopki eva q soki z buraka suszone sliwki i nic;(;(
DOROTKA priv

• 66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
  • 114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml
  • podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1 200 — 6 000 mIU/ml
  • w późniejszej ciąży przyrost może być jeszcze niższy

Hej hej. Jestem, żyję :p
W sobotę jakoś byłam bez sil. W nocy z soboty na niedzielę męczyły mnie te bóle, a tej nocy zabolał mnie brzuch raz. Równie silno, ale znacznnie krócej trwał i jakoś tak hmmm mam dobre przeczucia ?

Wczoraj wynalazłam maleńką kropkę krwi , popłakałam sobie , namarudziłam się mojemu,że mam dość bolu i stresu, a dzisiaj jakoś tak lżej , mniej bólu i w ogóle jakoś fajnie.
Zadzwoniłam do ginekologa z Polski i próbowałam się umówić na grudzień,ale lipa :( 2go przyjmuje do 19:00, a ja będę na 100% później, w sobotę być może będzie pracował,ale będzie wiedział dopiero 29go listopada i wtedy mam dzwonić, a w poniedziałek ma dyżur w szpitalu i też du**a. Powiedzialam mu o bólach i usg, powiedział,żeby się póki co nie martwić bo może tak boleć, a skoro ciąża jest umiejscowiona prawidłowo to nie ma co panikować. Ja uwielbiam tego lekarza, szkoda,że tak mi daleko do niego. Będę dzwonić 29go w swoje urodziny, a może akurat będzie urodzinowy prezent :p

Usg mam 18go listopada, a pierwszą wizytę z wszelkimi badaniami i 'wywiadem' dopiero 23go listopada.
Planowo usg miało być 25go, ale po ostatnim przełożyła,żeby szybciej pokazać nam serduszko. Moja ciąża jest wcześniejsza niż mówi data ostatniej miesiączki,bo miałam późną owulację i wiem dokładnie kiedy to się stało, bo bolał mnie jajnik i podjęliśmy pierwszą próbę ;) Mój do tej pory przeżywa czy to możliwe,że tyle lat bez zabezpieczeń,a teraz się udało po pierwszym razie. A martwił się już o swoją "męskość" , bo ja córkę mam z poprzedniego małżeństwa.

W pracy znajoma, z którą pracuję zazwyczaj w parze wie,że jestem w ciąży i kochana dźwiga za mnie ile może ! Dzisiaj nic mi nie dała zrobić, siedziałam i obserwowałam. Mam nadzieję,że szef nie zerknie na monitoring,bo ja to się tylko na krzesle obrotowym bujałam :p
Od jutra będzie bardzo dużo pracy,ale dziś czułam się dużo lepiej i dam radę :) Tylko cieplej się muszę ubierać.
Aaa i przestałam pić gazowane wczoraj i o dziwo ból mniejszy. Coś mi się wydaje,że to moja ukochana pepsi tak mnie załatwiła ;)

Ale się rozpisałam. Pewnie Was zanudzam :p

Niedługo pierwsze wizyty , nie mogę się doczekać sprawozdań !!! :)

reklama
No dobra, a teraz tak bardziej na luzie. Żadne bety, testy itp.
Wiem,że najważniejsze to zdrowe dziecko,ale płeć... Hmmm... Jakieś życzenia?
Ja bym bardzo ucieszyła się z drugiej córeczki, ale jeśli będzie syn to też nie będę zawiedziona. Choć kciuki za córkę tak czy siak :p

Do góry