reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Jakie miałaś objawy poronienia samoistnego? Jeśli oczywiście mogę zapytać. Lekarz mi powiedział, że to jest najczęściej podobne do okresu i trwa mniej więcej tyle co okres.
w 5 tyg miałam bete tylko 98 a po sprawdzeniu przyrostu miałam 33 wiec już zego samego dnia zaczął bolec mnie dół brzucha, zaczęłam krwawic jak przy normalnym okresie, pojechałam do gina, macica za cienka żeby mogło cos się zagnieździć podejrzenie ciąży pozamacicznej, dostałam skierowanie do szpitala tam po nie miłym potraktowaniu na IP pani ginekolog stwierdziła poronienie samoistne i sama się oczyściłam, fakt brzuch bardziej bolał niż przy @

reklama
Dzień Dobry wszystkim. Widzę, że sporo dziewczyn przeszło poronienia. Niestety ja również, dwa razy. Obiecałam sobie, że jak uda mi się zajść w ciąże to nie będę powtarzać bety. Nie wytrzymałam.. Dziś rano byłam na badaniu. Pocieszałam tu dziewczyny odnośnie bhcg a teraz sama w stresie jestem..
Izabela90 dentyści mają znieczulenia przeznaczone dla kobiet w ciąży. Wydaje mi się, że lepiej iść i wyrwać niżby ten stan zapalny się utrzymywał. Daj znać co zrobił dentysta :)

Dzień dobry dziewczynki, Życzę Wam pozytywnego tygodnia. W tym tygodniu dużo z nas ma pierwsze wizyty. Ja mam w sobotę 12 listopada staram się być pozytywnie nastawiona Mam nadzieję, że będzie pulsowało serduszko.
Jak się czujecie?

Kotek87 tak też jestem z Trójmiasta dokładnie Gdańsk :)

0d1y3e3khzfk90a2.png
ja jestem z Gdyni :)

Dzień Dobry wszystkim. Widzę, że sporo dziewczyn przeszło poronienia. Niestety ja również, dwa razy. Obiecałam sobie, że jak uda mi się zajść w ciąże to nie będę powtarzać bety. Nie wytrzymałam.. Dziś rano byłam na badaniu. Pocieszałam tu dziewczyny odnośnie bhcg a teraz sama w stresie jestem..
Izabela90 dentyści mają znieczulenia przeznaczone dla kobiet w ciąży. Wydaje mi się, że lepiej iść i wyrwać niżby ten stan zapalny się utrzymywał. Daj znać co zrobił dentysta :)
Ja tez byłam dziś na becie jak będą wyniki dam znać.

Ja zrobiłam jedną betę i to tylko dlatego że mnie siostra namówiła. W 24 dc miałam 28.8 więcej nie robiłam. Miałam zrobione trzy testy (pozytywne) brak okresu dwa tygodnie. Wszystko sie okaże u lekarza. Nie będę się nakręcać czy beta przyrasta czy nie. Nic tu nie zmienie tylko wizyta u lekarza się liczy. W pierwszej ciązy miałam zrobiony jeden test (pozytywny) spóźniał mi się okres i wizyta u lekarza wszystko potwierdziła. Wiem, że wszystkie pragniemy bijących serduszek i tego nam życzę, ale dodatkowe nakręcanie się też ma bardzo duży wpływ na nas. Więc cieszmy się tym że jesteśmy przy nadziei i nie myślmy teraz negatywnie :)

Karolina miałam właśnie taki plan jak napisałaś, ale moja niecierpliwość wygrała heh. Mama nadzieję, że wszystko będzie ok i więcej nie zrobię bety. W następny poniedziałek mam wizytę u gina i chciałabym już coś zobaczyć :)

Tez mam ząb do wyrwania i nie zaleca się w 1 trym. miałam wyrwać po porodzie ale nie zdarzylam i znowu puchnac zaczynam bo on daje o sobie znać wten sposób tylko w ciazy. na forum ciazowym jest wątek o tym.

Jestem nalogowce jeśli chodzi o ćwiczenia, mam po ciąży rozejscie mięśnia i przepukline, której również nie zdarzylam zrobić.. wiec tym bardziej.. biegam w domu na bierzni, Brzuszki etc i moim zdaniem obecnie po prkstu nie da się ćwiczyć.. jak się schylam po coś to wszystko wirune a co dopierk przy takim wysiłku czy ruchu.. jeśli jednak ktks czuje się dobrze, to czemu nie.

Co do poronien, przechodzilam gdz ciazsbiochemjczna i 12 lat temu serduszko zatrzymało się w 8tc. po tych przykrych wydarzeniach urodziłam zdrowa core a później co lrawda ze sporym opóźnieniem ale jednak synka. zawsze się w końcu udaje. tylko nie swirujcie tak.. bety w ogole nie miałam robionej.. Tylko Prz 1 ciazy, która stracilam.

Tak czy jnaczej mocno kciuki trzymam za wyniki! testów zrobilam duuuzo, tyle się na to czeka, że później miło jest zobaczyć jak krecha ciemnieje i takie szczęście.. tym bardzisj, że na początku to chy a jedyny dowód dla nas, że mamy w sobie nowe życie.

Dziś mogę się pobyczyc. dzieci już w szkołach a jutro i w środę mam gonitwe ld lekarza do lekarza..

reklama
Ja właśnie też wróciłam z bety. Lekarz mi zlecił.

Karolina2412 ja się czuje dziś dobrze nic nie dolega nic nie dokucza :)

Marta8989 ja też jestem po poronieniu samoistnym. W sierpniu w 7tyg ciąży :( u mnie najpierw było plamienie przez 3dni. W niedziele się rozkręciło strasznie mnie bolał brzuch dużo mocniej niż na @. Mocno krwawilam zaczęły tez się pojawiać skrzepy ,kawałki jakby watrobki. Wyleciał rowniez cały pęcherzyk taka kuleczka..przez ponad tydzień krwawilam..

Izabela90 myślę że nie ma co zwlekać skoro tak Cię boli..

0d1y3e3khzfk90a2.png

Do góry