reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

I ja się witam - na dzień dobry wkurzona spod gabinetu, wrrr (po ch.. umawiaja ludzi na godziny, jak jedna taka sobie parka mając na 11:00 przyjechała przed 10:00 (przede mną) i wlezli w moja godzinę badań, bo Pani z rejestracji im pozwoliła, wrrr.

Jeszcze żeby było "cudowniej" - przejeżdżalam przez ten most, na którym w sylwestra Ukrainiec zabił 2 nastolatki (badania mam w Jeleniej Górze) - widok tego miejsca chwyta za serce :-(

Pojawienia się zimy nawet nie będę komentować..

Lilith - gratuluję zdolnej córy. Jej muffiny to sztuka przez duże Sz [emoji3]. Aż szkoda jeść.

Tyle póki co - odezwę się później

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
aga_k_m Niestety z tymi terminami tak jest... U mojej ginekolog czeka się nieraz 2 godziny. Ma strasznie dużo pacjentów. Do tego dochodzą właśnie kobiety w ciąży, które muszą być przyjęte (często poza terminem :) ) i kwitnie się pod gabinetem. Zresztą mnie też tak raz dopisali, to niestety wizyta trwała krócej (takie odniosłam wrażenie), bo już był wieczór i P. Doktor powinna skończyć przyjmować, ale nie chciała zostawić ludzi bez konsultacji..

Gratulacje badań, super, że wszystko wyszło ok.

Hejka dziewczyny.

Ale jestem wściekła. . . Moja gin miała jakiegoś focha i wizyta trwała max 10 min,a dodam że przyszłam z Usg genetycznym dla niej do obejrzenia i z pogardą i pretensjami, że nie robię usg w tej samej placówce nawet na nie nie spojrzała i olala zmianę terminu porodu....płakać mi się chce

Odnośnie kolejek i czekania to też mam tak samo

Dobra lecę do pracy [emoji22]

Powodzenia pozostałym na wizytach

A odnośnie jeszcze tego bólu w kroczu to też czasem mam, zapytałam nawet swoją gin dziś ... ale jak się domyślacie głucha cisza . . . No jestem w szoku

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety strasznie nieprofesjonalne zachowanie... Fochować to ona się powinna w domu, a nie na pacjentach... Ja też chodzę prywatnie do ginekologa a teraz od stycznia wykupiłam u męża w pracy pakiet, żeby mieć darmowe badania, (chociaż za te najdroższe niesttey już zapłaciłam). Nie byłam jeszcze na żadnej wizycie w ramach pakietu, ale mam nadzieję, ze nie będą robić problemu, tylko będę mogła zrobić te badania które mam wskazane przez mojego ginekologa prowadzącego. No i chyba muszę iść w otwarte karty, że tamten mnie prowadzi, a tu chcę tylko badania..

Witam Was kobietki :)
Ja wczoraj odebrałam wyniki wszystkie są ok a już się stresowałam,że TSH będzie nieprawidłowe, bo przed ciążą miałam problemy i mam wykrytą na usg torbielkę na tarczycy 3 mm :(

Dziewczyny czy miałyście wykonywane badanie na cytomegalię ?? Moja siostra w ciąży miała a ja nie mam zleconego i dziś na wizycie chyba ją zapytam czy to jest obowiązkowe?

Dziś czeka mnie wizyta u mojej ginekolog na 19.20 już się doczekać nie mogę aż podejrzę co tam słychać u mojego maluszka :)
Od jakiegoś tygodnia mam takiego lenia i taką niemoc, że nie wiem co mi się dzieje :( Ja już od poniedziałku na L4 i myślałam,że będę się nudziła a tu całe dnie śpie i ciągle jestem niewyspana ..... buuuu :( a tu w sobotę na wesele jedziemy ponad 200 km

Monti wiem o czym mówisz też mam taką masakrę :(

Aha83 współczuję tego jak zostałaś potraktowana przez lekarza,oni też miewają swoje humorki ....

Moja lekarka jest miła, wszystko tłumaczy jak należy zawsze siedzę w gabinecie tyle ile potrzeba, nie patrzy na zegarek i nie liczy na każdą pacjentkę np: 15 min :) w końcu płacę za wizytę 150 zł to nie mało więc jakby była niemiła to zmieniłabym lekarza.

Lilith kciuki za wizytę :)

Ja miałam na toksoplazmozę, różyczkę i cytomegalię, każde w obydwu klasach Igg i Igm. Zrób to badanie koniecznie.

Lilith, super zdjęcia i takie kolorkowe :D, gratuluję córeczki :)

Dziewczynki z Krakowa, ja planuję rodzić w Koperniku, głównie z tego względu, że to moja pierwsza ciąża i strasznie sobie wkręcam, że coś może pójść nie tak, a słyszałam, że w razie takich awaryjnych sytuacji,dobrze sobie radzą. Ja muszę pokupić jakieś tuniki, ale nie mam kompletnie pomysłu gdzie takich szukać po Krakowie, jak widziałyście coś fajnego-dajcie znać.

No i na koniec coś ode mnie :) Badania wyszły dobrze. Ryzyka wszystkich trisomii bardzo małe. Tylko FHR 171u/min. Nie wiem czy to nie za dużo trochę? NT 1,5 mm.

reklama
Lilith piękna dziewczynka! :) też bym pojechała osobiście po wyniki żeby już się nie stresować.

Z tymi bólami krocza, ja miałam coś takiego w poprzedniej ciąży i teraz też zaczynam miec, to jest takie wrażenie jakby delikatny ból kości, jakby igiełki ktoś co trochę wbijał. Lekarz mi mówił w pierwszej ciąży, że to nornalne, bo całe cialo przygotowuje się do ciąży i później porodu.

Hej
Ja tez po wizycie dziec ewidentnie starszy wiec musze w koncu ten suwqczek zmienic:-)

Wazy juz 116 g!!!!

Mialam USG co do plci to lekarka mowi ze cos miedzy nogami widzi ale nie wie czy jajka czy lechtaczka bo slaby sprzet w przychodni.2 tyg temu gin na super sprzecie widzial dziewuszke wiec ona nie chciala podwazac bo mowi sprzet slaby.Najwazniejsze ze dziec zdrowy i wszystko ok:-)

Dzis 15t4d wiec i 0 kg na.plusie tyle dobrze:-)

Lilith gratki coreczki!!:-)

010igov3fkey3mez.png

Cytrynka ja też Kopernik, w razie cc czy jakiś komplikacji tam jest na pewno profesjonalnie.

Co do tunik to sama nie wiem gdzie teraz są fajne, bo od początku grudnia byłam unieruchomiona w łóżku, teraz zaczynam dopiero powoli chodzic (nogi zresztą mam jak z waty, chyba już w ogóle nie mam mięśni czworoglowych:(), ale sklepy mi nie w głowie na razie;) czasem w tkmaxe można na coś fajnego trafić;) tylko trzeba mieć tam wenę do przeszukiwania jak s ciucholandzie;):D

Hej
Ja tez po wizycie dziec ewidentnie starszy wiec musze w koncu ten suwqczek zmienic:-)

Wazy juz 116 g!!!!

Mialam USG co do plci to lekarka mowi ze cos miedzy nogami widzi ale nie wie czy jajka czy lechtaczka bo slaby sprzet w przychodni.2 tyg temu gin na super sprzecie widzial dziewuszke wiec ona nie chciala podwazac bo mowi sprzet slaby.Najwazniejsze ze dziec zdrowy i wszystko ok:-)

Dzis 15t4d wiec i 0 kg na.plusie tyle dobrze:-)

Lilith gratki coreczki!!:-)

010igov3fkey3mez.png

Gratulacje dobrych wyników:)
W Krakowie wedle mojej wiedzy w krakowskiej i bonarce w h&m są działy ciążowe. Oprócz tego spory sklep jest jako jedno ze stoisk na tandecie :)
ok, dziękuję za info. Będę musiała się tam wybrać :)

Maziajka a jaka wielkość Ci wyszła? Waga w sam raz chyba. Gratuluję!!

Cytrynka super, serducho tez.

Mam wyniki. Do Londynu się dodzwonilam po nie.. Ryczalam jak głupia.
Pappa 1:500 wiec robiony kolejny test ( tak jak mówiłam w razie czego bo amnio juz nie dałabym rady przechodzić) i ryzyko 1:50000.. 23.12 wysłali list , wiec cholera go wie czemu jeszcze niemam!

Ciążowe to ja bym tylko spodnie kupowała, tuniki i sukienki oversize i już;) na przyszłość też będą, a te ciążowe mają w większości sznureczki/wstążeczki i inne dziwne rzeczy pod biustem. Ale z takich ciążowych wysylkowych Bonprix też ma dużo rzeczy.

reklama
Cytrynka ja też Kopernik, w razie cc czy jakiś komplikacji tam jest na pewno profesjonalnie.

Co do tunik to sama nie wiem gdzie teraz są fajne, bo od początku grudnia byłam unieruchomiona w łóżku, teraz zaczynam dopiero powoli chodzic (nogi zresztą mam jak z waty, chyba już w ogóle nie mam mięśni czworoglowych:(), ale sklepy mi nie w głowie na razie;) czasem w tkmaxe można na coś fajnego trafić;) tylko trzeba mieć tam wenę do przeszukiwania jak s ciucholandzie;):D

Bidoczku, współczuję, ale jak mus to mus.... Ja muszę się wziąć za jakieś zakupy, bo wszystko już mnie ciśnie i tak dziwnie się czuję.... Niesttey w takich poszukiwaniach ciuchów jestem słaba.. wolałabym właśnie sklep typowy dla kobiet w ciąży i tam coś znaleźć. Zobaczymy :)

Aha.. a znasz w Koperniku jakąś położną godną polecenia. Wiem, że miałaś cesarkę, ale może akurat..?

Do góry