reklama
Cytrynka już na szczęście (odpukac) unormowalo się wszystko j jest ok, więc powoli wracam do zycia
Nie znam niestety żadnej położnej w Koperniku (córeczkę rodziłam w Siemiradzkim), tylko lekarzy
a bede miała na 100% cesarkę, więc nie nastawiam się na położna.
Nie znam niestety żadnej położnej w Koperniku (córeczkę rodziłam w Siemiradzkim), tylko lekarzy
Ostatnia edycja:
Morela_87
Fanka BB :)
Cieszę się bardzo :*Morela [emoji8]
Wszystko w porządku. Moje czekanie nie trwało długo. A i skorzystałam na tym, bo akurat kobieta z rejestracji wróciła z przerwy i mnie do wypełnienia papierów wzięła jako pierwszą, a tamte Babeczki co były przede mną musiały czekać [emoji6]
Badania póki co w porządku. NT 1,7. Serduszko pyka 155 ud/min.
Mieliśmy fuksa z badaniem bo dziec ma 8,3 cm. Usg robione miałam 2 razy z przerwą na labo, bo Dzidziol spokojnie sobie leżał główka w dół, grzbietem przyklejony do biodra.
Pani dr REWELACJA - dawno wszyscy się tak nie usmialismy w gabinecie (w trakcie mojego 1 usg, wparowala babka z rejestracji z menu obiadowym, i pytaniem czy pani dr będzie chciała kurczaka z różna, smażonego czy może w pomidorach [emoji23], dr- ka była z deka zniesmaczona.. Ale że wszyscy wybuchnelismy śmiechem i zaczęliśmy analizować kto co lubi, to i ja puścilo).
Stwierdziła, że nie ma co - robimy przerwę w usg na labo, po labo mam zjeść coś mega słodkiego, co by pobudzić Dzidziola (na szczęście obok była cukiernia) i ponownie przyjść do niej. Każde usg dość długo robiła i wszystko dokładnie komentowala.
Aaa nie napisałam kolejnego ważnego faktu - moja J nam towarzyszyła (zwolniłam ja dzisiaj ze szkoły), więc w ogóle cała przygoda w gabinecie była MEGA.
Jeżeli chodzi o płeć to dr na dzień dzisiejszy podejrzewa Laskę, ale jeszcze nie przyzwyczajamy się do tej diagnozy (co innego J, bo przecież ona chciała Siostrę, hahaha, więc jest przeszczesliwa) [emoji6]
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluję udanej wizyty :*Zonograja ja tez fanka lumpeksow mamy u siebie taki mega duzy na prawde chodzenia na kilka godzin ...ale jakos jeszcze nie ogladalam nic weny nie mam tez sil brak a juz 16 tc leci moze na wiosne bedzie lepiej??
Nic ja zwijam sie na wizyte buziaki:-)
![]()
Lilith - trzymam kciuki za Twoje wyniki (oby się za chwilę znalazły). I obys mogła odetchnąć z wiiiiielką ulgą.
Synu z kotem przeslodki [emoji3]
Morela - zazdroszczę troszeczkę pracy w labo. W trakcie studiów miałam praktykę w labo (fizyko-chemicznym), ale badalam wodę, ścieki i osad, także troszkę inna specyfika [emoji1]. Po praktyce nawet popracowalam tam pół roku i z wielkim sentymentem do dzisiaj to labo wspominam (zawsze kochałam chemię).
Aha - no brak mi słów..
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Lilith kochana nareszcie wyniki i super że dziewuszka bokserkaTak jak mówiłam, 100% dziewuszka. Dex dumny.
Prawie 10cm. Nie wiem jak nogi ale ponoć baardzo długie i faktycznie.
Aga po tetnie bym u Ciebie dziewuszke obstawiala, u nas dzis takie samo. Porownane detektor ze scanem.
Gratuluję oczywiście!! Cora na pewno zachwycona,
W poprzedniej ciazy mala tez się tak wyobracala, teraz maluch tez ale dał pięknie NT zmierzyć.
Zdjęcia mojej bokserki, bo jak ja babeczka obudziła walila jak oszalała tekami i nogami haha i zaslaniala ciagle miejsce między nogami.
Milczą położne, ani się dodzwonić ani nie oddzwonila.. Zaraz zadzwonię do sekretarki by poszła je sprawdzić.. I tak jadę jeszcze na szpital..
Dziękuję za miłe słowa!
Zobacz załącznik 790138 Zobacz załącznik 790139
aga_k_m Niestety z tymi terminami tak jest... U mojej ginekolog czeka się nieraz 2 godziny. Ma strasznie dużo pacjentów. Do tego dochodzą właśnie kobiety w ciąży, które muszą być przyjęte (często poza terminem) i kwitnie się pod gabinetem. Zresztą mnie też tak raz dopisali, to niestety wizyta trwała krócej (takie odniosłam wrażenie), bo już był wieczór i P. Doktor powinna skończyć przyjmować, ale nie chciała zostawić ludzi bez konsultacji..
Gratulacje badań, super, że wszystko wyszło ok.
Niestety strasznie nieprofesjonalne zachowanie... Fochować to ona się powinna w domu, a nie na pacjentach... Ja też chodzę prywatnie do ginekologa a teraz od stycznia wykupiłam u męża w pracy pakiet, żeby mieć darmowe badania, (chociaż za te najdroższe niesttey już zapłaciłam). Nie byłam jeszcze na żadnej wizycie w ramach pakietu, ale mam nadzieję, ze nie będą robić problemu, tylko będę mogła zrobić te badania które mam wskazane przez mojego ginekologa prowadzącego. No i chyba muszę iść w otwarte karty, że tamten mnie prowadzi, a tu chcę tylko badania..
Ja miałam na toksoplazmozę, różyczkę i cytomegalię, każde w obydwu klasach Igg i Igm. Zrób to badanie koniecznie.
Lilith, super zdjęcia i takie kolorkowe, gratuluję córeczki
Dziewczynki z Krakowa, ja planuję rodzić w Koperniku, głównie z tego względu, że to moja pierwsza ciąża i strasznie sobie wkręcam, że coś może pójść nie tak, a słyszałam, że w razie takich awaryjnych sytuacji,dobrze sobie radzą. Ja muszę pokupić jakieś tuniki, ale nie mam kompletnie pomysłu gdzie takich szukać po Krakowie, jak widziałyście coś fajnego-dajcie znać.
No i na koniec coś ode mnieBadania wyszły dobrze. Ryzyka wszystkich trisomii bardzo małe. Tylko FHR 171u/min. Nie wiem czy to nie za dużo trochę? NT 1,5 mm.
Coś mi się pozaznaczalo za dużo wpisów ale Gratuluję udanych wizyt , dobrych wyników i cudnych zdjęć!Hej
Ja tez po wizycie dziec ewidentnie starszy wiec musze w koncu ten suwqczek zmienic:-)
Wazy juz 116 g!!!!
Mialam USG co do plci to lekarka mowi ze cos miedzy nogami widzi ale nie wie czy jajka czy lechtaczka bo slaby sprzet w przychodni.2 tyg temu gin na super sprzecie widzial dziewuszke wiec ona nie chciala podwazac bo mowi sprzet slaby.Najwazniejsze ze dziec zdrowy i wszystko ok:-)
Dzis 15t4d wiec i 0 kg na.plusie tyle dobrze:-)
Lilith gratki coreczki!!:-)
![]()

Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było mam wieczne mdłości i doszły ostatnio bóle głowy. I nie mam na nic ochoty.Ale jestem już po badaniu prenatalnym i jest wszystko z dzieciątkiem jest ok i już było widać jak to lekarz ujął że coś sterczy między nóżkami. Więc na'90% chłopak. Dziś zaczynam drugi trymestr,oby sie poprawiło. I gratuluje wszystkim innym dziewczynom wiadomości o płci bobaska.
Witam sie 
Co do bólu w kroczu to normalny objaw macica sie powieksza etc. tez tak mam i moj mnie uspokoil juz w pierwszej ciąży ze taki bol to nic niepokojacego
Lilith bedzie dobrze !
Ania kurcze dziwnie ze usg dopiero w 20 tyg...wspolczuje niepotrzebnego stresu...
Agness &&& za wizytę
Aga super wizyta !!
Chybra głowa do góry bedzie dobrze, bedziesz pod obserwacją i na pewno wiedza jak dzialac
Lilith super teraz dziewuszka
Migula to fajnie ze chłopak
Maziajka gratki z wizyty
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Co do bólu w kroczu to normalny objaw macica sie powieksza etc. tez tak mam i moj mnie uspokoil juz w pierwszej ciąży ze taki bol to nic niepokojacego
Lilith bedzie dobrze !
Ania kurcze dziwnie ze usg dopiero w 20 tyg...wspolczuje niepotrzebnego stresu...
Agness &&& za wizytę
Aga super wizyta !!
Chybra głowa do góry bedzie dobrze, bedziesz pod obserwacją i na pewno wiedza jak dzialac
Lilith super teraz dziewuszka
Migula to fajnie ze chłopak
Maziajka gratki z wizyty
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
D
Deleted member 134305
Gość
Lilith super ze wszystko dobrze!! Zdjęcia piękne
co do tego tętna to mnie ostatnio na sonoline strasznie dziecko ucieka, jak nacisnę mocnej to od razu znika. A co do płci i tętna to syn tez miał wysokie jak sprawdzałam z ciekawości ostatnio wiec nie wiem na ile to prawda.
Cytrynka tuniki najlepiej w zwykłych sklepach, a ciążowe masz w hm w tych co AIM napisała i w bronowickiej chyba tez jest ten dział, a z pradnika masz tam najbliżej
jest jeszcze happy mum w bonarce ale drogie rzeczy tam sa, no i jeszcze faktycznie na tandecie jest butik z odzieżą ciążowa, a tak to nic juz nie kojarzę. Najlepiej kupować zwykle bluzki rozmiar większe i takie których nie będzie ci szkoda pózniej wyrzucić 
Cytrynka tuniki najlepiej w zwykłych sklepach, a ciążowe masz w hm w tych co AIM napisała i w bronowickiej chyba tez jest ten dział, a z pradnika masz tam najbliżej
Lilith super ze wszystko dobrze!! Zdjęcia piękneco do tego tętna to mnie ostatnio na sonoline strasznie dziecko ucieka, jak nacisnę mocnej to od razu znika. A co do płci i tętna to syn tez miał wysokie jak sprawdzałam z ciekawości ostatnio wiec nie wiem na ile to prawda.
![]()
Ale , że tak zapytamm teoretycznie chłopcy mają wysokie tętno, czy dziewczynki ? ??? bo już się pogubiłam
reklama
Gratulacje
Mi niestety nic nie mówili, czy chłopczyk, czy dziewczynka... muszę czekać