reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Wiesz juz gdzie chciałabyś rodzic? :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ola, planuje na Madalińskiego, ale nie mam doświadczenia, ponieważ pierwsze dziecko rodziłam w Hadze, w Holandii [emoji6]

Jedynie opinie zebrane od koleżanek ,które są ok

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

I lekarza mam z Madalińskiego, ale to nie ma chyba wiekszego znaczenia

reklama
Witam sie i ja wieczornie
Bylam wczoraj u mojej lekarki rodzinnej i dostalam jeszcze L4 Do poniedzialku choviaz wolalabym przyszly tydzien siedziec w domu bo mam popoludniowki i to dlugie a w tym tyg mialam tylko jutro isc Do pracy na 4 godziny no ale nic niezrobie.w piatek dostane urzadzenie Do pomiaru cisnienia na 24h i wtedy zobacza Co z tym moim cisnieniem.
W koncu przyszly moje rajstopy,jestem ciekawa czy pomoga Mi przy tych moich bolach nog

Sarat,Misia ,Tea gratuluje wizyt

Aha u mnie podobnie 15 tydzien i przez ostatnie 14 tygodni tryskalam energia a Teraz przeziebienie wyssalo wszystkie sily ze mnie

Paalinaa gratuluje chlopaczka

Aaggaa ja tez Bylam na prenatalnych 11+4 i tez myslalam ze Baby bedzie za male ale lekarz zaczal mierzyc i wychodzilo Baby z pomiarow na 11+6 i lekarz mogl wszystko super pomierzyc

f2w3flw15r2h1ssa.png

Aha na Madalu jest bardzo ok

Tak ja jestem bardzo zadowolona z Karowej w końcu to juz 3 ciąża tam prowadzina. A na studiach leczyłam swoje rożne zaburzeni hormonalne. Wiec ze szpitalem jestem związana z 13 lat :)
Ja brałam znieczulenie w kręgosłup. Są prysznice... ale ja musiałam byc podpięta cały poród do ktg wiec dreptałam nawet w miejscu ;). Co przemawia za Karowa? Najlepszy sprzęt do ratowania wcześniaków tych skrajnych. Poorodzie jest do dyspozycji doradca laktacyjny co jest super, ale tez fizjoterapeutka. W porodzie tarfaialam na przemiłe osoby, na położniczym raczej tez, moze nie w 100%, ale w ogromnej większości.
Na Karowa sie decydowałam rownież w pierwszym wypadku bo miałam troszkę problemów (cukrzyca, nadciśnienie) i wiedziałam, ze tam będę dobrze prowadzona. Moja lekarka specjalizuje sie w cukrzycy.

Ja po badaniach prenatalnych wszystko z dzieckiem dobrze, tylko mam pepowine dwunaczyniowa ... któraś coś o tym wie? Narazie mam się tym nie przejmować trzeba będzie częściej oglądać dzidziusia ale martwię się. .. :( no i mam tylozgiecie macicy co też utrudniało badanie..

Gratuluje Paula chłopca fajnie:)

Gratki:)

Dziewczyny ostatnio byłam na zakupach dla mojej siory rodzi za miesiąc :) kupiłam jej karuzele z projektorem nawet fajna:)
Link do: Smily Play, Zabawka interaktywna, Muzyczna karuzela z projektorem
ale tak ogólnie to mega drogo jeżeli chodzi o ciuszki i inne duperelki szok!

Za tydzień mam wizyte tak się boję jak zwykle:(
Dziewczyny bierzecie jakieś witaminy ja mam problem bo po najmniejszej tabletce typu acard chęć mi się wymiotować:(
A swoją drogą czekam od 20 grudnia na wynik testu papa jeszcze nie przyszedł
Super ta karuzela :D chyba sie na takie cudeńko skusze :D
Co do witamin , ja brałam najpierw femibion 1 a teraz biore vita-miner+dha[emoji14]nie wiem czemu ale jak klade na język tabletke to od razu mam odruch wymiotny:o wtedy zaczynam myslec o czyms innym i szybko popijam:p a jesli chodzi o test pappa to robili mi 22 i wynikow rowniez jeszcze nie mam bo jak mi Pani w recepcji powiedziala : lekarz nieoczekiwanie wziął urlop :D takze jutro bede dzwonic sie pytac[emoji14]

Również oglądałam szał zakupowy u czerwcowych mam , a nawet majowych :D i zazdroszcze bo mi pozostanie kupowanie pierdółek ale i to przyjemne[emoji14]ja to wam powiem że tyle sie z narzeczonym na internecie naoglądaliśmy co musimy kupić a tylko powiedzialam o ciąży to dostalam mase fajnych ubranek , leżaczek bujaczek , wózek 3w1 ktory bardzo mi sie podobal ( mialam przyjemnosc go uzytkowac ) super brązowe łożeczko z materacem , jakies gadżety jesli chodzi o kąpiel do wanienki itp stelaż ( nie wiem nawet jak to wszystko sie nazywa ) jutro mi beda pakowac w auto krzesełko chicco 3w1 takze na prawde jakbym wstawila zdjecia to ktos by pomyslal ze jestem nienormalna w 14 tyg miec większą część wyprawki [emoji23] a ogolnie to dalej czekam na zastrzyk energii drugiego trymestru :D i jakos go nie widze[emoji14]jakby ktoras z Was go spotkala to prosze powiedziec ze ma do mnie wrócić [emoji19] ahh sie rozpisalam jak jakas chwali pięta:/:D slodkich snów [emoji173]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ola ja jestem z Warszawy. Ja mam lekarza ze starynkiewicza ale to mój pierwszy raz, tzn poród tam drugi bo pierwszy był mój ponad 30 lat temu Hihi i chyba niewiele się tam zmieniło jeśli chodzi o wystrój. Za to sprzęt i specjalistów mają super.
Kasiulka moja koleżanka pracuje na karowej, na neonatologii ale jest na macierzyńskim :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ewcia widzialam, jutro dopisuje :)
Osobiście zjadlabyn coś z kawą.. Pewnie dlatego, że nie pijam juz kaw z kofeina. Ciężkie wybory przed Tobą. Zrób tak, żeby się nie przemeczyc :*

Paaalina super, cieszycie się???

Truskawka nie robie urodzinowych z przepisu typowo. Wybieram rodzaj ciasta a potem zdobienia, w zależności czy ma być proste, smaczne wyglądać etc i dla kogo. W jakim stylu?

Aaaggaa oo dobrze wiedzieć. Chodzę na fizjo ale odnośnie pleców.. Za to coś zaradzisz na rozejscie miesni i przepukline? W tym miesiącu mam 1 wizyte w tej sprawie.. Ponoć na mięśnie jakiś pas powinnam zakladac czy siatkę. Nie chodzi o ten poporodowy.

Żonagraja oby nie wracalo! U mnie lżej ale nie tak, żebym miała spokój. Wraca i odchodzi i tak w kolo. Tez mam bole, mysle ze to taki okres bo macice juz spora i nas rozciąga teraz. Miałaś tak wcześniej??

Dentysta.. Mam dwa razy w tym miesiącu aaaaa

Kasiulka dzis tez nic.. Juz szaleje.. Miało być szybciej teraz a już zaczyna się pokrywać z poprzednią ciąża.. Gdzie pappa robiona i usg później.. Wtedy też pierw Płeć poznałam a potem zadzwonili kilka dni później ruchy mocne juz czułam.. Czytałam na ang forum i w książce ze szpitala, że dwa tyg. Laski które po mnie robiły mają wyniki. Jutro jak nie przyjdą to zadzwonię na szpital i tam gdzie są wysyłane próbki.. Cholerny to stres dla mnie..

Maniek jakie masz żelazo?? Ile dawki masz jesc? Mam stare opakowanie, dawkę 800-1000mg na dzień. Czekam dopiero na wizytę u lekarza ze szpitala mam tylko list, że silna anemia ooo.

Co do suplementacji, mam zalecenia wcześniejsze i obecne od położnych by oic żelazo w płynie, duzo lepiej przyswajalne. Mogę podać nazwę :)

Misia, Tea ogromne gratulacje!!!

Sarat Tobie również. Ale dziś wizytowo i same dobre wieści.

Megan chyba nie to krzesełko co pisalysmy na zakupowym? Jak tak to oddawaj jak możesz hihi :)

Bulkaasia jak tam??

Ogarnelam dzis cała chatę, doprasowalam, prania, obiad pycha wyszedł i jeszcze na jutro pulled pork.
Córka poszła na pierwsze zajęcia z craftow. Pokaże Wam jej pierwszesamodzielnd mufiny plus zdobienia. W sobotę znowu ma, jutro konie.. Leci dzień za dnidm jak szalony.
Powiem Wam, że też słabo mi.. I zawroty głowy mam, wstać nie mogę, syliam muz w nkcy.. Ciagke bym spala ale to chyba lrzez wysoka anemię, bo skąd?
Pocwiczylam dzis znowu i.. Mam mega zakwasy! Szok jak to czuć, że przestało się ćwiczyć..

Kciuki za jutrzejsze badania.
Będę zaglądać pewnie od rana gorzej z napisaniem bo za dużo na głowie..

Wyników dalej nie mam.. Denerauje się..

Dzieło Cory i syn z kotem :)

20170103_160037.jpg
DSC_0536.JPG
DSC_0539.JPG

Załączniki

• 20170103_160037.jpg
    20170103_160037.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 635
  • DSC_0536.JPG
    DSC_0536.JPG
    647,2 KB · Wyświetleń: 677
  • DSC_0539.JPG
    DSC_0539.JPG
    669,6 KB · Wyświetleń: 652
Nasze drugie Szczęście :)) zdrowiutkie. Płeć nieokreslonA.
Piękne bejbi :*
Super ta karuzela :D chyba sie na takie cudeńko skusze :D
Co do witamin , ja brałam najpierw femibion 1 a teraz biore vita-miner+dha[emoji14]nie wiem czemu ale jak klade na język tabletke to od razu mam odruch wymiotny:o wtedy zaczynam myslec o czyms innym i szybko popijam:p a jesli chodzi o test pappa to robili mi 22 i wynikow rowniez jeszcze nie mam bo jak mi Pani w recepcji powiedziala : lekarz nieoczekiwanie wziął urlop :D takze jutro bede dzwonic sie pytac[emoji14]

Również oglądałam szał zakupowy u czerwcowych mam , a nawet majowych :D i zazdroszcze bo mi pozostanie kupowanie pierdółek ale i to przyjemne[emoji14]ja to wam powiem że tyle sie z narzeczonym na internecie naoglądaliśmy co musimy kupić a tylko powiedzialam o ciąży to dostalam mase fajnych ubranek , leżaczek bujaczek , wózek 3w1 ktory bardzo mi sie podobal ( mialam przyjemnosc go uzytkowac ) super brązowe łożeczko z materacem , jakies gadżety jesli chodzi o kąpiel do wanienki itp stelaż ( nie wiem nawet jak to wszystko sie nazywa ) jutro mi beda pakowac w auto krzesełko chicco 3w1 takze na prawde jakbym wstawila zdjecia to ktos by pomyslal ze jestem nienormalna w 14 tyg miec większą część wyprawki [emoji23] a ogolnie to dalej czekam na zastrzyk energii drugiego trymestru :D i jakos go nie widze[emoji14]jakby ktoras z Was go spotkala to prosze powiedziec ze ma do mnie wrócić [emoji19] ahh sie rozpisalam jak jakas chwali pięta:/:D slodkich snów [emoji173]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wcinam Omega Optima Forte. Oprócz tego duphaston i dopegyt - łącznie 5 tabletek rano.
Ewcia widzialam, jutro dopisuje :)
Osobiście zjadlabyn coś z kawą.. Pewnie dlatego, że nie pijam juz kaw z kofeina. Ciężkie wybory przed Tobą. Zrób tak, żeby się nie przemeczyc :*

Paaalina super, cieszycie się???

Truskawka nie robie urodzinowych z przepisu typowo. Wybieram rodzaj ciasta a potem zdobienia, w zależności czy ma być proste, smaczne wyglądać etc i dla kogo. W jakim stylu?

Aaaggaa oo dobrze wiedzieć. Chodzę na fizjo ale odnośnie pleców.. Za to coś zaradzisz na rozejscie miesni i przepukline? W tym miesiącu mam 1 wizyte w tej sprawie.. Ponoć na mięśnie jakiś pas powinnam zakladac czy siatkę. Nie chodzi o ten poporodowy.

Żonagraja oby nie wracalo! U mnie lżej ale nie tak, żebym miała spokój. Wraca i odchodzi i tak w kolo. Tez mam bole, mysle ze to taki okres bo macice juz spora i nas rozciąga teraz. Miałaś tak wcześniej??

Dentysta.. Mam dwa razy w tym miesiącu aaaaa

Kasiulka dzis tez nic.. Juz szaleje.. Miało być szybciej teraz a już zaczyna się pokrywać z poprzednią ciąża.. Gdzie pappa robiona i usg później.. Wtedy też pierw Płeć poznałam a potem zadzwonili kilka dni później ruchy mocne juz czułam.. Czytałam na ang forum i w książce ze szpitala, że dwa tyg. Laski które po mnie robiły mają wyniki. Jutro jak nie przyjdą to zadzwonię na szpital i tam gdzie są wysyłane próbki.. Cholerny to stres dla mnie..

Maniek jakie masz żelazo?? Ile dawki masz jesc? Mam stare opakowanie, dawkę 800-1000mg na dzień. Czekam dopiero na wizytę u lekarza ze szpitala mam tylko list, że silna anemia ooo.

Co do suplementacji, mam zalecenia wcześniejsze i obecne od położnych by oic żelazo w płynie, duzo lepiej przyswajalne. Mogę podać nazwę :)

Misia, Tea ogromne gratulacje!!!

Sarat Tobie również. Ale dziś wizytowo i same dobre wieści.

Megan chyba nie to krzesełko co pisalysmy na zakupowym? Jak tak to oddawaj jak możesz hihi :)

Bulkaasia jak tam??

Ogarnelam dzis cała chatę, doprasowalam, prania, obiad pycha wyszedł i jeszcze na jutro pulled pork.
Córka poszła na pierwsze zajęcia z craftow. Pokaże Wam jej pierwszesamodzielnd mufiny plus zdobienia. W sobotę znowu ma, jutro konie.. Leci dzień za dnidm jak szalony.
Powiem Wam, że też słabo mi.. I zawroty głowy mam, wstać nie mogę, syliam muz w nkcy.. Ciagke bym spala ale to chyba lrzez wysoka anemię, bo skąd?
Pocwiczylam dzis znowu i.. Mam mega zakwasy! Szok jak to czuć, że przestało się ćwiczyć..

Kciuki za jutrzejsze badania.
Będę zaglądać pewnie od rana gorzej z napisaniem bo za dużo na głowie..

Wyników dalej nie mam.. Denerauje się..

Dzieło Cory i syn z kotem :)

Zobacz załącznik 790074 Zobacz załącznik 790075 Zobacz załącznik 790076
Piękne dzieło córki! smaczne bo to muffiny?:)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Ania023, myślałam, że w PL mieszkasz ;-)

Paalinaa, gratuluję chłopca!
Mój Mikołaja marzy o bracie :-)

Aga_k_m, niestety uszy do końca jeszcze nie wyleczone... Choć już może chodzić do przedszkola, to basen odpada. A Mikołaj bierze jeszcze leki i ćwiczymy balonikami.

Maniek07, mogę polecić ciasto szpinakowe :-)

Megan22, my na pierwsze dziecko zdecydowaliśmy się gdy miałam 21 lat i szczerze nie obchodziło mnie co inni powiedzą ;-)

Cytrynka 2017, także posiadam tę mutację...

Ola W., może po wzieciu leków warto by było lactovaginal aplikować?
Ja biorę co 2-3 dni i tak będzie do końca ciąży choć u mnie, to z innego powodu, ale może warto spróbować ;-)

Ewella90, pępowina dwunaczyniowa jeszcze nic nie znaczy. I nie czytaj proszę dr google, bo nie warto :-)
Maluszek będzie musiał być monitorowany a raczej przepływy czy są dobre jak dobrze pamiętam

Lilith, też nie piję kawy, jedyne co inkę :-)
A kostkę polecam! Na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej.
Ale masz zdolną córkę!!!! Gratuluję
I Dex jaki słodziak :-)

reklama
Morela nie wiemy czy smaczne, zakaz jedzenia i cora jutro do szkoly zabiera.
Ona jest tym dzieckiem, co tworzy coś z niczego..

Ewcia mmm teraz mam jeszcze zapas ale niedługo może się skuszę.
Zdrowka dla Synka :)

Lactovaginal warto brać. Sama używam co kilka dni, boje się infekcji. Jeszcze po antybiotyku jestem to nie ryzykuje.

Do góry