reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Palinaa! Super, ze juz wiesz! Kurcze ja juz się zaczynam przyzwyczajać do chlopaka(czuje ze bedzie syn). Podświadomie marzy mi się babka ale to juz nie ja decyduje:) Masz może pomyśl na imię??

Co do ubrań, to ja póki co rajstopy i sukienki....spodnie mnie cisną. Bede na stronie hmu polować na jakies leginsy z pasem:)

Bulkaasia uważaj na siebie!

Dziewczyny! Jesli macie jakies pytania odnośnie aktywności fizycznej kobiet w ciąży, po porodzie fizjologicznym lub cesarskim cieciu i w połogu piszcie:) jestem fizjoterapeuta:) zawsze moge cos podpowiedzieć!
Póki co obowiązkowo ćwiczymy mięśnie kegla. Zaciskamy go jakbyśmy chciały wstrzymać mocz i zacisnąć odbyt :p dzieki temu nie grozi nam nietrzymanie moczu i wypadanie macicy!

Buziaki!

reklama
Ja mam dwie pary spodni ciążowych z h&m i szczerze polecam, rosną razem z brzuchem ;) nic nigdzie nie uciska, pas pod piersi az , wiec extra ciepełko zima :p najwygodniejsze spodnie świata, a wyglądają jak normalne jeansy.

Ja nie wiem jak długo dam radę pracować jeszcze. Biodra mnie bolą i dół pleców coraz cześciej , a oszczędzam sie w pracy jak mogę.

Jutro o 9:30 mam wizytę u ginekologa w szpitalu. Zobaczymy w końcu co z tym ciśnieniem i praca .

Lilith na szczęście głowa się uspokoiła i na chwilę obecną nie boli- za to nagina mnie tak kość krzyżowa i miednica jakby mnie ktoś przekopał dosłownie

Sarat ! zęby o ja cie! jak ja nienawidzę dentystow! mam co prawda swoją, rewelacyjną babkę ,ale zawsze jak idę to mam miękkie nogi ! na szczescie chodzę regularnie - ostatnio bylam we wrześniu tuż przed ciążą , więć mam z glowy- teraz tylko na kontrol !:)

Paulina- gratuluje chłopczyka

Dziewczyny! Jesli macie jakies pytania odnośnie aktywności fizycznej kobiet w ciąży, po porodzie fizjologicznym lub cesarskim cieciu i w połogu piszcie:) jestem fizjoterapeuta:) zawsze moge cos podpowiedzieć!
Póki co obowiązkowo ćwiczymy mięśnie kegla. Zaciskamy go jakbyśmy chciały wstrzymać mocz i zacisnąć odbyt :p dzieki temu nie grozi nam nietrzymanie moczu i wypadanie macicy!

Buziaki!

Ja nie neguję żadnych ćwiczeń, bo jestem niemal ich fanatyczką - w zasadzie bylam do zajścia z ciąże, a teraz przy tym krwiaczku nie mogę ćwiczyć .. ale ja co do ćwiczenia mięśni kegla mam wątpliwości/ zawsze starałam się je ćwiczyć , ale po porodzie kiedy wyciskali mi małą na silę mięśnie i tak się poluzowały.. i przyznać muszę , że problem z nietrzymaniem delikatny mam ... Ćwiczenia po porodzie niewiele daly... Mialam nawet robić zabieg by to ogarnąć , ale zaszłam w ciąże... po drugiej na pewno z tym podziałam, bo nie spodziewam sie polepszenia sytuacji a wręcz przeciwnie ...
Wiem że to bardzo wstydliwy tematy i niewiele kobiet się do tego problemuy przyznaje , ale ja osobiście znam sporo całkiem młodych mam , kto9re mimo ćwiczerń i aktywności mają taki właśnie problem ..

Lilth a wyniki zawsze są tak na czas? Moze teraz przez święta i sylwester są jakies opóźnienia
A widzę wypieki masowo.. u mnie tylko tak na swieta. Teraz w ogole nie zamierzam robić ciast bo pózniej "muszę" sama je zjadać.

Luandzia i super! Teraz dobry czas przed nami

Sarat kciuki za dziś, Ewella Tobie tez

Maniek a niskie żelazo masz? Ja na wszelkie bóle polecam rehabilitacje. W ogromnej większości to napięte miesnie szkoda sie męczyć jak można pomoc. Ja tez mam taki bol nad pośladkiem jednym juz byłam na jednej rehab. Gratuluje ponad 5 cm szczęścia ;)

Aga nie nie, ja nie jestem taka niepokorna w okresie ciąży przynajmniej ;) grzecznie słucham lekarzy. Pisałam ogólnie, ze meczy mnie nic nie robienie i leżenie w barłogu ;)

Bulkaasia mam nadzieje, ze juz śladu po plamienie nie masz

Paulinaa gratulacje, tak chcieliście!

Ja nie neguję żadnych ćwiczeń, bo jestem niemal ich fanatyczką - w zasadzie bylam do zajścia z ciąże, a teraz przy tym krwiaczku nie mogę ćwiczyć .. ale ja co do ćwiczenia mięśni kegla mam wątpliwości/ zawsze starałam się je ćwiczyć , ale po porodzie kiedy wyciskali mi małą na silę mięśnie i tak się poluzowały.. i przyznać muszę , że problem z nietrzymaniem delikatny mam ... Ćwiczenia po porodzie niewiele daly... Mialam nawet robić zabieg by to ogarnąć , ale zaszłam w ciąże... po drugiej na pewno z tym podziałam, bo nie spodziewam sie polepszenia sytuacji a wręcz przeciwnie ...
Wiem że to bardzo wstydliwy tematy i niewiele kobiet się do tego problemuy przyznaje , ale ja osobiście znam sporo całkiem młodych mam , kto9re mimo ćwiczerń i aktywności mają taki właśnie problem ..
Kochana, po porodzie one zawsze slabna! Dlatego tak ważne jest zeby je bardzo często ćwiczyć, by nie osłabły do reszty! :)

Hej Dziewczyny :) Będę musiała trochę posiedzieć i odczytać te 504 strony.. :) Fajnie, że aż tyle z Nas jest tutaj aktywnych. Ja mam termin na 19.07 i jestem z Krakowa. Jutro wybieram się na badania prenatalne i trochę się boję... To moja pierwsza ciąża, więc tym bardziej wszystko mnie przeraża..
Co do ubrań, kupiłam również spodnie w H&M, bo wszystkie inne już mnie uciskały i są bardzo wygodne, ale trzeba pomierzyć. Ja kupiłam 2 modele i jeden ciągle mi spada, więc trzeba dobrze dopasować :)

aim - pod kitel również możesz założyć jegginsy bądź legginsy - tylko kolor dopasuj [emoji6]. Ew.spodnica na gumkę [emoji6]

Witaj cytrynka [emoji5]
Tez mam jutro prenatalne [emoji6]

Żonograja - fakt.. Niełatwy jest to temat do dyskusji. Osobiście od 2 tyg parę razy mi się zdarzyło przy nagłym kichaniu (chwała wkladkom - uratowały sytuację) Przy następnej wizycie u gin muszę zgłosić ten fakt, bo przeraża mnie dalsza wizja rozwijającego się problemu.

AAggAA - pokusze się nie raz z pytaniami do Ciebie [emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasiulka- tak, mam niskie zelazo i lekarz zalecil wzbogacenie diety o produkty bogate w zelazo, zeby nie przyjmowac suplementow w tabletkach, ale przy moich mdlosciach, ktore mam od poczatku ciazy, moze to byc trudne. Kupilam juz wolowine, mam szpinak jeszcze z ogrodu zamrozony, ale jak pomysle o ich zjedzeniu- to juz gorzej :/. Zobaczymy jak pojdzie. Mam czas do 6 lutego na poprawe wynikow, bo wtedy mam kontrole u mojego gina.
Co do rehabilitacji- dziekuje Ci bardzo za podpowiedz. Faktycznie warto o tym pomyslec, bo po co sie meczyc. U mnie to chyba kwestia pracy 8-9 godzin przed kompem. O tej porze (ok. 13.00) zaczynam juz mocno czuc kregoslup, chociaz przed ciaza nie mialam takich problemow.

Ostatnia edycja:
Do góry