reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka, śnił mi się chłopiec i jakoś tak mi się wydaje,że będzie chłopiec. Tylko dziadkowie obstawiają dziewczynkę :p Nie mogę się doczekać poniedziałku. Zżera mnie ciekawość :p Koszt takiego usg u nas to 55euro, było też za 35e ale to samo zerknięcie na płeć, a za 55euro chwilę dłużej pooglądamy maluszka, oby mieli dobry sprzęt.

reklama
Palina a ktory tc ? Tanio u Was te badania.

010igov3fkey3mez.png

Maziajka będzie 14. Usg na płec robią od 13 tygodnia.
"Wij kunnen tevens vanaf 13 weken een geslachtsbepalende echo maken. Dan weet je al zeven weken eerder of je een jongetje of meisje krijgt." Tak mają na stronie. Od 13 tygodnia echo na poznanie płci, dzięki czemu wiesz 7 tygodni wcześniej czy będziesz mieć chłopca czy dziewczynkę :)
Ciekawa jestem czy w każdym przypadku są w stanie określić (?) Co robią jak się źle ułoży? Hmmm... Moja Maja wypinała się tyłkiem i nie chciała pokazać.
Okaże się w poniedziałek o 20:00 :)

Kari witaj. Piękna data. Mój syn jest z 24.07 to juz lew :)

Aga rany wspolczuje..

Paalina tez mam prywatny. U nas się kupuje na grouponie czy innech promocjach. Za płytę 4d, 2 druki zdjęć w ramach, 15 min i Płeć zapłaciłam 49f zamiast 80f. Tylko tu robią od skonczonego 15tc.

Maziajka tez prawie nie jadam a ruszam się więcej niż przy ćwiczeniach i plus. Pewnie masz - tak naprawdę.

Z kotem się pogorszylo.. Pękła blizna pi sterylce. Mój pojechał na emergency.. Martwię się..

Paalina u nas każą pochodzić lub iść na spacer i sprawdzają znowu. Ewentualnie taki sam scan robią za darmo tydzień później.

Łeb mi peka od kilku dni..

Hej dziewczyny, mam nadzieję że choć odrobinę odetchnęłyście w święta. U nas święta dość udane, podzieliliśmy się nowiną z rodziną, chyba byli lekko zdziwieni i nie dowierzali że nam się udało po tak długim oczekiwaniu. Teściowa jak to wręcz powiedziała w noc wigilijną nie zmrużyła oka z wrażenia więc niespodzianka nam się udała. Natomiast mam do Was pytanie, czy któraś z Was ma problem z tarczycą? Niestety z badań mój poziom TSH jest zawyżony i ginekolog kazał brać Euthyrox 50 i zgłosić się do poradni. Dawno temu brałam ten lek na zawyżony poziom TSH lecz po roku leczenia tarczyca się uspokoiła i przez ok 3 lata nie miałam z nią problemów a badam TSH co pół roku. Nigdy nie brałam tak wysokiej dawki tego leku-góra Euthyrox 25 i stąd moje obawy. Wizyta w poradni endokrynologicznej dopiero za miesiąc i jeśli również macie taki problem to proszę Was o podzielenie się informacjami na ten temat. Bardzo ciepło Was pozdrawiam.
Witajcie poswiatecznie :)
Odpowiem szybko na razie. ja biore euthyrox 75 - 3 tabsy 25mg rano codziennie. najpierw bralam 25 mg ale nic nie spadlo tsh wiec dostalam 50 po 2 tygodniach. tsh spadlo do 2.5 wiec endo zwiekszyl mi jeszcze dawke do 75. ja mialam teraz wizyty u endo co 2 tygodnie. dodatkowo wazne jest sprawdzanie cisnienia. bo euthyrox bardzo podwyzsza stad 3 x dziennie biore jeszcze dopegyt na obnizenie. na razie dziecko rozwija sie ok wiec chyba taka duza dawka nie jest grozna (trzeba wybrac mniejsze zlo) :)
Pozdrawiam

reklama
Z kotem Oki. Dostał antybiotyki i roztwór do przemywania za dwa dni kontrola.

I przyszła nowa zmywara! Ale jestem szczęśliwa. Stara wywedrowala na ogród. Była też niezła ale mala.. Zdecydowanie za mała juz dla Nas :)

Dziesczyny od czasu świat tylko bym spala. Chyba stresy odsypiam..

Kasiulka czujesz juz ruchy mocno??

Do góry